Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Lieliskā komēdija “Klases salidojums” būs skatāma 146 vietās Latvijas novados

Redakcija
Redakcija

Pirmajā vietā Latvijas kinoteātros jau trīs nedēļas ar 45 045 skatījumiem ir Andreja Ēķa jaunā komēdija “Klases salidojums”. Pēc lielā skatītāju pieprasījuma no šīs nedēļas līdz jūnija nogalei filma būs redzama ne tikai kinoteātros, bet arī 146 vietās Latvijas novadu pilsētās un pagastos. Šonedēļ “Klases salidojums” dosies pie skatītājiem Valkā, Rojā, Pilsrundālē, Jēkabpilī, Jelgavā, Priekulē, Alūksnē, Ērgļos, Madlienā, Vecpiebalgā, Limbažos, Baldonē, Tumes pagastā, Gramzdas pagastā, Tīnūžos, Saldū un citās pilsētās un pagastos. Līdz jūnija nogalei plānoti vismaz 165 seansi visā Latvijā. Filmas izrādīšanu organizē Kinopunkts.lv.

Filmu “Klases salidojums” trīs nedēļu laikā kinoteātros noskatījušies vairāk nekā 45 045 skatītāju. Atsaucoties lielajai tautiešu interesei ārvalstīs, “Klases salidojums” ir skatāms arī Īrijas un Lielbritānijas kinoteātros.

“Ir liels prieks par skatītāju interesi, skaļajiem smiekliem kinoteātru zālēs un pozitīvajām atsauksmēm. Tas ir pierādījums tam, ka latviešiem ar humora izjūtu viss ir vislabākajā kārtībā. Šī ir ļoti atklāta komēdija par draudzību, četrdesmitgadnieku krīzi un citām problēmām, ar ko saskaras ikviens, kurš vidusskolu absolvējis pēdējo divdesmit gadu laikā. Un, iespējams, ka filma būs pamudinājums arī skatītājiem saņemties un sarīkot savas klases salidojumu un satikties ar skolas laika cīņubiedriem,” stāsta filmas režisors Andrejs Ēķis.

“Klases salidojums” ir stāsts par trīs vīru draudzību, kas dibināta skolas solā un izturējusi teju pusgadsimta laika pārbaudi. 25 gadus pēc skolas absolvēšanas viņi saņem ielūgumu doties uz klases salidojumu un piedzīvojumi var sākties!

Viens no filmas galvenajiem tēliem, kuru atveido Ainārs Ančevskis, ir no dzīves noguris ģimenes galva, kurš nespēj pārdzīvot ikdienas rutīnu. “Klases salidojums” ir grupas “Dzelzs Vilks” mūziķa Jura Kaukuļa debija kino - viņš filmā atveido mūžīgi jaunu rokeri, kam pielūdzējas ir visās aizkulisēs, bet pašu nomāc grūtības izveidot pilnvērtīgas attiecības. Trešo draugu, kura lomā iejuties Imants Strads, nesen pametusi sieva, smagi iedragājot viņa vīrieša pašpārliecinātību.

“Klases salidojumā” redzami arī tādi iemīļoti aktieri kā Elīna Vāne, Ieva Puķe, Mārtiņš Egliens, Inga Alsiņa-Lasmane, Mārtiņš Meiers, Klinta Leja un daudzi citi. Filmas producents ir Kristians Alhimionoks, producējošā kompānija – “Platforma Filma”.