Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


#europeanfilmchallenge uzvarētāji dodas uz Berlināli un sākas nākamais konkurss par braucienu uz Kannu kinofestivālu

Redakcija
Redakcija

Janvāra beigās veiksmīgi noslēgusies Eiropas kino skatītāju konkursa #euro-peanfilmchallenge trešā sezona un noskaidroti uzvarētāji no Baltijas valstīm un Serbijas, kas jau šonedēļ dosies uz Berlīnes starptautisko kinofestivālu. No 12. februāra sākas arī nākamais konkursa posms, kura galvenajā balvā būs brau-ciens uz prestižo Kannu kinofestivālu maijā.

Eiropas kino skatītāju konkurss #europeanfilmchallenge mudina kino cienītājus pievērsties Eiropas kino dažādībai un meklēt sev jaunus un neierastus kino skatīšanās veidus. Kopš pirmās sezonas 2016. gada nogalē #europeanfilmchallenge ir audzis un nu jau pulcē dalībniekus ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Serbijā, Horvātijā un Spānijā. Pa vienam nākamā konkursa uzvarētājam no katras valsts dosies braucienā uz vienu no pasaulē prestižākajiem notikumiem, Kannu kinofestivālu, kas norisināsies no 8. līdz 19. maijam.
Savukārt jau šonedēļ sākas 68. Berlīnes starptautiskais kinofestivāls, ko klātienē pieredzēs janvāra beigās noskaidrotie #europeanfilmchallenge uzvarētāji - Lita Akmentiņa (Latvija), Edita Sabaļauskaite (Lietuva), Kaupo Līvs (Igaunija) un Vladimirs Markovičs (Serbija). Viņi ieguvuši augstāko punktu skaitu 627 kino fanu konkurencē, kopā atklājot vairāk nekā 425 dažādas Eiropas filmas.
Latvijā iepriekšējā konkursa skatītāko filmu topa augšgalā ierindojušās Latvijas filmas - Signes Baumanes “Akmeņi manās kabatās”, kas uz laiku bija pieejama platformā filmas.lv, Ievas Ozoliņas filma “Dotais lielums mana māte” un “Nameja gredzens”. Starp skatītākajām filmām bijušas arī Anjēzes Vardas “Sejas, ciemi” un Rūbena Ēstlunda “Kvadrāts”. Konkursa laikā dalībnieki visvairāk filmas skatījušies platformā Shortcut, kinoteātrī Splendid Palace, kā arī Nacionālā kino centra veidotajā filmas.lv.

Latvijas uzvarētāja Lita Akmentiņa konkursā piedalījusies jau trešo reizi un min, ka tas kļuvis par sava veida hobiju. “Konkurss ir ļoti labs veids, kā savā ikdienas steigā atrast brīvus brīžus labam kino. Es visiem, arī Eiropas kino skeptiķiem, novēlu vismaz vienu reizi pamēģināt piedalīties šajā konkursā, lai bagātinātu savu kino dzīves pieredzi un atklātu jaunus kino mākslas apvāršņus,” stāsta Lita.

Lai piedalītos nākamajā izaicinājumā, dalībniekiem līdz konkursa beigām 15. aprīlī jānoskatās 10 Eiropas pilnmetrāžas filmas. Katra filma jāpievieno savā profilā #EFC 2017 un kādā no sociālajiem tīkliem jādalās ar fotogrāfiju, kas parāda, kur un kā filma skatīta. Fotogrāfijā var būt attēlota kinoteātra biļete, televizora vai datora ekrāns, kurā notverts filmas skatīšanās brīdis kādā tiešsaistes platformā, vai pats dalībnieks kinoteātrī – šajā jomā var izpausties radoši. Tāpat dalībnieki saņem papildpunktus par katru atšķirīgo izmantoto kino platformu - citu kinoteātri, TV kanālu, tiešsaistes platformu, festivālu u.c.

#europeanfilmchallenge koordinē “Kino metropolis”, "Kino Bize" un "A-One Films”, “The Film Agency“, “Beldocs“ and “Pari Pikule“. Konkursu atbalsta programma “Radošā Eiropa MEDIA”.

Vairāk informācijas un konkursa noteikumi: #EFC 2017