Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Rudens brīvlaiks Dabas muzejā

Redakcija
Redakcija

Īpaša ziņa mūsu apmeklētājiem – skolēnu brīvlaika nedēļā Dabas muzejs būs atvērts arī pirmdien un otrdien! Lai Jūsu apmeklējumu padarītu interesantāku, mūsu speciālisti ir sarūpējuši tieši skolēniem un ģimenēm ar bērniem piemērotas rudenīgas aktivitātes.

Visas nedēļas garumā ģimenēm būs iespēja piedalīties uzdevumu trasītē „Ragainais buciņš”, kas, iespējams, ļaus muzeju ieraudzīt citā gaismā un pamanīt lietas, kam citkārt tiek paiets garām. Rudens brīvlaikā palīdzēsim iepazīt dažādus dzīvniekus ar “ragiem” – ragkoralli, briežvaboli, ragasti un citus. „Ragainā buciņa” uzdevumus varēsiet saņemt muzeja vestibilā.
Ieeja ar izstādes biļetēm

Darba dienu rītos 1.–4. klašu skolēniem piedāvāsim apmeklēt nodarbību ciklu „Rīta cēliens muzejā”, kur ar ekskursiju, radošu aktivitāšu un izglītojošu spēļu palīdzību pievērsīsim uzmanību dažādām tēmām (dinozauri, kukaiņi, putni u.c.), kā arī kopā iepazīsim muzeju. Sīkāka informācija par nodarbību ciklu un iepriekšēja pieteikšanās, zvanot 67356051 (darba dienās no 9.00 līdz 17.30).
Maksa par nodarbību ciklu – 34 eiro

25.–29. oktobris izstāde „Ķirbis un citas lielas ogas’’. Ķirbis ir viena no rudens ražas veselīgākajām dārza veltēm – bagātīgs šķiedrvielu, vitamīnu, olbaltumvielu un dzelzs avots. Izstādē būs skatāmas vairāk nekā 200 dažādu ķirbju un ķirbjaugu (kabači, cukini, patisoni, inku gurķi, citrongurķi, tladianta, momordika, melotrija un citi) šķirnes. Izstādes laikā Artūra Sildes Dārzkopības Entuziastu kluba „Tomāts” biedri interesentiem sniegs konsultācijas par ķirbju audzēšanu, to pielietošanu kulinārijā, un konditorejā, kā arī konsultēs piemērotāko šķirņu izvēlē. Norisināsies degustācijas, būs iespēja iegādāties ķirbjus un to izstrādājumus, kā arī sēklas.
Ieeja ar izstādes biļetēm

Sestdien, 28. oktobrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 aicinām apmeklēt ģimenes dienu „Kukaiņi uz zemes, gaisā un ūdenī”. Ģimenes dienas Dabas muzejā notiek reizi mēnesī, tas ir izglītojošs pasākums ģimenēm ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem. Ģimenes dienu atbalsta izdevniecība „Pētergailis’’.
Ieeja ar muzeja biļetēm + nodarbības biļete ģimenei 2 eiro

Novēlam neaizmirstamu muzeja apmeklējumu rudens brīvlaikā un atgādinām, ka daudzbērnu ģimenēm dabas muzeja apmeklējums ir bez maksas!

Muzeja darba laiks brīvlaika nedēļā:

P., O., T. – no 10.00 līdz 17.00

C. – no 10.00 līdz 19.00

Pk. – no 10.00 līdz 17.00

S., Sv. – no 11.00 līdz 17.00