Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Piektā Martas labdarības balle – maskarāde veltīta sākumskolas “Valodiņa” bērnu atbalstam

Redakcija
Redakcija

16. novembrī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī gaidāmā Martas balle šogad veltīta, lai Rīgas sākumskolas “Valodiņa” bērni ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību saņemtu finansiālu atbalstu valodu attīstošu spēļu un dažādu mācību līdzekļu individuālajam darbam iegādei.

“Gadā manis vadītais labdarības fonds iesaistās vairāk nekā 30 dažādās aktivitātes, lai galvenokārt palīdzētu bērniem un senioriem. Tāda ir visa mana dzīve – labā roka mūzikā, kreisā roka labdarībā. Martas balle ir lieliska iniciatīva, un arī šogad esmu personīgi pārliecinājies par Rīgas sākumskolas “Valodiņa” bērnu vajadzībām, lai viņi vēl labāk attīstītu savas prasmes. Priecē, ka sabiedrība kļuvusi atsaucīgāka, manam vārdam uzticas un labdarības pasākumus izdodas īstenot ne tikai Ziemassvētkos. Protams, mīļi aicinu visus nākt uz Martas balli, par kuras māksliniecisko pusi rūpējos arī es, un varu teikt, ka mums visiem būs daudz skaista ko kopā izbaudīt un piedzīvot! Piemēram, šogad ar mums kopā būs arī izcilā operdziedātāja Sonora Vaice, kā ierasts, LNSO stīgu kvartets un daudzi citi brīnišķīgi mākslinieki! Tā ir liela svētība, ja visi kopā ar savu darbu un talantu bez atlīdzības varam palīdzēt bērniem,” atklāj Martas balles patrons, kontrtenors Sergejs Jēgers.

“Ir gandarījums redzēt prieku to bērnu acīs, kuriem esam palīdzējuši jau aizvadītajos gados, piemēram, lai viņi labāk dzirdētu. Ja pirmajā ballē vēl mums tik labi neizdevās pārliecināt cilvēkus ziedot, tad pagājušajā gadā ziedojuma kopējais apmērs sasniedza 16 000 eiro! Tas pierāda, ka kopā mēs varam – vienalga, vai cilvēks nāk uz Martas balli, un viņa ziedojums ir iegādātā biļete, vai arī kāds klusām pārskaita konkrētu summu Jūrmalas Rotari kluba kontā kā ziedojumu Rīgas sākumskolai “Valodiņa” nepieciešamo speciālo iekārtu iegādei. Mēs sakām paldies ikvienam! Šajā laikā mums ir izdevies ap sevi pulcēt lieliskus profesionāļus, kuri ar nesavtīgu darbu palīdz Martas balles organizēšanā un norisē. Reizē Martas balle ir arī sava veida zīmols, kurā, apvienojot pagātni ar tagadni, mēs radām nākotni, kā arī piesaistām viesus no citām valstīm, parādām Rīgu kā interesantu galamērķi. Šādi mēs godinām arī vēsturi, jo atceramies, ka tieši Pēteris I un viņa sieva Katrīna I mūspusē pirmie ieviesa balles – maskarādes. Katrīnas I vārds līdz pāriešanai pareizticībā bija Marta, viņas sievišķīgā labestība jau toreiz mudināja ar šo maskarāžu rīkošanu palīdzēt bāreņiem u.c.,” stāsta Martas balles idejas autore un organizatore Svetlana Leva.

Martas balle – maskarāde, koncerts 16. novembrī sāksies pulksten 19.30 Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. Balles goda viesis būs tās patrons, kontrtenors Sergejs Jēgers, bet unikālo kultūras programmu gatavo režisore Jekaterina Lanskaja-Sapožņikova. Labdarības balles koncertu bagātinās Latvijas operas zvaigznes, LNSO stīgu kvartets, Sonora Vaice, Margarita Demjanoka-Skuteļska, Jana Kļaviņa, Fomky&Ko, Ineta Rudzīte, Denis Menik, RYGA, Jeļena Matule, Romans Testeļecs u.c. Pasākumu vadīs Edmunds Kaševskis, Ieva Adamss un Rihards Lepers.

Vēl Martas ballē gaidāms pārsteigums no Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieriem. Labdarības loterijai balvas sarūpēs GRAND PALACE HOTEL, MARBELLA CLUB BEACH SPAIN, FREY WILLE, ĶEKAVAS AVOTS, NOBLE WINE, RĪGAS BALZAMS, ENERA, TALLINK, MAGNUM, DOUGLAS, GAN BEI u.c. Būs arī labdarības izsole, kā arī citas izklaides, pārsteigumi un dejas dzīvās mūzikas pavadībā. VIP zonā organizatori cienās viesus ar austrumu uzkodām, sake un labākajiem suši no Gan Bei, bet katrs viesis dāvanā saņems Magnum saldējumu.

Martas balles viesi aicināti ierasties masku balles tērpos vai ievērot Dress code Black tie, tērpam pieskaņojot masku. Jāatzīmē, ka pasākumu drīkst apmeklēt tikai no 18 gadu vecuma.

Pirmo reizi pirms balles sociālajos tīklos notiek konkurss “Balles princese”, kurā Martas balles profilu sekotāji novērtē iesūtītās dāmu balles tērpos fotogrāfijas.

Martas balles norisi atbalsta Austrijas vēstniecība Latvijā, Jūrmalas Rotari klubs, Sergeja Jēgera labdarības fonds, viesnīca Grand Palace Hotel, Friends Club, PRINTING TECHNOLOGY CONSULTING.

Martas balles pre party notiks jau 15. novembrī, kad daļa viesu iepazīsies pie glāzes NOBLE WINE vīna viesnīcā GRAND PALACE HOTEL. Savukārt afterparty norise 16. novembrī paredzēta klubā Friends Club.

Rīgas sākumskolas “Valodiņa” darbu uzlabotu divas interaktīvās tāfeles, sešas smilšu lampas, dažādas valodu attīstošas spēles un rotaļlietas, skaņas un gaismas siena "Varavīksne" un stacionārais printeris. Rīgas sākumskolā „Valodiņa” uzņem izglītojamos ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību, pamatojoties uz pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu. Skola īsteno licencētu, speciālās pamatizglītības pirmā posma (1. – 4. klase) programmu izglītojamajiem ar valodas traucējumiem. Skolas galvenais uzdevums, īstenojot speciālās pamatizglītības programmu izglītojamajiem ar valodas traucējumiem, organizējot valodas korekcijas un ārstnieciski profilaktisko darbu, sagatavot izglītojamos izglītības ieguves turpināšanai vispārējās izglītības iestādēs.

Ziedojumiem

Ziedojums Rīgas sākumskolai “Valodiņa” nepieciešamo speciālo iekārtu iegādei
Rotary club Jurmala Biedriba reģ. Nr.40008284094 ASCitadele Banka LV93PARX002240276001 (EUR)

Biļetes uz labdarības Martas balli – maskarādi pieejamas šeit:
https://www.bilesuserviss.lv/lat/bi...
Marta's masquerade Ball in Latvia –...
1travel.lv@gmail.com +37129404723