Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Zaļā pavasara zupa (1) 20.04.2021 14:29

Pavasaris ir visīstākais laiks veselīgām un uzturvielām bagātām maltītēm. Pati Māte Daba mums piedāvā tik daudz vērtīgu produktu,- mums atliek vien neslinkot, doties uz mežu vai pļavu un savākt tur esošās dabas veltes, lai pēc tam ļautos gardiem eksperimentiem virtuvē.

Tomātu un siera kūka 20.04.2021 07:25

Apmēram 6 porcijas

Sparģeļu un spinātu krēmzupa ar diedzētiem graudiem un mocarellas sieru 19.04.2021 19:19

Krēmīga, maigi samtaina un pasakaini garšīga zupa pavasara un dzīvības krāsā būs ne tikai lieliskas pusdienas vai vieglas vakariņas, bet arī jauks uzmundrinājums, kuram pikantu noti piešķirs svaigie graudu dīgsti.

Omlete ar cukini 19.04.2021 08:10

Tradicionālajām brokastu vai vakariņu omletēm ir neskaitāmi daudz variantu.

Dorada ar Serrano šķiņķi, pesto un tomātiem 18.04.2021 21:24

Pavasaris un silts laiks ir vispiemērotākie sabiedrotie grila sezonas atklāšanai. Ierastās gaļas, desiņu vai šašlika vietā var izvēlēties uz grila pagatavot ko jaunu, bet tikpat gardu – zivi. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka izmēģināt pagatavot lieliski piemērotu maltīti – doradu ar Serrano šķiņķi, zaļumu pesto un tomātiem, kas būs piemērota gan gaļas, gan zivs ēdienu cienītājiem, jo apvienoti ir abi. Ja grils vēl nav izcelts no ziemas guļas, šo pašu recepti ātri un vienkārši var pagatavot, izmantojot cepeškrāsni.

2 garšīgas zivju receptes 18.04.2021 20:56

Tiem, kam garšo zivis, bet gribas pamēģināt ko jaunu, piedāvājam garšīgas zivju pagatavošanas receptes.

Upeņu un aveņu uzpūtenis 18.04.2021 08:46

Vai esat kādreiz mēģinājuši jau gatavam uzpūtenim pievienot svaigas ogas un tad vēlreiz to uzputot? Ja nē, tad noteikti izmēģiniet- jūs iegūsiet pilnīgi jaunas garšas nianses. Svaigās ogas padarīs uzpūteni īpaši gardu. Ogām vai ievārījumam dotajā receptē nav īpašas nozimes; šeit galvenais ir ideja. Jūs varat izmantot jebkuras svaigās ogas un jebkuru ievārījumu. Tā kā šobrīd ir ievārījumu gatavošanas laiks, es parasti izmantoju to parpalikumu, kas nelien burciņās.

Rabarberu kūka ar ķiršiem 17.04.2021 08:59

Rabarberi - tas ir viens no pirmajiem našķiem un vitamīnu sniedzējiem mūsu dārzā, kad citi dobēs un siltumnīcās vēl tikai gatavojas un gaida savu kārtu.

Mājās gatavots kečups bez konservantiem 16.04.2021 16:06

Šādi pagatavots kečups nesatur konservantus, līdz ar to ir daudz veselīgāks un arī garšīgāks, nekā veikalā pirktais.

Svaigie laša un dārzeņu salāti ar sezamu 16.04.2021 08:54

Kas var būt labāks par mazsālītu lasi ar avokado? Tikai laša un avokado duets, kur intrigai pievienots ābols, gurķis un aromātiska rukola. Un tas viss vēl papildināts ar gardu aizdaru, kur noslēguma noti šim neparastajam garšu kokteilim piešķir parmezāns.

Ceptas kukurūzas vālītes 15.04.2021 11:46

Šo ēdienu var gatavot gan uz grila, gan pannā. Veikalos reizēm ir nopērkami speciāli iesmiņi, kurus iedur vālītē katru savā galā, lai ērti un bez pūlēm varētu nolobīt grilētos graudiņus, taču, ja tādu nav, tad var izlīdzēties ar deserta dakšiņām.

Mājās gatavots svaigu persiku saldējums 15.04.2021 09:02

Gardums, no kura nav iespējams atteikties! Turklāt pagatavojams pavisam vienkārši.

Pikantais sīpolķopsis — lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm 14.04.2021 20:02

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

Spinātu un granātābolu salāti 14.04.2021 16:13

Spinātu un granātābola salāti ir bagātīgs vitamīnu un vērtīgu minerālvielu avots, un lielisks papildinājums jūsu pamata ēdienreizem. Salātu nedaudz pikantā saldskābā garša un spinātu lapiņu kraukšķīgums radīs patiesu prieka un pavasara sajūtu arī gada aukstajos mēnešos.

Svaigo dārzeņu salāti ar krabju nūjiņām 14.04.2021 01:20

Salāti, kas garšos pilnīgi visiem un noderēs gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Jogurta polenta 13.04.2021 21:54

Lai arī polenta izklausās mazliet sarežģīti un mazliet pēc svešvārda, tomēr tik traki nav. Polenta ir kukurūzas putraimu putra, ko var aizstāt parastiem miltiem, pilngraudu kviešu vai griķu miltiem. Recepte paredzēta sešām porcijām.

Veselības zupa pret saaukstēšanos 13.04.2021 13:35

Šobrīd, kad sācies gripas vīrusu laiks, īpaši jāpiedomā pie pārtikas, ko lietojam uzturā. Svarīgi, lai ēdiens, ko gatavojam, būtu tādām vielām bagāts, kas palīdzētu mūsu organismam cīnīties ar dažādām kaitēm. Šādas vielas, pēc zinātnieku pētījumiem, atrodamas vistas zupā; Ķīnā speciāli vāra šādas zupas slimniekiem, kuriem novērojami saaukstēšanās simptomi. Arī sirds slimniekiem iesaka vistas zupu.

Rudzu maizes un krēmsiera deserts ar smiltsērkšķu mērci 13.04.2021 01:44

Īsti latvisks gardums rudenīgiem vakariem vai brīvdienu pēcpusdienām.

. Recepte tapusi kopā ar pavāru Mārtiņu Sirmo.

Bratislavas pīrādziņi 12.04.2021 20:23

Bratislavas pīrādziņi ir 19.gs. konditora Augusta Švapača lolojums ar ko viņš izpelnījies atzinību visa Eiropā un ASV. Padomju režīma laikā tikpat kā izskaustus no slovāku ēdienkartes, tagad Bratislavas iedzīvotāji tos ar lielu prieku atklāj no jauna. Bratislavas pīrādziņus aizstāv Eiropas Savienības ‘’tradicionālās specialitātes garantijas’‘ likumi.

Garneļu un svaigā siera pastēte 12.04.2021 08:31

Brīnumgarda, maiga un mutē kūstoša- tāda ir garneļu un svaigā siera masa. Lieliska brokastīs uz maizes vai svētku uzkodās uz aukstā galda.

Vistu stilbiņi adžikas un sojas marinādē 11.04.2021 19:48


Katrās mājās, kur mīt gatavot un ēst mīļotāji, dzīvojas neskaitāmas vistu stilbiņu pagatavošanas receptes, taču šī pēdējā laikā mūsu virtuvē, kā rādās, ir iedzīvojusies uz ilgtermiņa palikšanu, un to pašu droši var teikt par SIA ‘’Damps’’ ražotajiem garšvielu maisījumiem, kuri ir nopērkami veikalos ‘’Avokado’’, kā arī lielveikalos un daudzviet citur.

Griķu pankūkas ar āboliem un svaigu ogu mērci 11.04.2021 09:37

Šis ātri pagatavojamais našķis būs piemērots gan steidzīgam darbadienas rītam, gan ieilgušai svētdienas pēcpusdienai kopā ar ģimeni. Turklāt šis ēdiens būs piemērots veselīgas maltītes piekritējiem, jo t.s. baltie milti te ir aizstāti ar griķu miltiem, kas ir zināms kā viens no spēcīgākajiem olbaltumvielu, šķiedrvielu, B grupas, kā arī kālija un dzelzs avotiem.

Salāti "Bizbizmārītes" 10.04.2021 22:32

Skaisti, acij tīkami un garšīgi salāti, kas izdaiļos ikvienu svētku galdu. Protams, arī ikdienā varat pārsteigt savu ģimeni vai mīļoto ar skaisti noformētiem salātiem.

Torte "Skudrupūznis" 10.04.2021 16:55

Pēdējā laikā lielu popularitāti iemantojusi torte SKUDRUPŪZNIS, kuru itin viegli var pagatavot mājās, savā virtuvē. Piedāvājam pārbaudītu recepti.

Sāļie biezpiena plācenīši 10.04.2021 10:28

Biezpiens labi garšo ar zaļumiem un dārzeņiem. To var izmantot pildījumu, pastēšu, sacepumu un daudzu citu ēdienu gatavošanai.

Cepti jūras bullīši jeb grunduļi 09.04.2021 15:13

Ļoti daudzi gardēži un zivju cienītāji uzskata, ka bullītis ir viena no garšīgākajām zivīm. Tāpēc, lai izbaudītu tās pilnīgo garšu, gatavošanas procesā nav nepieciešamas specifiskas garšvielas, - tikai sāls un pipari. Ātri, vienkārši un garšīgi.

Pašcepta saldskābā maize ar sēkliņām 09.04.2021 08:53

Maizītei ir patīkama saldskāba garša un to, protams, var piekost pie zupām vai ēst brokastīs ar sieru vai pastēti, taču var arī baudīt vienu pašu, tikai uzsmērējot plānu kārtiņu sviesta - tik garda tā ir!

Grieķu salāti latviskā izpildījumā 08.04.2021 10:18

Maigi, kraukšīgi un svaigi- Grieķu salāti ir neparasti iecienīti daudzās pasaules valstīs un tiek gatavoti visdažādākajās variācijās. Tradicionāli visas sastāvdaļas salātos tiek grieztas palielos gabalos un salāti aizdarīti ar olīveļļu. Tā kā mēs- latvieši, vairāk esam iecienījuši smalki sagrieztus salātiņus, tad arī Grieķu salātos neliekam milzīgus, bet vidēja lieluma gabaliņos sagrieztus dārzeņus. Tā mums šķiet garšīgāk un arī vieglāk ēst. Piedāvājam savu redzējumu Grieķu salātiem.

Siera kūka ar bezē 07.04.2021 22:11

Siera kūka ar bezē ir tradicionāls slovāku ēdiens, kas baudāms kopā ar ģiemeni vai draugiem pie tējas vai kafijas tases branča jeb otro brokastu laikā.

Liesmojošais kokteilis B52 07.04.2021 22:09


Kokteiļa B52 izcelsmes radošais avots ir amerikāņu tālas darbības rādiusa bumbvedējs B-52. ASV tādus izmantoja otrajā pasaules karā pret Vāciju. Pastāv arī cita versija, kas kokteiļa izcelšanos saista ar Kanāda pilsētu Kalgari.

Auzu miltu pankūkas 07.04.2021 09:43

Ir tik ļoti pierasts gatavot pankūkas no kviešu miltiem, taču es iesaku pamēģināt kaut reizi tos aizstāt ar auzu miltiem, un jūs iegūsiet pavisam citas- jaunas un neparastas garšas. Nedaudz sarežģītāk gan būs, jo auzu milti nav tik elastīgi, tomēr pankūkas sanāk krietni maigākas un gaisīgākas.

Seleriju plovs ar apelsīniem un tofu saldskābajā ananāsu glazūrā 06.04.2021 17:05

Šis plovs garšos ne tikai veģetāriešiem, bet arī visiem pārējiem. Iemācoties to gatavot, varēsiet baudīt garšīgu ēdienu gan ievērojot kādu diētu, gan arī gavēņa laikā. Bet, savienojumā ar kādu gaļas ēdienu, varēsiet pabarot arī pārējos, kas nav veģetārieši.

Saulainā siltumzupa 06.04.2021 13:08

Saulainā siltumzupa ir īsti piemērota aukstajam laikam, kad tik ļoti prasās pēc saules, siltuma un vitamīniem. Recepti piedāvā Ance Anna šternberga, kas izdevniecībā "The White Book" laidusi klajā savu grāmatu "Topi vesels". Tajā atradīsiet ne vien Saulaino siltumzupu, bet arī citas interesantas receptes un padomus veselīgam dzīvesveidam.

Sātīgie brokastu salāti ar olu 06.04.2021 09:20

Ļoti interesanti salāti ar Francijas šarmu, kuros zaļo salātu lapiņas katrs var izvēlēties pēc savas garšas un gaumes. Salātlapiņas var miksēt pats vai izmantot jau gatavu maisījumu, kas nopērkams lielveikalos. Sāls šiem salātiem nav nepieciešams, jo tas pilnīgi pietiekamā daudzumā ir klāt pievienotajā desā un sierā.

Ko darīt ar neapēstajām olām? 5 vienkāršas un gardas olu ēdienu receptes 05.04.2021 09:22

Neapšaubāmi Lieldienas ir vieni no svarīgākajiem kristiešu svētkiem, kuri tiek ievadīti ar Kluso nedēļu, kā arī saistās ar virkni dažādu tradīciju. Viena no šīm tradīcijām, bez kuras nav iedomājamas Lieldienas - olu krāsošana. Lielākoties šī tradīcija apvieno visu ģimeni - kopā sanāk visi, gan jauns, gan vecs, un rāda savas prasmes, lai viņa krāsotās olas būtu skaistākās, spilgtākās un raibākās.

Tomēr nereti mēs nedaudz aizraujamies un skat - krāsoto olu pilni grozi! Protams, svētku laikā olas tiek sistas uz nebēdu, piekopjot visas Lieldienu tradīcijas - olu ripināšanu, kaušanos ar olām, u.c. Tomēr gandrīz katrai saimniecei katru gadu pēc Lieldienām ir viena un tā pati rūpe - ko darīt ar pāri palikušām krāsotajām olām?

Salāti "Lieldienu ligzda" 04.04.2021 12:45

Burvīgi salāti brīvdienām, kas ir ne vien ļoti garšīgi, bet arī acij tīkami. Tie izdaiļos jebkuru galdu gan ikdienā, gan svētkos.

Pašgatavots olu liķieris 04.04.2021 12:44

Olu liķieris ir universāls dzēriens, ko mazās glāzītēs var baudīt vienu pašu, bet lielākās devās pievienot visdažādākajiem ēdieniem, sākot no desertiem un pankūkām un beidzot ar augļu salātiem un kūkām.

Lieldienu pasha 04.04.2021 12:43

Tradicionāli pasha tiek gatavota piramīdas izskata formā, kas simbolizē Kristus kapu, un tā ir pareizticīgo Lieldienu galda neatņemama sastāvdaļa.
Vislabāk pashu gatavot Zaļajā ceturtdienā, jo tad to varēsiet saglabāt svaigu veselu nedēļu pēc Lieldienām.

Lieldienu smalkmaizītes 04.04.2021 12:42

Sagaidīsi Lieldienas ar pašu ceptām, siltām un smaržīgām, smalkmaizītēm.

2 gardas Lieldienu receptes 03.04.2021 18:47

Ticējums vēsta, ka klusajā sestdienā visām saimniecēm bija jāvāra olas, tad nākošā gadā varēja labi satikt ar saimi un kaimiņiem. Tas vēlreiz pierāda, ka mīlestība un saticība iet caur vēderu. Tieši tāpēc restorānu tīkls “Tex-Mex” un jaunatvērtais restorāns „Tex-Mex Republic” piedāvā divas ēdienu receptes, lai jūsu nākamais gads ar saviem tuviniekiem būtu saticīgs. Priecīgus svētkus!

Nākamā lapa