Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Neparastie gardēžu salāti 19.10.2021 07:59

Tiešām neparasti, taču ļoti garšīgi salāti, kuros apvienojas tik dažādas nianses, veidojot savā starpā īstu garšu mozaīku. Sulīgi tomātiņi, kraukšķīgs puķkāposts, krēmīgs siers, riekstaini šampinjoni un pikanti lociņi.... Prieks ne tikai vēderam, bet arī acīm.

Kausētās šokolādes pudiņkūka 18.10.2021 20:09

Gards našķis, kas lieti noderēs ģimenes saiešanās, kā arī reizēs, kad viesu skaits zināms, bet lielu kūku cept nav iedvesmas vai nepieciešamības.

Ar vistu un dārzeņiem pildītas tortiljas 18.10.2021 08:53

Gards, sulīgs un sātīgs vakariņu ēdiens, kas tikpat labi var būt veģetārs, ja vien nepievienosiet sautējumam vistas fileju. Ideāli iederēsies uz galda ikvienā gadalaikā, noderot arī reizēs, kad jāpacienā viesos atnākušie draugi. Turklāt šādi pildītas tortiljas labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā,

Lēcu zupa 16.10.2021 12:52

Lēcas vēstures gaitā ir piedzīvojušas gan uzvaras gājienu, gan kritušas nežēlastībā. Patiesībā lēcas būtu pelnījušas lielāku uzmanību - tās ir garšīgas, tajās ir daudz vērtīgu vielu, turklāt tās var ļoti daudzpusīgi izmantot.

Cūkgaļas karbonāde medus un koriandra marinādē 14.10.2021 16:15

Šādi pagatavota cūkgaļas karbonāde ir neizsakāmi garšīga. Pamēģiniet un redzēsiet, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām gaļas pagatavošanas receptēm.

Kā pagatavot gardu picu itāļu garšu tradīcijās 14.10.2021 07:39

Sākotnēji picu skaidroja kā maizi, kura apslacīta ar eļļu un papildināta ar garšaugiem. Tam sekojusi tomātu mērce un tomāti, kas nu jau kā Modernā pica tika pārdēvēta par Neapoles pīrāgu. Kurš to būtu domājis, ka siers kā pamata sastāvdaļa pievienota tikai 1889.gadā. Katrs, protams, papildina picu ar produktiem, kas pašam ir visiecienītākie, taču vai nav lieliski, ja picu var apvienot ar salātiem? To iesaka restorāna “Galleria d’Arte” šefpavārs Sanjeev Negi, kurš apvienojis klasisku picu ar svaigiem rukolas salātiem. Tās sastāvdaļas un galvenā ideja ir atceļojusi ar īpašām sajūtām no Itālijas, kur gaisīgu salātu garša lieliski papildina šīs picas recepti.

Lai uzceptu garšīgu picu, nepieciešams to darināt paša spēkiem jau no pamatiem, sākot jau ar picas pamatni un pēc tam papildinot to ar īpašām sastāvdaļām.

Pankūkas ar zaļumiem un olu 13.10.2021 09:38

Visiem garšo pildītas pankūkas, taču ne vienmēr ir laiks un vēlēšanās tādas gatavot. Tāpēc piedāvājam daudz vienkāršāku variantu, kas ideāli aizvieto pildītās pankūkas.

Dārzeņu sautējums ar sēnēm un rīsiem 12.10.2021 12:18

Ik pa brīdim ir vērts ēdienkartē iekļaut rīsus, kas lieliski kombinējas ar dažādiem produktiem.

Vistas rulete omletē 11.10.2021 16:21

Šī nav parasta vistas rulete, pet pasakaini garšīga vistas rulete omletē un kaut gan skaitās aukstā uzkoda, lieliski garšo arī silta.

Biešu biezzupa 11.10.2021 10:21

Mēdz teikt, ka zupas - tas ir nesteidzīgo ēdiens. Taču šīs zupas pagatavošana jums aizņems tikai 30 minūtes.

Kāpostu tīteņi 09.10.2021 00:21

Šis ir viens no gardākajiem kāpostu ēdieniem ar senu vēsturi. Tas tiek gatavots ar dažādiem pildījuma variantiem, cepts un sautēts, tomēr itin visos veidos varen labs. Protams, kāpostu tīteņu gatavošana prasa nedaudz pacietības un laiku, taču galarezultāta deļ ir vērts pacensties.

Amerikāņu šokolādes kūka 05.10.2021 12:05

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu šokolādes kūku amerikāņu gaumē. Recepti piedāvā Dansukker.

Borščs maskaviešu gaumē 04.10.2021 10:48

Tradicionālajai boršča receptei mēdz būt neskaitāmas variācijas. Vai zināji, ka Ukrainā īsi pirms zupas gatavības tai pieliek sālītu, ar ķiplokiem saberztu speķi, taču Maskavas borščam nekad netiek pievienoti kartupeļi?

Mango cepumi 03.10.2021 10:21

Nerafinētais, kristāliskais cukurs "Demerara" piešķir cepumu mīklai skaistu zeltainu nokrāsu, bet virskārtas glazūrai - karameļu garšu.

Krāsnī cepti kartupelīši ar timiānu 01.10.2021 10:05

Vienkāršs, viegli pagatavojams un garšīgs ēdiens, kura pagatavošanai nav nepieciešami ne lieli izdevumi, ne daudz laika. Vislabāk garšos, ja cepsiet nelielus kartupelīšus, taču, ja tādi nav pieejami, derēs arī lielāki, tikai tādā gadījumā sagrieziet tos daiviņās.

Saldā omlete ar ķirbi 30.09.2021 08:32

Gaspačo zupa 29.09.2021 15:25

Gaspačo zupa ir īstā, kas gatavojama karstajās vasaras dienās, kad prāts nenesas uz gaļas ēdieniem, bet kārojas kaut kas atsvaidzinošs.

Varavīksnes salāti 29.09.2021 09:18

Gribas kaut ko skaistu? Pagatavojiet varavīksnes salātus! Produkti receptē sarakstīti tādā secībā, kādā izkārtotas kārtas un veidota varavīksne.

Upeņu liķieris mājas apstākļos 28.09.2021 23:39

Upenes var izmantot, sagatavojot liķieri, kuru celt galdā svētku reizēs.

Čauders ar tīģergarnelēm 26.09.2021 11:06

Nedrīkstam aizmirst arī par Latvijas mazdārziņos atrodamajām veltēm. Kartupeļi, burkāni, sīpoli un ķiploki lieliski spēj sadarboties ar Latvijā salīdzinoši eksotiskajām tīģergarnelēm. Savukārt sarkanā salsa Jūs aizvedīs maģiskā garšas dejā, ko varēsiet nodejot, ēdot šo gardumu. Brīdī, kad rudens jau sāk klaudzināt pie mūsu durvīm, tieši šādas receptes palīdz pārvarēt dvēseles mieles, ko rada nojausma par vasaras nenovēršamajām beigām. Meksikas karstais temperaments palīdzēs vasaru padarīt garāku, tostarp – gardāku,” tā savu recepti komentē „Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs.

Vistas aknu pastēte ar āboliem 24.09.2021 07:41

Maiga, gaisīga un neparasti garšīga pastēte, kurai pikanti saldas notis piešķir āboli.

Gaļas un biešu kotletes 23.09.2021 17:19

Kotletes ir viens no populārākajiem un iecienītākajiem ēdieniem mūsu ēdienkartē. Ja vēlaties tās dažādot, reizē padarot veselīgākas, pamēģiniet maltās gaļas masai pievienot sarkanās bietītes un piparmētras.

Gaileņu zupa ar vistu 22.09.2021 11:52

Sezonāls, neparasts gardums, kas iepriecinās gardēžus, kuriem patīk jaunas receptes un garšu salikumi.

Biezpiena plātsmaize ar rozīnēm 21.09.2021 20:52

Lai jebkuras brīvdienas būtu izdevušās, tām ir nepieciešams kāds salds našķis. Un atkal – vienkārši, ātri un garšīgi!

Saldā melleņu zupa ar klimpām 21.09.2021 12:42

Mellenēs ir ļoti maz kaloriju. Nepieciešamā dienas deva (neliela bļodiņa ar mellenēm) satur tikai aptuveni 40 kalorijas, bet nodrošina organismu ar lielu daudzumu vitamīnu un minerālvielu, īpaši ar C vitamīnu, kāliju un dzelzi. Vienā šādā porcijā melleņu ir tikpat daudz šķiedrvielu kā gabaliņā rupjmaizes.

Mājās gatavoti cepti pelmeņi 20.09.2021 15:43

Pelemņus var baudīt ne tikai vārītus, bet arī ceptus. Tie lieliski garšo abējādi, taču reizēs, kad pelmeņi pāri palikuši no iepriekšējās dienas, labāk tomēr tos nevis uzsildīt, bet apcept. Garša viennozīmīgi būs labāka un arī ēdiens iegūs jaunu smeķi un aromātu.

Zirņu zupa ar grauzdiņiem 20.09.2021 13:21

Lēti nenozīmē negaršīgi. Lēti var gatavot arī ļoti garšīgus ēdienus. Pamēģiniet šo zirņu zupu.

Pikantie mango un avokado salāti 18.09.2021 10:20

Piešķiriet rudens garšām nedaudz pikantuma, pagatavojot mango un avokado salātus ar sīpolu un čili.

Baravikas ziemai 17.09.2021 13:11

Piedāvājam dažas vienkāršas un laika gaitā pārbaudītas receptes, kā šīs vērtīgās un garšīgās sēnes uzglabāt ziemai.

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti 16.09.2021 11:48

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti ir lieliska uzkoda launagā, vieglas vakariņas vai burvīgs svētku galda rotājums. Turklāt arī veselīgs.

Sildošā kukurūzas biezzupa vēsām dienām 15.09.2021 09:20

Šķīvis šīs siltās kukurūzas biezzupas sasildīs jūs un noteikti liks sajusties labāk aukstajās ziemas dienās. Pasniedziet to kopā ar grauzdētu baltmaizi un sasmalcinātiem zeļumiem.

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 14.09.2021 09:36

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Siltais maltās gaļas klaipiņš 13.09.2021 14:48

Maltās gaļas klaipiņi sevišķi iecienīti Vācijā, kur tos gatavo ar visdažādākajiem pildījumiem un piedevām. Šādi pagatavots, tas labāk garšos siltā veidā kopā ar vārītiem kartupeļīšiem un svaigu dārzeņu salātiem.

3 garšīgas biezpiena receptes brokastīm 13.09.2021 10:08

Man pašai ļoti garšo biezpiens un ēdieni, kas gatavoti no tā. Piedāvāju 3 manas mīļākās, ātri un viegli pagatavojamas ēdienu receptes no biezpiena: biezpiena plācenīši, klimpas un saldās mājiņas ar biezpienu.

Melleņu un biezpiena pīrāgs 11.09.2021 23:20

Daudziem bieži vien šķiet, ka šādu pīrāgu gatavošana ir darbietilpīgs un ķēpīgs process, tieši tāpēc šobrīd lielā cieņā ir dažādi lielveikalos nopērkamie mīklas izstrādājumi. Taču atliek tikai pamēģināt kaut ko pagatavot paša spēkiem, kā saproti, ka veikalā pirkto vairs negribas. Un melleņu biezpiena pīrāgs ir tieši tāds gardums, kas šo pārliecību tikai vairo. Pie kam tā gatavošana nav ne laikietilpīga, ne sarežģīta.

Brokastīs – kvinoja 10.09.2021 08:42

Kvinoja ir Dienvidamerikā augošs graudaugs (bezglutēna produkts), kas bagāts ar proteīniem, dzelzi, kalciju, dažādiem vitamīniem, minerāliem un šķiedrvielām. Turklāt tā satur visas deviņas cilvēkam svarīgās aminoskābes. Tieši tāpēc kvinoja ir viens no lieliskākajiem produktiem veģetāriešu virtuvē. Taču arī visiem citiem nekaitētu sākt dienu ar kārtīgu proteīnu devu.

Kvinoja labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā. Turklāt tās pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra.

Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 09.09.2021 15:31

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Krāsnī ceptu ķirbju biezzupa ar čili 08.09.2021 15:43

Krēmīga, maigi pikanta un bezgala garšīga zupa, kas patiks gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Turklāt tā ikvienu priecēs ar savu saulaino krāsu un sasildīs punčus vēsajos rudens vakaros. Labi sader ar grauzdētām baltmaizes šķēlēm vai bageti.

Korejiešu salāti 08.09.2021 08:38

Korejiešu salāti ir ātri un viegli pagatavojami. Pie kam izmaksā ļoti lēti, bet ir veselīgi un sevišķi noderīgi laikā, kad visapkārt klejo neskaitāmi vīrusi.

Bešamelas mērce 07.09.2021 21:09

Bešamelas mērci pasniedz pie zivju un dārzeņu ēdieni, kā arī pie lazanjas.

Nākamā lapa