![]() | Kabaču plācenīši 27.02.2021 10:56Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs. |
![]() | Pašgatavotas konfektes – lēti, garšīgi un sirsnīgi 26.02.2021 10:37Svētkiem un ikdienai uz kārā zoba var pagatavot krāsainas un bezgala garšīgas konfektes no brokastu pārslām, iesaistot šajā nodarbē visu ģimeni. Ir taču tik jauki būt kopā! |
![]() | Cepeškrāsnī gatavota forele lavašā 25.02.2021 15:07Gardums, kas noteikti jāizmēģina. |
![]() | Biešu salāti ar biezpiena bumbām un kvinoju 25.02.2021 09:05Biešu salāti ar kvinoju un biezpiena bumbām būs vieglas un reizē spēcinošas, kā arī vērtīgām uzturvielām bagātas brokastis vai vakariņas, kas ne tikai priecēs ar krāsām, bet arī lieliski garšos. |
![]() | Cepumu torte ar biezpienu, zemenēm un tropu augļiem 24.02.2021 10:10Visvairāk iecienītas it tieši augļu un biezpiena tortes,- tās nav pārāk treknas, toties izcili garšīgas.Pavisam vienkārši šādu torti var pagatavot no cepumiem "Selga". |
![]() |
|
![]() | Šķelto zirnīšu zupa ar žāvētām cūkgaļas ribiņām 22.02.2021 18:55Aromātiska, tumīga šķelto zirnīšu zupa ar kūpinājuma garšu vienmēr bijusi cieņā latviešu virtuvē. Tā lieliski sasilda vēsajās ziemas dienās, sniedz sāta sajūtu un brīnišķīgi garšo. |
![]() | Putraimu jeb asinsdesa – pagatavo pats 22.02.2021 08:25Ne tikai lauku sievietes, kas audzē savās saimniecībās cūkas, pašas var izgatavot desas; tāpat var rīkoties arī pilsētnieces, nopērkot subproduktus tirgū vai veikalā. Darīsim tāpat kā mūsu vecmāmiņas- būsim čaklas un taupīgas. |
![]() | Puķukāpostu un gaļas sacepums 21.02.2021 15:43Ātri, garšīgi un sātīgi jeb recepte, kas ideāli iederas mūžīgi skrejoša un aizņemta cilvēka ikdienā, lai nobaudītu kaut ko pavisam neikdienišķu. |
![]() | Pankūku torte 21.02.2021 09:12Visvienkāršākā torte, kuras pagatavošana neprasa ne daudz laika, ne līdzekļu. Pie tam garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem! |
![]() | Sāļā kūpinātas vistas kūka ar plūmēm un šampinjoniem 20.02.2021 08:41Kūkas var būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Tās pilda reizē divu ēdienu funkcijas - it kā kūka un tajā pat laikā salāti. Ļoti sātīgi un garšīgi. Izmēģiniet arī jūs! |
![]() | Garneļu siera zupa ar dārzeņiem 19.02.2021 15:47Šī zupa ir īstens gardums, no kura atteikties nespēs neviens. Maigā siera garša, ko papildina kartupeļu miltainums, ķiploka pikantums un garneļu kraukšķīgums, ir tas, kas veido neatkārtojamu garšu kombināciju, kuru noteikti nav iespējams aizmirst. Zupa, kas prasīsies pēc atkārtojuma. |
![]() | Ar dārzeņiem un doktordesu pildītas plānās pankūkas 19.02.2021 09:03Plānās pankūkas vienmēr ir labs variants, kā gardi pabarot visu ģimeni. Turklāt tās var padarīt interesantākas, piepildot ar ko saldu vai sāļu. Šoreiz izmēģinājām ātro pildīšanas variantu, kas, pateicoties zirnīšiem ir nedaudz salds, savukārt kukurūza to padara kraukšķīgu, bet siers piešķir krēmīgu pikantumu. |
![]() | Pikanti saldskābā plūmju mērce 18.02.2021 20:52Šī mērce ir ideāla piedeva gaļas ēdieniem. To var gatavot vienai ēdienreizei, bet var arī savārīt vairāk un uzglabāt ledusskapī vai pagrabā vairākus mēnešus. |
![]() | Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci 18.02.2021 08:54Kad prāts un domas aizklīst bērnības atmiņās un garšās, tad ļoti gribas pagatavot kaut ko no tā, ko brīvdienu galdā cēla mamma vai vecmāmiņa. |
![]() | Apelsīnu putra 17.02.2021 08:16Apelsīns ir izmantojams arī šādi. |
![]() | Harčo zupa 16.02.2021 17:29Te labāki būs klasiskie rīsi - tie ātrāk izvārās, un zupa kļūst tumīgāka. Tomātu pasta noteikti jāapcep, un, ja kādam garšo, var pielikt tomātus savā sulā. |
![]() | Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 16.02.2021 09:25Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs. |
![]() | Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 15.02.2021 12:02Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu. |
![]() | Omlete ar dārzeņiem un šampinjoniem 15.02.2021 08:45Kāpēc gan rīts nevarētu sākties ar gardu pārsteigumu? Ieslēpiet zem gaisīgās olu masas kādu ripiņās sagrieztu dārzeni, šampinjonu vai maizes kubiņus un sagādājiet saviem mīļajiem brokastis, kur katrā kumosā atklājas kaut kas negaidīts. |
![]() |
|
![]() |
|
![]() | Valentīndienas svētku galds. 6 receptes 13.02.2021 22:14Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai. Šeit sakopotas iedvesmojošas receptes mīlestības pilnām ēdienreizēm kopā ar sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Tās var pagatavot arī jebkurā citā dienā! |
![]() | Pikantie salāti ar ķiploku grauzdiņiem 13.02.2021 09:07Ja pamostaties un jūtat, ka brokastīs gribas kaut ko sātīgu, tad ir īstais laiks pagatavot kreftīgos salātus ar svaigām rukolas lapiņām, vārītu olu un žāvētu cūkgaļas cauraudzīti. Bet tam visam klāt aromātiskus ķiploku grauzdiņus. |
![]() | Kūpināta vista ar kadiķogām un pētersīļiem 12.02.2021 12:25Svaigi kūpinājumi ir tie, kas maltītei vasarā piešķir svētku noskaņu un pamodina gardēdi ikvienā. “Kūpinājumus var grezni pasniegt uz rabarberu lapas un baudīt kopā ar paša gatavotu kaņepju sviestu,” iesaka “Restorāna 3” saimnieks un pavārs Ēriks Dreibants. |
![]() | Puķkāpostu, burkānu un kartupeļu plācenīši 12.02.2021 08:44Šī ir tikai viena no daudzajām plācenīšu variācijām, kurā izmantojami Latvijā audzēti veselīgi dārzeņi, kas pavasara sākumā atrodami ne tikai tirgū un veikalu plauktos, bet arī daudzu čaklu zemnieku pagrabos. Tad nu izmantosim tos, lai gatavotu gardas brīvdienu brokastis vai sātīgas darbdienu vakariņas. |
![]() | Svaigie salāti ar ciedru riekstiem 11.02.2021 23:39Vienkārši, bet interesanti salāti, kuru neparastās garšas noslēpums meklējams avokado un ciedru riekstu savienojumā. Tie būs lieliska piedeva pamatēdienam vai vieglas un veselīgas vakariņas. |
![]() |
|
![]() | Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm 10.02.2021 19:41Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm ir gardums, no kura grūti atteikties. Tik kārdinoši aromātisks, sulīgs un pasakaini gards, tas tā vien aicina nobaudīt kaut gabaliņu, radot īpašu svētku sajūtu pat parastā darbdienā. Un kurš gan teicis, ka ikdienas kopā būšana ar ģimeni un sev mīļiem cilvēkiem nav svētki? |
![]() | Kā pareizi pagatavojama turku tēja 10.02.2021 16:37Turku tēja ir aromātiska melnā tēja, kas tiek vārīta ļoti stipra un pasniegta speciālās šim nolūkam paredzētās tulpjveidīgās stikla glāzēs. Tēja tiek pasniegta tik karsta, ka glāzi nākas turēt pie pašas augšas, lai neapdedzinātu pirkstus. Turku tējai par pievienot cukuru, taču to nekad nedzer ar pienu. Īstenie tējas mīļotāji un pazinēji Turcijā parasti mīl pasēdēt tējnīcās, kur šis aromātiskais dzēriens tiek pasniegts speciālās tējkannās, sauktās par semaveriem (līdzīgi kā Krievijā- samovari). Lejot tēju no šāda semavera, turki var ilgi sēdēt pie savām tējas glāzēm, pavadot vairākas stundas mīļotā dzēriena un interesantu sarunu gaisotnē. |
![]() | Brokastīs kraukšķīgās galetes ar avokado 10.02.2021 08:36Šādas brokastis ir ātri pagatavojamas, veselīgas un bagātas ar vitamīniem un mikroelementiem, kas cilvēkam tik ļoti nepieciešami. Uzsāciet savu dienu veselīgi un jums nekad netrūks ne spēka, ne enerģijas. |
![]() | Meža cūkas cepetis 09.02.2021 16:30Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''. |
![]() | Akvelīnas Līvmanes frikadeļu buljona pankūkas 09.02.2021 08:43Aktrises Akvelīnas Līvmanes recepte, un tā gatavojama nākamajā dienā pēc frikadeļu zupas vārīšanas, kad frikadeles izēstas, bet buljons vēl palicis. Jāteic, ideja tiešām vērā ņemama, bet pankūkas vienkārši pasakainas. |
![]() | Pupiņu zupa 08.02.2021 15:32Pupiņu zupa ir tradicionāls latviešu ēdiens, kas sevišķi labi garšo ziemas aukstajās dienās. Tā ir sātīga, garšīga un ļoti aromātiska. |
![]() | Pikantais sakņu sautējums 08.02.2021 08:23Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta. |
![]() | Virteņi – latviešu virtuves piemirstais gardums 07.02.2021 08:43Virteņi ir sens latviešu ēdiens, kurš nu jau daudzās virtuvēs sen aizmirsts. Taču mūsu vecmāmiņas vēl zināja virteņu recepti un arī manā bērnībā uz galda bieži vien kūpēja šis it kā vienkāršais, bet brīnumgardais ēdiens. Iesaku arī jums atcerēties mūsu senču gardumus, kas bieži vien pārspēj pat izcilākos restorānu izgudrojumus. |
![]() | Augļi ar putukrējumu un riekstiem 06.02.2021 20:10Salds našķis kārumniekiem! |
![]() | Sāļā torte Venēcija 06.02.2021 09:06Ne vienmēr, klājot svētku galdu, uz tā jāliek saldumi. jo reizēm taču tos nemaz nekārojas. Toties kāda sāļā kūka būs īsti vietā un laikā. |
![]() | Četras neierastas un viegli pagatavojamas mērces gaļas ēdieniem 05.02.2021 15:14Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces. Tāpēc gaļas produktu zīmols “Rakvere” sadarbībā ar pavāru Ritvaru Tomu Loginu piedāvā izmēģināt četras neierastas, vasarīgas un vienkārši pagatavojamas mērču receptes dažādām gaumēm. |
![]() | Veģetārā frikadeļu zupa 05.02.2021 09:12Šoreiz gribas iepriecināt ar labu recepti veģetāru ēdienu cienītājus. Frikadeļu zupa ir viegls un garšas kārpiņām patīkams veģetārs ēdiens, ko baudīt pusdienās vai vakariņās. |