Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Laša veltnīši ar heresa mērci

Redakcija
Redakcija

Kūpināts lasis, protams, ir lielisks pats par sevi un labi garšo vienkārši uzlikts uz baltmaizes šķēlītes. Taču to var arī baudīt neparastāk, piepildot nelielas laša ruletītes ar cepeškrāsnī ceptiem pastinaka un svaiga avokado gabaliņiem. Vēl baudāmāku to visu padarīs gardā heresa mērce. Recepti piedāvā Dansukker.

Nepieciešams:

Laša veltnīšiem
8 šķēles auksti kūpināta laša
1 liels pastinaks
2 avokado
sula no 1 citrona
1 ēdamkarote Dansukker baltā smalkā cukura
2 ēdamkarotes olīveļļas ar citronu

Heresa mērcei
50 ml sojas mērces
25 ml heresa
1 ēdamkarote Dansukker baltā smalkā cukura
1 šķipsniņa ķiploku pulvera

Zaļumi pārkaisīšanai

Pagatavošana:

1. Sajauc sojas mērci, heresu, cukuru un ķiploku pulveri, lai izveidotos viendabīga mērce, un ļauj tai kādu brīdi pastāvēt istabas temperatūrā. Ik pa brīdim pamaisa mērci, lai cukurs kārtīgi izšķīstu.

2. Noregulē cepeškrāsns temperatūru uz 225°C. Nomizo pastinaku un sagriež to dažus milimetrus biezos gabaliņos. Pielej olīveļļu, pieber cukuru un rūpīgi apmaisa, līdz gabaliņi pilnībā pārklājušies ar eļļu. Tad pastinaka gabaliņus ievieto cepeštraukā, ko liek cepeškrāsnī apmēram uz 8 minūtēm.

3. Pārgriež avokado uz pusēm, izņem kauliņu un izgrebj augļa mīkstumu. Sajauc mīkstumu ar citrona sulu.

4. Uz katras laša šķēles uzliek nedaudz avokado mīkstuma un pēc tam virspusē dažus pastinaka gabaliņus. Sarullē laša šķēles veltnītī un uzliek uz šķīvja. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Pasniedz ar heresa mērci.

Labu apetīti!

Recepti iesaka www.dansukker.lv.