Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 3


Burkānu ruletītes ar laša pildījumu

Redakcija
Redakcija

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Nepiecoešams:

Mīklai:
150 g vārītu burkānu (vai ķirbju, biešu, spinātu),
100 g piena,
1 ola,
90 g miltu,
1 daiviņa ķiploka,
sāls

Pildījumam:

150- 200 g mazsālīta laša,
180 g krēmsiera (vai biezpiena, kam pievienots nedaudz krējuma),
sāls,
zaļumi.

1. Burkānus novāra, tad nozmizo sagriež palielos gabaliņos un liek traukā. Pievieno olu, izpiestu ķiploku, pienu un visu sablendē viendabīgā masā.

2. Sablendētajā masā iiemaisa miltus

3. Sagatavoto mīklu lej ar cepampapīru izklātā un ietaukotā cepešpannā un izlīdzina, lai pankūkai veidotas glīta apaļa vai četrstūra forma. Liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos gatavu.

4. Gatavo pankūku uzmanīgi noņem no plāts, nedaudz atdzesē, tad to pārsmērē ar krēmsiera (biezpiena) masu un vidū liek mazsālīto lasi. Pankūku sarullē tā, lai veidotos glīta ruletes forma.

5. Ruleti ietin pārtikas plēvē un liek uz pāris stundām ledusskapī.

6. Gatavu sagriež šķēlēs.

Labu apetīti!

P.S. Šādi izskatās biešu rulete.