Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:234, Did:0, useCase: 3


Vaniļas un jogurta pannakota ar granātābolu želeju

Redakcija
Redakcija

Novembris ir sarkanās un baltās krāsas laiks. Svētku sajūtu var lieliski papildināt šo krāsu kontrastu izmantojot arī ēdienu pagatavošanā, piemēram, uzmeistarojot baltsarkanu pannakotu ar granātābolu želeju.

Modeles, kulinārijas un televīzijas ekrānu zvaigznes Loreinas Paskālas piedāvātajā receptē brīnišķīgi savijas sarkanā un baltā krāsa. Ja deserts iepatiksies, tad citā reizē dekoram var izmantot mango vai kazenes.

Vaniļas un jogurta pannakotas pagatavošanai jums būs nepieciešamas sešas 200 ml glāzītes, liela paplāte, lai vieglāk ieliktu ledusskapī.

Sastāvdaļas pannakota slānim:

3 želatīna lapiņas
100 ml saldā krējuma
100 ml piena
100 g pūdercukura
1 vaniļas pāksts, tikai sēklas
300 g grieķu jogurta

Sastāvdaļas želejas kārtai:

135 g sausās aveņu želejas
300 ml granātābolu sulas

Dekorēšanai

1/2 granātābola, tikai sēkliņas

Pagatavošana:

1. Ieliec želatīna plāksnītes bļodiņā ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest piecas minūtes. Saldo krējumu, pienu, cukuru un vaniļas pākstis ievieto mazā katliņā un uzmanīgi karsē, tikai tik ilgi, līdz cukurs ir izkusis, laiku pa laikam apmaisot.

2. Jogurtu ielej lielā traukā, izmaisa, lai tas kļūst vienmērīgs, un noliek malā. Krēmīgo maisījumu noņem no uguns, kad tas ir gatavs.

3. Želatīns jau ir kļuvis mīksts, to izņem no trauka un nospiež lieko ūdeni. Plāksnītes pievieno krēmīgajai masai, to maisa, līdz želatīns ir izšķīdis. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai apmēram 10 – 15 minūtes.

4. Sagatavo glāzītes. Jums būs nepieciešamas sešas 200 ml caurspīdīgas glāzītes. Tā kā pannakotas slāni labāk ir veidot ieslīpu, tad būs nepieciešams kaut kas, pret ko glāzītes vienā pusē atbalstīt. Šim nolūkam var izmantot olu kartonu, sagumzītus papīra dvieļus, u.t.t. Kā pamatni var izmantot lielu paplāti, tā būs vieglāk glāzītes ievietot ledusskapī.

5. Kad pannakota maisījums atdzisis, pārlej to pāri jogurtam un uzmanīgi samaisa. Gatavo maisījumu salej glāzītēs. Uzmanīgi ievieto paplāti ledusskapī un atstāj uz vienu vai divām stundām, vai tik ilgi, kamēr masa ir viegli sarecējusi.

6. Gatavo želeju – aveņu želeju ieber mērkrūzē. Aplej ar 200 ml tikko uzvārīta ūdens un maisa, līdz želeja izšķīst. Iemaisa granātābolu sulā, tad dzesē līdz istabas temperatūrai. Pārliecinieties, ka želeja patiešām ir atdzisusi, lai neizbojātu pannakotas slāni.

7. Izņem glāzītes ar pannakotu no ledusskapja. Pārlej pāri želeju, vienmērīgi izlīdzina. Tad ievieto glāzītes ledusskapī uz divām stundām vai tik ilgi, kamēr želeja ir sastingusi.

8. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar granātābolu sēkliņām un novieto uz paplātes ar mazu karotīti. Desertu dažas dienas var glabāt ledusskapī.

Labu apetīti!

90.gados Loreina Paskāla bija ļoti veiksmīga modele, kas sadarbojās ar augstās modes zīmoliem “Versace”, “Donna Karan”, “Katherine Hamnett”, “GAP” un strādāja kopā ar supermodelēm Naomi Kempbelu, Kristiju Tērlingtoni, Keitu Mosu. Viņa bija pirmā melnādainā britu modele, kas nokļuva uz ASV glancētā žurnāla “Elle” vāka.

Jaunajā šovā Paskāla pārvērš ēst gatavošanu teju par izklaidi – uzkodas, pamatēdieni, deserti, viņas firmas zīme – kūkas jebkuram dzīves gadījumam, viss viegli un ātri pagatavojams. Tas nozīmē mazāk laika virtuvē, vairāk – kopā ar ģimeni un draugiem. Loreina uzskatāmi parāda, cik tas ir viegli – pagatavot gardu maltīti īsā laikā.

Skatieties „Loreinas ātrās, svaigās un viegli pagatavojamās maltītes” kanālā “FOX Life”, svētdienās, no 13.novembra plkst. 12:35, novērtējiet un pievienojieties smaidīgās Loreinas Paskālas cienītāju pulkam!