Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


“Lifts uz nekurieni” – sirsnīgs un dziļš romāns

Redakcija
Redakcija

Ja jums gribas palasīt ko nebūt vieglu, gaišu un vienlaikus gana gudru, ņemiet šo!
Attiecību romāns, vieda pasaka, jauka fantāzija – sauciet, kā gribat, bet Meldras Vītolas romāns “Lifts uz nekurieni” ir grāmata, kuru lasot lūpu kaktiņi nevilšus vilksies smaidā: sirsnīga, draiska un optimismu rosinoša.

Baltsmilšu pludmale siltas jūras krastā un lifts starp debesskrāpjiem – tāds ir vāka noformējums, ļaujot nojaust, ka romānā risinās mazliet netradicionāli notikumi.

Grāmatas varoņi ir desmit absolūti atšķirīgi cilvēki, svešinieki, kurus kopā savedusi nejauša apstākļu sakritība: veiksmīgie advokāti Andris un Deniss Kalnbērzi, enerģiskā apkopēja Anita, hedoniski hipijiskas izklaides meklējošie Lolita un Jans, apdomīgais celtnieks Ivars un viņa mazdēls Tomass, šķirtene Doroteja ar meitiņu Leju un rāmais Hasans. Viņi visi nejauši iekāpj vienā liftā un – neiedomājami! – nokļūst…

Kur? Pietiks, ja sacīšu, ka viņi nokļūst ļoti interesantā vietā – vietā, kur pašiem vien par sevi jāparūpējas un vienlaikus jātiek skaidrībā par to, kas ir patiesi svarīgs katram no viņiem.

Doroteja tikko ir pārdzīvojusi nelāgu šķiršanos. Vīra algotais advokāts Andris Kalnbērzs ir panācis, ka viņai turpmāk jāiztiek pašai, bet viņa jau gadiem nav uzturējusi sevi pati. Ivars ir strādājis, gādājis un rūpējies, lai visa viņa plašā ģimene varētu dzīvot pārticīgi. Jans uzskata, ka dzīve ir rotaļa bez pienākumiem un saistībām, galvenais – lai būtu viegli un jautri. Deniss viens izaudzinājis dēlu. Anitas mūžs ritējis kalnā un lejā, līdz viņa pati vairs nav droša, kā dzīvot tālāk. Nu viņiem kopā jāsaprot, kā izkļūt no neparastās situācijas un turklāt kļūt laimīgākiem nekā iepriekš. Vai varbūt vienkārši jādzīvo tālāk?

Stāstījumam uzņemot apgriezienus, lasītājs katru no varoņiem iepazīst vairāk un ar prieku izbauda pasakai līdzīgā stāsta detaļas un pavērsienus. Šī ir grāmata, kura ļaus atpūsties no ikdienas raizēm, sekojot raibās kompānijas ceļojumam un izbaudot viņu piedzīvojumus. Interesanti, cik no mums, nokļuvuši šādā situācijā, būtu spējīgi mierīgi un ieinteresēti darboties?

Meldra Vītola (1985) dzimusi Cēsīs un augusi Rīgā. Iepriekš iznācis arī romāns “Pareizās izvēles un citas muļķības” (2022). Par lielāko dzīves kaislību uzskata literatūru un ceļošanu. Aizraujas ar pasaules tautu kultūrām, psiholoģiju un jautājumiem par sievietes un vīrieša vienlīdzību.

Pieejama arī e-grāmata.