Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdots Ramonas Indriksones romāns “Es biju cita”

Redakcija
Redakcija

Iznācis latviešu rakstnieces Ramonas Indriksones romāns “Es biju cita” – intriģējošs un spilgts darbs. Rakstnieces prasmīgi savītās sižeta līnijas ieved lasītāju pasaulē, kura nemanīta mājo tepat līdzās. Pasaulē, kurā cilvēks var būt vienkārši prece vai pat rotaļlieta. Un tikai no līdzcilvēku intereses un vērīguma, vēlmes iesaistīties un palīdzēt atkarīgs, vai kādas jaunas meitenes dzīvesstāstam būs laimīgs turpinājums…

Ir pazudusi meitene, vārdā Beta. Ir puisis, kurš viņu izmisīgi meklē. Ir vairākas grūti izskaidrojamu pagātnes notikumu līnijas, kuras raisa daudz jautājumu.
Lai rastu atbildes, ir soli pēc soļa jāiet atpakaļ Betas un pārējo romāna tēlu aizgājušajā laikā, un viņu pasaules, kas atgādina svešas galaktikas planētas un šķietami brīvi peld izplatījumā, sastāsies apbrīnojami precīzā sistēmā…

“Romāns man atgādina pašlaik modernās punktiņu klades un piezīmju bloknotus. Tajā nav taisnu līniju, nav paredzamas dzīves rūtiņu, kurās iezīmēt tēlus un to dzīves. Lasot jāmet līkloči, jāseko norādēm un tik tikko samanāmām pēdām, un romāna burvība pati nolaižas pār jaušo vai nejaušo lasītāju kā rūgti rudenīgs vakars,” raksta grāmatas redaktore Anda Ogriņa.

Ramona Indriksone ir lieliska noskaņu meistare, intuitīva rakstniece, kura pāris teikumos spēj uzburt veselu gleznu, sajūtu ainavu un dažos vārdos raksturot katru savu tēlu.

Latvijas Rakstnieku savienības Literārās akadēmijas prozas meistardarbnīcā pamanītais un lolotais radošais dzinulis, vēstītājas talants, individuālais, īpatnējais izteiksmes stils nobriedis gatavā prozas auglī – “Es biju cita” ir struktūras ziņā komplicēts romāns, kurā smalki un prasmīgi savītas vairākas sižeta līnijas un pārliecinoši skan autores balss.

Ramona Indriksone ir rīdziniece. Strādājot bērnu krīzes centrā, uzkrātā pieredze pārtapa pirmajos stāstos, un tie tika aizsūtīti uz Latvijas Rakstnieku savienības Literāro akadēmiju, kur R. Indriksone pabeidza mācības Ingas Žoludes prozas meistardarbnīcā. Autores stāsti publicēti žurnālos Domuzīme, KonTEKSTS, Jaunā Gaita, Satori un Punctummagazine. 2019. gadā iznāca Ramonas Indriksones pirmā grāmata – stāstu krājums “Pāris metru zem ūdens.”

Natālijas Kugajevskas dizains. Grāmata izdota Valsts Kultūrkapitāla fonda programmas “Kultūrelpa” atbalstītā projekta ietvaros.
Pieejama arī e-grāmata.