Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izsludina "Garās pupas" ikgadējo dzejoļu konkursu bērniem un pusaudžiem

Redakcija
Redakcija

Biedrība "Ascendum" un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome (LBJLP) izsludina dzejoļu konkursu, kurā ar saviem darbiem aicina piedalīties 5–15 gadus vecus bērnus un pusaudžus no visas Latvijas. Labākie darbi tiks publicēti dzejas gadagrāmatā bērniem "Garā pupa 2021", kas iznāks septembrī, Dzejas dienu laikā.

"Konkursam nav īpašas tēmas. Vērojiet, domājiet un izsakiet vārdos paši sevi un pasauli, kas ir ap jums. Sūtiet dzejoļus, kas tapuši no brīva prāta un sev par prieku! Ielieciet tajos savas izjūtas, pārdomas par laiku, kurā dzīvojam, savas ilgas pēc skolas draugiem, ar kuriem pašlaik nevarat būt kopā, attiecības ar cilvēkiem, arī bažas un dusmas, cerības un jautrību! Spēlējieties ar valodu! Tomēr ir svarīgi, lai dzejoļi būtu uzrakstīti labā latviešu valodā, kā arī tiktu pareizi lietotas pieturzīmes, ja tās tiek izmantotas," raksta konkursa rīkotāji.

Dzejoļi jāiesūta elektroniski līdz 20. maijam uz e-pasta adresi garapupa2021@gmail.com ar norādi "Garās pupas konkursam". E-pastā obligāti jānorāda autora vārds, uzvārds, skola un klase, kā arī kontaktinformācija: e-pasta adrese un telefona numurs. Konkursa rīkotāji cer gan uz vecāku, gan skolotāju un bibliotekāru atbalstu.

Labākie darbi tiks publicēti dzejas gadagrāmatā bērniem "Garā pupa 2021", autori saņems grāmatas eksemplāru un pārsteiguma balvas. Bērnu darbus arī šogad "Garās pupas" sastādītāja dzejniece Inese Zandere, aicinot palīgā pazīstamas kultūras un mediju personības, kas piešķirs dzejoļiem īpašo simpātiju zīmi – "Izcila Pupa".

Bērnu dzejas gadagrāmatas "Garā pupa" izdošanu pēc ilgāka pārtraukuma atjaunoja biedrība "Ascendum" un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome. Šī būs jau astotā atjaunotā "Garā pupa". Izdevumu šogad ilustrēs mākslinieks Normunds Ozols.

"Garajā pupā" ik gadu apkopoti jaunākie mūsdienu latviešu autoru bērnu dzejoļi, iepriekš nepublicēti atdzejojumu, piemirstu klasiķu un jubilāru dzejoļi, kā arī citi teksti.