Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Padomi vīriešiem, kā ģērbties atbilstoši dreskodam

Redakcija
Redakcija

Moderna vīrieša dzīvē vizuālais izskats spēlē aizvien lielāku lomu, jo tas ir veids, kā veidot savu imidžu un parādīt statusu kā darbā, tā arī sabiedrībā. Tamdēļ vairs nav pieņemami visu cauru gadu staigāt vienās džinsu biksēs un t-kreklā. Tā vietā kungiem regulāri jāsakārto sava garderobe, izņemot ārā novalkātās drēbes un papildinot to ar sezonai un aktuālām tendencēm atbilstošām. Tik pat svarīgi ir arī jaunās un stilīgās lietas valkāt ar prātu jeb atbilstoši dreskodam. Kādām niansēm vīriešu modē un etiķetē jāpievērš uzmanība šosezon, padomos dalās tirdzniecības centrs Domina Shopping sadarbībā ar stilistēm Katrīnu Remesu-Vanagu un Daci Vaivaru.

Mētelis ir must-have
Obligāts pirkums aukstajā sezonā un saprātīgs ilgtermiņa ieguldījums moderna vīrieša garderobē ir klasiska piegriezuma mētelis vai militāra stila pusmētelis ar divrindu pogājumu. Universāls smilšu krāsas mētelis derēs gan ikdienā, gan vakara pasākumā kopā ar uzvalku un brūnām ādās kurpēm.
Stiliste Katrīna Remesa-Vanaga skaidro, ka: “Šīs sezonas hits – vilnas pusmētelis ar reljefu faktūru - lieliski izskatīsies kopā ar adījumiem, šaurām biksēm un sporta apaviem. Dzīvespriecīgākam noskaņojumam pelēcīgās dienās iesaku kungiem izvēlēties spilgtus akcentus – kontrastkrāsas šalli vai aktuālos apavus ar krāsainu zoli.”

Džentlmeņa komplekts
Šosezon klasiskos kreklus un kaklasaites jāizvēlas aktuālos bordo un zilos toņos, pieskaņojot klasiska stila pulksteni. “Izvēloties kreklu svinīgam vai formālam pasākumam, jāpievērš uzmanība apkaklītei – tai jābūt stingrai, bet krekla krāsai – baltai, gaiši zilai vai ar nelielu rakstu. Tāpat der atcerēties, ka baltam kreklam piestāv jebkuras krāsas kaklasaite. Bet kaklasaiti ar zīmējumu vēlams piemeklēt tuvu krekla krāsai, vienlaikus tai jābūt mazliet tumšākai par kreklu,” uzsver Dace Vaivara.

Ikdienas stils – džinsi, rūtis un parfīms
Ja darbā birojā nav jāievēro biznesa etiķete, kā arī brīvajam laikam derēs ērts casual jeb ikdienas neformālais stils, kurā brīvi var apvienot klasiska piegriezuma drēbes ar sportiskiem elementiem. Universāls un demokrātisks salikums, kādam jābūt ikviena moderna vīrieša garderobē, ir rūtaina vilnas žakete vai efektīgs džemperis kopā ar džinsiem. “Šādu komplektu noteikti vajag papildināt ar ērtām zamšādas kurpēm vai sportiska stila apaviem. Bet, lai piešķirtu tēlam individuālu raksturu, talkā jāņem jaunākie gadžeti, kvalitatīvi aksesuāri un vīrišķīgs parfīms,” iesaka Katrīna Remesa-Vanaga.

Samta žakete vakaram
Vīriešu klasiskajā garderobē īpaši populāra ir tumši zilā krāsa, jo tā neiziet no modes. Zilu uzvalku var papildināt ar oriģināliem aksesuāriem un retro stila akcentiem, piemēram, apaļiem briļļu ietvariem, vesti vai stilīgu pīpi.
Šīs sezonas karstākā aktualitāte ir samta audums – lieliska izvēle saviesīgam vakaram būs samta žakete vai eleganta šalle. Dace Vaivara aicina kungus iegaumēt, ka, ja ielūgumā uz pasākumu ir norādīts ierasties black tie, tas nozīmē, ka jāģērbj svinīgs tumšs uzvalks, bet nekādā gadījumā ne smokings.

Elpojoši audumi un gadžeti sportam
Regulāra sportošana ne tikai uzlabo veselību un fizisko formu, bet arī palīdz labāk tikt galā ar stresu. Turklāt tā ir lieliska iespēja labai laika pavadīšanai, skrienot pašam parkā, spēlējot futbolu ar draugiem vai trenējoties fitnesa zālē. Katrīna Remesa-Vanaga kungus sportošanai aicina izvēlieties īpaši tam domāto apģērbu – tas treniņu procesu padarīs ērtāku un patīkamāku, jo ļaus ādai elpot. “Bet ikdienas dzīvē, ja vien neesi avangarda modes blogeris, noteikti izvairies no sportam paredzēta apģērba valkāšanas.”