Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Tattoo. Tetovējumu simboli un to nozīme

Redakcija
Redakcija

Būtībā tetovējumus nedala pēc dzimuma piederības, taču tomēr sievietes un vīrieši izvēlas atšķirīgus tetovējumus. Sievietēm vairāk interesē tetovējuma estētiskā puse, attēla skaistums, savukārt vīriešiem svarīgāka ir tetovējuma informatīvā funkcija.

Tetovējums pirmkārt ir pašapliecināšanās veids. Pēc tam seko kompleksu pārvarēšana, sociālā statusa demonstrēšana, vēlme un mēģinājums izcelties. Ir, protams, arī cilvēki, kas ar tetovējumu palīdzību maskē ādas nepilnības, rētas, plankumus.

Sieviešu ķermeni tetovējumi visbiežāk rotā uz pleciem, potītēm, lāpstiņām, jostasvietas muguras daļā, uz gurna, vēdera, sēžamvietas un krūtīm.

Tetovējuma izvēlē dominē saturiskā nozīme. Senos laikos tieši tetovējums bija tas, pēc kura bija iespējams uzzināt ko vairāk par nepazīstamu cilvēku. Mūsdienās, kad lielāko ķermeņa daļu sedz apģērbs, tetovējumiem bieži vien ir sakrāla nozīme, tie kalpo kā amulets, talismans, jūtu simbols, parāda reliģisko piederību.
Izplatītākie tattoo zīmējumi

Putnu, dzīvnieku un kukaiņu attēlus var uzskatīt par atsevišķu tattoo mākslas novirzienu, tie simbolizē gudrību, intuīciju, viltību, spēku, uzticību un drosmi.

Biežāk sastopamie dzīvnieku attēli

Vilks simbolizē vientulību, izturību un agresiju.
Kaķveidīgo saime – tīģeri, lauvas, leopardi, panteras – stāsta par spēku un maigumu, varu un jūtīgumu, viltību un neatkarību.
Kaķis – mobilitātes un spēku atjaunošanas figūra, raksturo spēju paredzēt un, protams, brīvību.
Suns un zirgs – uzticība, pieķeršanās, palīdzība.
Lācis – aizsardzība, spēks, skarbums.
Ērglis – gara cēlums un lepnums.
Pūce – gudrība.
Taurenis – skaistums un vieglums.
Zirneklis – gudrība un cietsirdība.
Skorpions – mistika, aizsardzība, noteiktība, seksualitāte.

Augi un ziedi

Ziedu motīvi simbolizē sievišķību un skaistumu.
Koki – stabilitāte un viedums.
Roze, lotoss – mīlestība. Sarkana – kaislība, balta – tīrība (arī lilijas nozīme).

Jūras zīmējumi

Zivis – pārpilnības, seksuālās enerģijas, ticības un cerības simbols.
Delfīns – cēlums un brīvība.
Haizivs – briesmas un nāve.
Enkurs – interese par ceļojumiem.
Jūras zvaigzne – aizsardzība.

Simbolika

Pakavs – veiksmes simbols.
Zibens – vara un Dievu dusmas.
Sirds – mīlestība.
Zvaigzne – iedvesma, veiksme.
Nazis – atriebība, nāve, upurēšana.
Saule – izaugsme, attīstība, taisnīgums.
Liesmas – pārtapšana, attīrīšanās.

Citi tetovējumi

Reliģiozā simbolika – attiecības ar Dievu.
Etniskā tēma. Īpaši populāri ir āfrikāņu, japāņu, ķeltu un indiešu motīvi. Cilvēki, kas izvēlas šādus zīmējumus, demonstrē savu interesi par noteiktu kultūru.
Kiberstils – zīmējumi par datoru un kosmisko tēmu, tie liecina par ticību cilvēces prāta spējām un tehniskajam progresam. Sievietes gan šādus tetovējumu parasti neizvēlas.

Atsevišķs tattoo virziens ir uzraksti. Pie tā pieder dažādi hieroglifi, ļoti iecienīti varianti ir arī mīļotā vārds, vietas nosaukums, solījumi, lozungi, devīzes.

Izvēle par labu tetovējumam ir ļoti nopietns solis. Lai arī patlaban ir pieejamas vairākas metodes tetovējumu likvidēšanai, tas tomēr nav vienkāršs process un negarantē, ka nepaliks pilnīgi nekādas sekas. Lai pārliecinātos, ka tetovējums jums patiesi ir nepieciešams, vispirms izveidojiet hennas tetovējumu, kas ir īslaicīgs. Jums būs iespēja pārliecināties par sava lēmuma pareizību!

Materiāls ievietots sadarbībā ar skaistumkopšanas industrijas portālu Intensa.Pro