Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Mākslas akadēmijas studenti un absolventi pārsteidz ar krāšņu modes skati

Redakcija
Redakcija

Aizvadītajā nedēļā unikālu apvienošanos piedzīvoja divas attālas, bet tomēr vienotas uzņēmējdarbības nozares - mode un tūrisms. Radošas atmosfēras pildīto Tallinas kvartāla Angāru uz dienu pārņēma modes gars, pulcējot Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Modes dizaina apakšnodaļas studentus un absolventus, kā arī tūrisma profesionāļus uz neierastu modes skati - konkursu.

Modes skate - konkurss tika organizēts kā Baltijas valstīs lielākā tūroperatora “Novatours” iniacitīva saistībā ar tā atklāto 2024. gada vasaras ceļojumu iepriekšpārdošanu. Krāšņus tēlus iematoja 12 vasaras ceļojumu galamērķi - Grieķijas salas Krēta, Roda un Korfu, Melnkalne, Turcija, Tunisija, Itālijas sala Sicīlija, Bulgārija, Kipra un trīs galamērķi Spānijā - Barselona, Malaga un Maļorka.

“Esmu pārliecināta, ka katrs radītais tēls bija aizraujošs piedzīvojums gan mums - pasākuma skatītājiem, gan jaunajiem māksliniekiem. Mēs varējām apbrīnot un, iespējams, citādāk ieraudzīt mūsu populārākos vasaras ceļojumu galamērķus, bet topošie modes profesionāļi varēja ļauties izzinošiem fantāzijas lidojumiem par savu galamērķi,” norāda Baltijas valstīs lielākā tūroperatora “Novatours” pārdošanas vadītāja Liāna Pudule Indāne.

Viņa arī papildina, ka Mākslas akadēmijas radošie prāti katrs izlozēja vienu ceļojumu galamērķi, kam varēja radīt līdz šim neredzētu tēlu vai adaptēt tam kādu no saviem iepriekšējiem darbiem. Pievienoto vērtību katram prezentētajam tēlam sniedza skates autoru personiskās pieredzes stāsti - iepriekšēja viesošanās konkrētajā vietā vai valstī, vai iztēles lidojums, kā tur varētu būt.

Skatītāju lielāko atzinību un konkursa galveno balvu - ceļojumu uz prezentēto galamērķi, ieguva Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Modes dizaina apakšnozares absolvente Madara Indriksone. Viņa jau pavisam drīz posīsies ceļā uz Pablo Pikaso mājvietu - saulaino Vidusjūras pilsētu Malagu, Spānijā.

Madara par savu tērpu - tēlu stāsta: “Ceļojumu tērpu konkursā es vēlējos piedalīties, lai gūtu jaunu pieredzi. Skatei tiku radījusi no pogām darinātu, divdaļīgu tērpu, kas sastāvēja no žaktes un biksēm. Kopumā tērpa izveidei tika izmantotas 7000 pogas, kas bija patiesi izaicinoši un laikietilpīgi, un nebūtu bijis iespējams bez draugu iesaistes, kas atsaucīgi pievienojās pogu šūšanas procesā”.

Jaunā dizainere atzīst, ka ir jau viesojusies Malagā un tā viņai saistās ar drosmi un spāņu karstasinīgumu, to viņa centusies arī atspoguļot savā tērpā. “Uzvara konkursā man bija negaidīts pārsteigums un iekšēji emocionāls pārdzīvojums, tajā brīdī nezināju, ko teikt. Esmu bezgalīgi pateicīga pasākuma apmeklētājiem par atzinību un tūroperatoram “Novatours” par iespēju atkal doties ceļā uz brīnišķīgo Malagu,” piebilst Madara.

Modes skatē tēlus - tērpus prezentēja: studente Alise Paškovska - Krēta, studente Evija Krīgere - Melnkalne, studente Elizabete Meisīte - Turcija, absolvente Elīna Grīnberga - Tunisija, studente Ilze Muciņa - Roda, abolvente Laura Indriksone - Sicīlija, absolvente Madara Indriksone - Malaga, studente Letīcija Orlova - Kipra, absolvente Jūlija Volkinšteine - Barselona, studente Alise Paškovska - Korfu, studente Ieva Mālmeistere - Bulgārija, students Pāvels Žeļezņaks - Maļorka.