Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Kā kopt adījumus, lai tie ilgi kalpotu un izskatītos kā jauni


Šosezon mode liek lielu uzsvaru uz adījumiem. Tie tiek piedāvāti gan apģērbos, gan aksesuāros ar visdažādākajiem rakstiem, pārsvarā apjomīgiem un no dabīgiem materiāliem, kā piemēram, vilna, kašmirs, angora. Dabīgs materiāls vienmēr būs labāks par sintētiku, taču arī tā kopšana atšķirsies. Lai tevi nepiemeklētu vilšanās sajūta, valkājot šādu apģērbu vai nepārņemtu izmisums pēc pirmās mazgāšanas reizes, piedāvājam iepazīties ar adījumu kopšanas nosacījumiem.

Adījumu mazgāšana
Adījumus nevajadzētu mazgāt ar veļas pulveri. Veikalos nopērkami speciāli šķidrie mazgāšanas līdzekļi, kuri nesabojās jūsu iztrādājumus. Var izmantot arī citus šķidros mazgāšanas līdzekļus, taču pievērsiet uzmanību tam, vai tie nesatur balinātāju. Adījumus nekādā gadījumā nedrīkst balināt, jo tad tie zaudē krāsu un izskatu. Mazgājot automātiskajā veļasmašīnā, izvēlieties saudzīgu režīmu un vēsu ūdens temperatūru. Ja mazgājat ar rokām, tad dariet to saudzīgi- neraustiet un nestaipiet izstrādājumu; adījumus mazgā, tos uzmanīgi spaidot. Tieši tāpat dara, apģērbu skalojot. Lieko ūdeni nospiež uzmanīgi; nekādā gadījumā nedrīkst ūdeni izgriezt.

Adījumu žāvēšana
Adīti izstrādājumi jāžāvē tikai un vienīgi horizontālā stāvoklī uz kādas gludas virsmas, piemēram, grīdas vai galda, apakšā paklājot palagu vai tam speciāli piemērotu auduma gabalu. Nekariet adījumu uz veļas šņores un arī uz drēbju pleciņiem ne. Pie šāda veida žāvēšanas apģērbs izstaipīsies un kļūs nevalkājams.

Adījumu gludināšana
Visbiežāk adīti izstrādājumi nav jāgludina, ja tie pareizi izžāvēti. Taču, ja tomēr nepieciešams gludināt, tad dariet to tikai no apģērba kreisās puses, vislabāk caur marles audumu un zemā gludināšanas temperatūrā.