Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Kā sagatavot savu garderobi ziemai?

Redakcija
Redakcija

Straujiem soļiem tuvojas gada aukstākie mēneši, un tas nozīmē, ka ir laiks pārmaiņām. Mainoties gadalaikiem, mainās apģērba vajadzības, tādēļ ņemiet vērā pāris vienkāršus padomus, kas ļaus pārdomāt, pārveidot, sakārtot un sagatavot garderobi ziemai!

Veiciet ziemas apģērba apkopi

Pēc tam, kad ziemas apģērbs vairākus mēnešus nostāvējis visdziļākajā skapja stūrī, tikai pašsaprotami, ka tam ir nepatīkama smaka. Kad apģērbs stāv nelietots, tas uzsūc pelējuma šķiedras un citus mikrobus, kas mīt gaisa necaurlaidīgās telpās.

Lai atbrīvotos no nepatīkamās smakas, mazgājiet drēbes visaugstākajā ieteicamajā temperatūrā. Labākam efektam uz vienu veļas mašīnas mazgāšanas reizi pievienojiet vienu glāzi etiķa, kas iznīcinās mikrobus.

Padoms – pirms novietojat ziemas apģērbu glabāšanā, izmazgājiet to un pilnībā izžāvējiet svaigā gaisā, pēc tam iepakojot vakuuma maisiņos.

Apsekojiet pašreizējo garderobi

Apskatiet savu potenciālo ziemas garderobi un izveidojiet kategoriju sarakstu. Apkopojiet, kuri vienumi Jums pietiek un kuri trūkst. Padomājiet arī par to, ko valkājāt iepriekšējos gados un, vai šos vienumus varat izmantot arī šo sezonu. Pēc tam apkopojiet, ko nepieciešams iegādāties un nosakiet sev pieejamo budžetu.

Atcerieties, ka ziemas garderobē vienmēr vajadzētu būt tādiem pamatelementiem kā siltiem apaviem, adījumiem, šallēm, cimdiem, virsjakām un somām. Sieviešu ziemas zābaki un sieviešu somas internetveikalā 220.lv pieejamas plašā izvēlē - ienāciet un papildiniet savu ziemas garderobi!

Nolieciet malā citu sezonu apģērbu

Lai arī tas izklausās pavisam vienkārši, apģērba šķirošana ir lielisks veids, kā atjaunot, uzlabot un atsvaidzināt garderobi. Parūpējieties par to, lai citu sezonu apģērbs netraucē koncentrēties uz ziemas garderobi - uzglabājiet citu sezonu apģērbu ārpus skapja vai gluži vienkārši pārvietojiet to uz tālāko skapja stūri.

Jūsu skapī nav vietas? Ņemiet palīgā vakuuma maisiņus un uzglabājiet apģērbu zem gultas, bēniņos, pagrabā vai garāžā! Padoms – katrā vakuuma maisiņā ievietojiet lavandas maisiņu, tādējādi apģērbs būs pasargāts no mikrobiem un, pienākot sezonai, būs gatavs tūlītējai lietošanai.

Kārtojiet ziemas apģērbu

Kad apģērbs ir izšķirots un apkopts, pienācis laiks to sakārtot. Kārtojiet apģērbu pēc krāsas un veida, lai padarītu skapi funkcionālu un glītu. Ja vēlaties, apģērbu varat kārtot arī pēc garuma, tādējādi padarot skapi estētisku. Šāda pieeja apģērba kārtošanā ir efektīva ne tikai ziemas, bet arī citu sezonu garderobes veidošanā.

Izmantojiet plauktus

To, kas cilvēkam nav acu priekšā, viņš, visticamāk, arī nevalkā, tādēļ salokiet ziemas džemperus un kreklus un glabājiet tos plauktos. Mēs patiesi iesakām izmantot plauktus ziemas garderobes veidošanā - ne tikai tādēļ, ka tas ir praktiski, bet arī tādēļ, ka dažādi adījumi var izstaipīties, ja tie tiek glabāti uz pakaramajiem.

Kārtojiet ziemas aksesuārus

Ir daudz un dažādu efektīvu paņēmienu, kā uzglabāt aksesuārus. Viens no veidiem – pakariet pie apģērba skapja lielu auduma somu, kurā varat uzglabāt, piemēram, šalles. Aksesuārus varat uzglabāt arī kastēs vai maisos, tomēr kastēm jābūt bez vāka un maisiem jābūt caurspīdīgiem, lai Jums katru reizi nebūtu jārokas, lai atrastu vēlamo.

Lai arī kādu kārtošanas un uzglabāšanas paņēmienu Jūs izvēlētos, atcerieties, ka aksesuārus ir viegli pazaudēt, tādēļ centieties tos turēt pēc iespējas vienā vietā un neaizmirstiet tos kārtot atbilstoši to veidam un funkcijām.

Nomainiet pakaramos un citus uzglabāšanas rīkus

Ziemas garderobei ir maz kopīga ar pavasara, rudens un vasaras garderobi. Tā kā ziemas apģērbs parasti ir biezāks, iespējams, būs nepieciešams vairāk un lielāki pakaramie. Padoms – smagam apģērbam izmantojiet koka pakaramos, jo tie ir izturīgāki.

Iespējams, Jums būs nepieciešami arī papildu plauktu dalītāji vai jaunas uzglabāšanas kastes. Piemēram, ja ziema ir vienīgais gadalaiks, kad valkājat šalles, visticamāk, būs nepieciešama atsevišķa vieta, kur tās pakārt.

Esiet uzmanīgs ar ziemas apaviem

Tāpat kā ziemas apģērbs, arī ziemas apavi ir smagāki un biezāki, turklāt liela iespēja, ka ziemā, ienākot mājās, Jūsu apavi būs slapji un netīti. Ziemas apavus nevajadzētu glabāt skapī, tādēļ mēs iesakām ierīkot atsevišķu apavu plauktu vai pie skapja novietot kādu mīkstu audumu vai lupatu, kur novietot apavus.