Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Saulesbriļļu lēcas- brūnas, zilas, zaļas, sarkanas... Kādas labākas?

Redakcija
Redakcija

Mēs visi uztveram saulessbrilles kā modernu vasaras aksesuāru, taču ne katrs zina, ka tās pasargā mūsu acis no saules kaitīgās iedarbības. Pie pārāk spožas saules gaismas acis var saņemt pārāk lielu devu ultravioletā starojuma, kā rezultātā tiek veicināta kataraktas rašanās.

Daži fakti, kas jāzina, iegādājoties saulesbrilles:

Brūnas lēcas

Brūnas lēcas ļoti labi atvaira atspīdumu un ļauj visu labi redzēt. Piemērotas braukšanai automašīnā pie stūres.

Pelēkas lēcas

Brilles ar pelēkām lēcām ir ideāli piemērotas cilvēkiem, kas daudz sporto.
Pie kam caur tām netiek izkropļotas apkārtējās krāsas.

Zaļas lēcas

Brilles ar zaļām lēcām labi absorbē karstumu un nodrošina patīkamu vēsuma sajūtu, līdz ar to nomierinoši iedarbojas uz acīm. Taču caur tām ir grūti redzēt. Ļoti labas sauļojoties, bet nav ieteicamas braukšanai pie stūres.

Zilas lēcas

Brilles ar zilām lēcām filtrē jūras un zilo debesu atspulgu, kā arī neļauj acīm ātri nogurt.

Sarkanas, dzeltenas vai oranžas lēcas

Brilles ar šādām lecām ļoti piemērotas, ja dodaties slēpot kalnos, jo tās palielina kontrastus. Sarkanās lēcas uzlabo melnbaltā mērķa kontrastu, tāpēc labi noder biatlonistiem.

Lēcas hameleoni

Šādām brillēm lēcas maina tonējuma pakāpi no gaišāka uz tumšāku atkarībā no saules intensitātes, tāpēc tās ideāli piemērotas cilvēkiem ar redzes problēmām. Braucot pie stūres gan labāk šādas brilles nelietot, jo automašīnas stikli paši par sevi aiztur ultravioletos starus, līdz ar to briļļu lēcas ir nepietiekami tumšas, un acis vieglāk apžilbst.

Lēcu tumšuma pakāpe

Uz saulesbrillēm parasti ir norādīti cipariņi no I līdz IV, kas apzīmē lēcu tumšuma pakāpi. Jo lielāks cipars, jo tumšākas lēcas. Mūsu platuma grādiem piemērotas brilles ar II un III numura lēcām. Arī dienvidos varētu pietikt ar III numura lēcām, ja nepavadāt visu dienu pludmalē vai uz ūdens. Ja visu dienu pavadāt pludmalē, sniegotos kalnos vai uz ūdens, kas ir milzīgas saulesstarus atstarojošas virsmas, tad gan lietojiet saulesbrilles ar lēcu numuru IV.