Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:333, Did:0, useCase: 3


Atrodi savam raksturam atbilstošo koku. Druīdu jeb Gallu horoskops

Redakcija
Redakcija

Druīdu (senu priesteru kasta) horoskops radies vairāk nekā pirms 2000 gadiem un balstīts uz ķeltu ticējumiem un ieražām. Druīdi ticēja, ka katram kokam tāpat kā cilvēkam ir savs raksturs, sliktās un labās īpašības, kā arī apstākļi, kuros tam jādzīvo. Attiecīgi katram cilvēkam, atkarībā no tā, kad viņš dzimis, atbilst kāds noteikts koks. Horoskops sastāv no 22 dažādiem kokiem un tā pamatā ir Saules stāvoklis attiecībā pret Zemi. Tieši tāpēc 18 horoskopa zīmēm ir divi darbības periodi, no kuriem viens atbilsts vasaras periodam, savukārt, otra darbības laiks ir ziemā. Atlikušās 4 zīmes atbilst vasaras un ziemas saulgriežiem, kā arī pavasara un rudens ekvinokcijai.

VĪKSNA

12.janvāris - 24.janvāris;
15.jūlijs - 25.jūlijs.

Vīksna ir liela slaida un interesanta. Uz ielas sievieti Vīksnu nevar nepamanīt. Arī vīrieši - ir izskatīgi, žēl, ka viņos nav nekā no donžuāna - viņi noteikti gūtu panākumus. Vīksna ne pārāk pievērš uzmanību savam izskatam un apģērbam, bieži nevar šķirties no veca svītera. Vīksna nav pārāk prasīga un dzīvi nesarežģī. Viņai raksturīgs mierīgums un līdzsvarotība. Miers - tā ir viņas raksturīgākā īpašība. Bet moralizēšana - visnepieciešamākā iezīme. Vīksna ir tieša un atklāta, vairāk nekā pārējie pārdzīvo vilšanos. Spējīga darīt daudz laba saviem tuviniekiem. Jūtās kaislīga. Ja viņa atradīs sev piemērotu partneri, noteikti panāks, ka mīlestība būs ilga. Vīksna vēlas valdīt un nemīl pakļauties. Spēj būt izcili uzticīga. Vīksnai piemīt humora izjūta, un tieši tā viņu paglābj vilšanās mirkļos. Viņas veselība ir diezgan trausla. Vīksnas dzīve būs tieši tāda, kādu viņa pati to veidos.

Šajā zīmē dzimuši:
(E.Po, Moljērs, Stendāls)

VĪĢE

14.jūnijs - 22.jūnijs;
12.decembris - 20.decembris.

Delikāta izskata koks ar izteiksmīgām formām. Nav skaists, bet nevar palikt neievērots. Vīģe ir ļoti jūtīga, viņai piemīt dažādi kompleksi, ne visur viņa jūtas labi. Vīģei nepieciešams plašums un siltums, jo nelabvēlīgos apstākļos tā nokalst. Viņa smagi pārdzīvo pretrunīgo attieksmi pret sevi, skumst un apvainojas. Šajos brīžos Vīģes aizsardzības sistēma kļūst vājāka. Viņai jābūt uzmanīgai un piesardzīgai, jo tad viņu viegli uzvarēt. Viņā ir stipri attīstīts ģimeniskums. Vīģei nepieciešams pastāvīgs kontakts ar tuviniekiem, pat ja viņa ar tiem nesaprotas. Nav pārāk stabila, bieži krīt kārdinājumos, tomēr ļoti cenšas izpildīt savus ikdienas pienākumus. Kaut arī sirds dziļumos ir slinka, bet savu darbu tomēr izpildīs. Viņas dzīve paiet nepārtrauktā savu vājību pārvarēšanā. Tomēr viņā ir arī labas īpašības, ja ne darbi, tad domas viņai ir labas. Viņa ir iejūtīga un saviem tuviniekiem būs īsts dārgums. Iestādiet Vīģi savā dārzā un rūpējieties par viņu. Viņa pieder pie kokiem, kurus vērts iemīlēt un apprecēt. Viņa nav romantiska mīlētāja, mīl vienkāršumu, dabiskumu, ar viņu saprasties varētu koks bez kompleksiem.

Šajā zīmē dzimuši:
(Bēthovens, E.Piafa)

SKĀBARDIS

4.jūnijs - 13.jūnijs;
2.decembris - 11.decembris.

Skabārdis ir skaists koks, bet bez sevišķas pievilcības. Jaunībā mēdz būt pat pārāk skaists, bet ar laiku savu pievilcību zaudē. Cilvēks, kas līdzīgs šim kokam, visu uztver it kā no attāluma. Viņš ir estēts. Viņa uzmanību vairāk saista forma nekā saturs. Laulības dzīvē viņu vairāk interesē paša pilnība nekā partnera personība. Viņam piemīt stipri izteikta disciplinētība un pakļaušanās citiem. Cilvēks ar šo zīmi mēdz izcelties, sapņo par godu un balvām. Ilgojas pēc citu apbrīnas. Viņš vienmēr pakļaujas noteiktiem likumiem un reti kad uzņemas iniciatīvu. Arī kaut ko izvēloties, ir ļoti rūpīgs, jo vairāk par visu baidās kļūdīties. Reti atkāpsies no pieņemtā un nelabprāt staigās neiemītas taciņas. Pret visādiem jauninājumiem izturas rezervēti, tomēr neatzīst pozīciju ”viss vienalga”. Mīlestībā ir labsirdīgs, kārtīgs, jūtas uztver ļoti nopietni un kopdzīvē būs labs partneris. Bet, ja būs jāizvēlas starp mīlestību un pienākumu, izvēlēsies pēdējo.

Šajā zīmē dzimuši:
(T.Manns, Štrauss)

RIEKSTS

21.aprīlis - 30.aprīlis;
24.oktobris - 2.novembris.

Dabiskumu Riekstu koks uzsver kā kādu nevēlamu rakstura īpašību. Patiesībā viņš ir ļoti kautrīgs un sastāv no vienām pretrunām. Riekstam mēdz pārmest nervozitāti, agresivitāti un egoismu, tomēr īstenībā viņš ir viesmīlīgs, devīgs un drosmīgs. Cilvēki nekad nezina kā pret viņu izturēties. Viņš mēdz bez īpaša iemesla dāvāt vai pēkšņi pārtraukt draudzību un mīlestību. Ir pieradis ciest un sarežģīt situāciju. Ir greizsirdīgs, jūtīgs un nelīdzsvarots. Dzīvojot kopā ar viņu, esiet gatavs mūžīgiem pārsteigumiem un nejaušībām. Riekstu koks spēj sev pilnīgi pakļaut savu partneri. Viņš ļoti grib būt uzmanības centrā un cenšas, lai dzīve nebūtu banāla. Nebaidās riska, neatbalsta kompromisus un nekādā ziņā neies pa jau iemītu taciņu. Uzskata, ka var paļauties vienīgi uz sevi, vēlas būt neatkarīgs. Riekstiem ir daudz draugu, bet ir arī daudz ienaidnieku. Viņš ir persona, kuru noteikti ievēro un ar kuru jārēķinās.

Šajā zīmē dzimuši:
(Ļeņins, Kronins, Elizabete II)

PŪPOLS

1.marts - 10.marts;
3.septembris - 12.septembris.

Pūpolā jaušams kaut kas noslēpumains. Viņa pievilcība ir tieši tajā apstāklī, ka viņa skaistums nav atklāts, bet tikai it kā nejauši pavīd. Pūpola skaistums ir melanholisks. Ļoti jūtīgs, mīl saules gaismu un ūdens pieskārienu. Tāpat arī asi reaģē uz smaržu un garšu. Kā neviens cits Pūpols māk izmantot garām slīdošu mirkli un neatteikties pat no niecīgākā prieka. Neticiet viņa atturīgajai sejas izteiksmei. Neskatoties uz ārieni, viņam raksturīga darbošanās un pārliecība. Viņš labi zina, ko vēlas, bet citiem to neuzspiedīs, jo Pūpols ir mierīgs un pacietīgs, nevienam negrib pavēlēt. Pūpolā ir kaut kas no dzejnieka, tomēr Pūpols neskumst un nepadodas vājumam, tāpat nav īsts pesimists. Pūpols ir diezgan smags partneris rakstura ziņā un nespēj iejusties situācijā un nemīl kompromisus. Viņa bezpalīdzība bieži vien ir taktika. Dažreiz pa jokam viņš var notēlot slimu cilvēku. Jūtās Pūpols ir drīzāk romantisks nekā sentimentāls. Ļoti inteliģents, viņam piemīt mākslinieka dotības, fantāzija ir labs psihologs. Viņa dzīve varētu paiet gluži mierīgi, ja nebūtu tādas tiekšanās pēc mīlas piedzīvojumiem un ciešanām. Ja viņš sūdzas, neticiet, jo jūtas bez ciešanām viņam neko nenozīmē.

Šajā zīmē dzimuši:
(Mikelandželo, Elizabete I, Ševaljē)

PRIEDE

19.februāris - 29.februāris;
24.augusts - 2.septembris.

Priedes augums mēdz būt smalks, izskatīgs, dekoratīvs. Priedes mēdz izcelt savas labākās rakstura īpašības. Viņas mīl savas mājas, skaistas telpas un vērtīgus priekšmetus. Priede zina, ko vēlas, un dzīvē nepeld pa straumi, bet gan pati veido nākotni. Vispār Priede ir drosmīga un dzīves triecienus saņem ar paceltu galvu. Māka riskēt palīdz viņai virzīties uz priekšu. Priede vienmēr pratīs izkulties no sarežģītām situācijām. Ar savu spēcīgo raksturu vienmēr sasniegs vēlamo. Lai gan sabiedrībā Priede ir draudzīga un enerģiska, viņa tomēr nav visai izpalīdzīga un dāsna. Dzīvē augstu vērtē pašlepnumu. Vienā virzienā gan Priedes raksturs ir vājš - mīlestībā. Jūtās viņa ir impulsīva, spējīga viegli aizrauties, par ko vēlāk pašai jācieš. Priede tiks galā ar visu, ja tikai mīlestība neizjauks šos nodomus.

Šajā zīmē dzimuši:
(Šopēns, Vašingtons, Kaligula, Bermane)

PĪLĀDZIS

1.aprīlis - 10.aprīlis;
4.oktobris - 13.oktobris.

Ārēji trausls, bet iekšēji ļoti spēcīgs - tāds ir Pīlādzis. Viņu jau no tālienes var pazīt pēc vieglās gaitas. Smaids gandrīz nekad neatstāj viņa seju. Viņam ir laba gaume, patīk labi ģērbties, un viņš uzsver savas labās īpašības. Viņš ātri pierod pie apstākļiem, nav egoistisks, tomēr ir nedaudz egocentrisks, diezgan patstāvīgs, bet reizēm tomēr nonāk citu atkarībā. Grib dzīvot patstāvīgu dzīvi, viņam ir augsta atbildības sajūta. Viņu nekad nepamet vainas apziņa par visu, kas notiek. Ar viņu ir grūti kontaktēties, jo viņam trūkst dabiskuma attiecībās. Reizēm viņš ir naivs un ļauj sevi ekspluatēt. Tomēr tuviniekiem Pīlādzis ir īpaši mīļš, jo prot tiem sagādāt prieku. Mīlā daudz dod, bet daudz arī vēlas saņemt pretī. Viņu nedrīkst mānīt vai likt viņam vilties, jo Pīlādzis nepiedos. Pīlādzis ir gudrs, tomēr reizēm gadās, ka viņš nerealizē savus plānus, jo ieslīgst ikdienas darbos.

Šajā zīmē dzimuši:
(Andersens, Didro, Verdī, Zolā, Gogolis)

PAPELE

4.februāris - 9.februāris;
5.augusts - 13.augusts.

Papele ir dekoratīva, slaida un skaista jau agrā bērnībā, bet ar gadiem šajā ziņā rodas dažādas problēmas, jo viņa pārdzīvo laika pārāk straujo plūdumu. Un bailes kļūt vecai bojā viņas izskatu. Vienīgi apkārtējās vides labvēlīgā ietekme var viņai palīdzēt tikt vaļā no šī jūtīguma. Tādēļ Papelei rūpīgi jāizvēlas cilvēki, ar kuriem viņa grib satikties. Tas pats attiecas uz dzīves vietas maiņu, jo ne katrā vietā viņa spēj normāli attīsties. Papele nokalst šaurībā, bet arī pārāk liela brīve nav viņai vēlama. Papele ir ļoti jūtīga, kaut gan slēpj to zem šķietamas brīvības maskas. Kaut arī nevēlas izrādīt, viņa viegli pakļaujas pesimismam. Ja papele ir saprātīga, tad spēj arī veiksmīgi regulēt savus pesimisma uzplūdus, lai tie nekļūtu hroniski. Drosme un lepnums liek viņai pretoties uzmācīgajām problēmām, un ārēji Papele reti kad izrāda nemieru. Tie, kas Papeli nepazīst, var padomāt, ka tā ir jautra un bezrūpīga persona. Mīlestībā Papele uztver katru smalkāko niansi, un pat tīrie sīkumi spēj viņu satracināt. Laulības dzīvē Papelei grūti kļūt laimīgai, jo viņu traucē pārliekais jūtīgums un patstāvīgums. Papele nav materiālistiska, drīzāk altruistiska, tomēr lieliski organizēta, lai neaizmirstu padomāt arī par nākotni. Papeles zīmē dzimušie nereti kļūst par ārstiem.

Šajā zīmē dzimuši:
(Mendeļejevs, Žils Verns, Salvadors Dalī)

OZOLS

21.marts

Ozola izskats ir ļoti solīds, tāpēc viņš izraisa apkārtējos uzticību. Viņam ir laba veselība, un tas viņam ir ļoti svarīgi, jo Ozols necieš slimības. Pēc būtības Ozols ir drosmīgs, izturīgs, apveltīts ar lielu gribasspēku. Viņš nekad neatteiksies no jebkādiem līdzekļiem. Tomēr šajā nepiekāpībā ir arī savs sliktums, jo Ozols nemāk būt elastīgs, bieži ir neapmierināts. Viņam jābūt lielākam diplomātam. Ozols ir viesmīlīgs mājastēvs, labprāt uzņem ciemiņus. Uzticīgs draudzībā, bet ne vienmēr mīlestībā. Nereti viņu apžilbina, un Ozols iedomājas, ka tas ir uz mūžu, bet pēc laika jūtas pagaist, kā nebijušas. Ozols it kā ieaug paša radītā vidē un nelabprāt maina dzīves vietu. Vispār Ozols ir konservatīvs, nepieņem citu padomus. Visa viņa uzmanība pirmām kārtām vērsta uz paša personu, citu dzīve viņu maz interesē. Ozolam piemīt intuīcija, viņš tiks laukā no jebkuras ķezas. Bet apkārtējiem Ozols ir spējīgs garantēt materiālu labklājību.

Šajā zīmē dzimuši:
(Bahs)

OSIS

25.maijs - 3.jūnijs;
22.novembris - 1.decembris.

Osis ir skaists un stiprs koks, uz kuru patīkami skatīties. Viņa augums - slaids, elegants, kustības brīvas un nepiespiestas. Ar viņu nav viegli sadzīvot, jo viņš ir prasīgs un enerģisks. Viņš vēlas dzīvot tikai tādos apstākļos, kas viņam it kā atbilst, un darīt tikai to, ko vēlas. Bet tai pašā laikā viņam nemaz nepatīk neatkarīga dzīve, viņš vēlas, lai par to nepārtraukti rūpējas. Reizēm rodas iespaids, ka viņš ir vājas gribas cilvēks bez jebkādas pienākuma sajūtas. Īstenībā viņš ļoti labi zina, ko vēlas. Osis ir ļoti patmīlīgs un lepojas ar saviem panākumiem. Ja viņš kaut ko vēlēsies panākt, tad sabradās savā ceļā visu, kas kavēs viņu piekļūt mērķim. Osis ir egoists, bet nav skopulis. Viņš labprāt dalīsies visā, kas viņam pieder. Mīlestībā Osis izsvērs visus par un pret, tāpēc reti kļūdīsies. Parasti laulības dzīve viņam izdodas, un tā ir balstīta uz mīlestību. Viņam ir stipra intuīcija, un viņa pareģojumi bieži piepildās. Osis vienmēr mazliet spēlējas ar likteni.

Šajā zīmē dzimuši:
(Džons Kenedijs, Marks Tvens)

OLĪVA

23.septembris.

Neliela auguma, reizēm tās izskats atbilst neglītuma un skaistuma robežai. Tomēr viņa ir simpātiska. Nereti Olīvu moka reimatisms, tāpēc viņa mīl sauli. Olīva ir mierīga, nosvērta, viņā nav nekā agresīva. Viņa nevēlas sarežģīt dzīvi. Ir ļoti iecietīga, vajadzības gadījumā pie viņas vienmēr var doties pēc padoma. Jebkuros apstākļos ir spējīga smaidīt, tas tāpēc, ka viņa prot valdīt pār emocijām un velti nervus nebojās. Olīva ir labsirdīga, tomēr neļaus sevi izmantot. Raksturīga iedzimta taisnīguma sajūta, viņa ir nesavtīga un otra dēļ spējīga aizmirst pat savas nebūšanas. Olīvu mīl un respektē, kaut gan viņa neko īpašu nedara, lai to sasniegtu. Mīlestībā ciena partneri, pārāk daudz tam atļauj, no kā reizēm cieš pati. Tas tāpēc, ka viņa ļoti tiecas pēc miera un savstarpējas sapratnes. Mēdz būt greizsirdīga, bet to neizrāda. Olīva labprāt lasa un nemitīgi papildina savas zināšanas. Dzīvē var kļūt slavena. Pieder pie cilvēkiem, kuri nes mieru un laimi un atstāj par sevi jaukas atmiņas.

Šajā zīmē dzimuši:
(Imperators Augusts)

LIEPA

11.marts - 20.marts;
13.septembris - 22.septembris.

Ļoti patīkama izskata, ko pati māk lieliski izmantot. Spējīga sagrozīt galvu katram, sapņo par ērtībām, komfortu un stabilu dzīvi, bet pati neaptver, ka viņas dzīvē tam nav lielas nozīmes, jo varētu dzīvot arī sliktākos apstākļos. Liepa pat teltī spētu radīt mājīgu atmosfēru. Mierīga, delikāta, atturīga, varbūt pat pārāk. Brīžiem bailīga, dzīvespriecīga un pesimistiska reizē. Bieži vien pa dzīvi iet ar noguruma sajūtu, kas arī galvenais komplekss. Liepa mēdz būt nepastāvīga, pilna jūtu un pretrunu, viņu ir grūti atšifrēt. Bet tik un tā ir ļoti simpātiska. Ar viņu ir neparasti viegli kontaktēties, sarunāties. Spēj uzklausīt un dot padomus apkārtējiem. Tādēļ viņu ļoti mīl, pat, ja uz viņu ne īpaši var paļauties. Ja Liepa atrastu sev radniecīgu dvēseli, viņas laulības dzīve būtu līdzsvarota. Bet uzmanieties! Liepai ir stiprs privātīpašnieka instinkts, un viņa ir arī ļoti greizsirdīga.

Šajā zīmē dzimuši:
(Einšteins, Renuārs, Ludviķis XIV)

LAZDA

22.marts - 31.marts;
24.septembris - 3.oktobris.

Lazda nevienam neuzspiež savus dzīves uzskatus, tomēr apkārtējiem ir grūti nepakļauties viņas oriģinalitātei. Lazda apmierinās ar mazumu un spēj pielāgoties apstākļiem. Ja viņa vēlas, tad var iepatikties visiem. Viņa var būt mīļa un bīstama reizē. Lazdas raksturā atrodami gan balti, gan melni toņi, tas atkarīgs no kaprīzēm, apstākļiem. Viņas oma var būt vai nu ļoti labam, vai - gluži pretēji - drūma. Agrākos laikos Lazdas zīmē dzimušos nereti apvainoja burvestībās. Viņa spējīga uzminēt pat jūsu slēptākās domas. No Lazdas var sagaidīt visu. Ja Lazda kādam pieķeras, tad spēj darīt šo cilvēku laimīgu, bet uzmanieties, ja neesat ierakstīts viņas draugu pulkā. Lazda dzīvi uztver savādāk nekā pārējie, varētu pat teikt, ka otrādi. Viņa ir ļoti nepastāvīga, bieži maina lēmumus. Te uzņemas iniciatīvu, te atkal ļauj visam plūst pa straumi. Mīlestībā spēj būt gan patīkams, gan mokošs partneris. Pieņemiet šo spēli, ja nebaidieties riska. Lazda ir ļoti daudzpusīga, viņai viegli padodas mācības. Tikai no viņas pašas atkarīgs, vai viņa izkops savus talantus vai neizkops.

Šajā zīmē dzimuši:
(Toskanīni, Van Gogs, Goja)

KĻAVA

11.aprīlis - 20.aprīlis;
14.oktobris - 23.oktobris.

Kļava ir kārtīga un kopta, pat nedaudz koķeta. Viņai patīk uzturēties vietās, kur apgrozās eleganti un moderni cilvēki. Pati pieder pie vidusmēra. Kļava ir enerģijas un spēka pilna, spējīga stāties pretī nelaimēm. Kļava ir individuāliste, nedaudz patmīlīga, arī diezgan atturīga un nedroša. Reizēm izšķiras par soļiem, kuros pavīd nekaunība. Kļavai patīk atrasties ārpus mājas, iepazīt jaunus cilvēkus un gandrīz bez pūlēm panākt atklātību no viņu puses. Tomēr Kļava prot glabāt noslēpumus, nenosoda citu rīcību. Kļavai allaž prātā daudz ideju. Bieži tās ir neparastas, pat ekstravagantas. Viņa aizstāv visu jauno, avangardisko. Nekad nav baidījusies no citu domām par sevi. Mīlestībā Kļava ir komplicēta, viņa izvēlas visneparastākos, grūtāk ejamos ceļus. Taču tas nenozīmē, ka viņa ir nelaimīga, viņai tikai jāatrod partneris ar atbilstošu gaumi un domāšanas veidu.

Šajā zīmē dzimuši:
(Č.Čaplins, Leonardo da Vinči, Mediči)

KASTANIS

15.maijs - 24.maijs;
12.novembris - 21.novembris.

Kastanim ir interesanta dekoratīvā āriene, bet viņš pārāk necenšas izcelties. Kastanim nepieciešama vide, kurā attīstīties. Viņš ir stiprs un pilns dzīvesprieka, viņam piemīt iedzimta taisnīguma izjūta. Kastanis ir konsekvents un izturīgs, taču ne ietiepīgs. Tā kā ir ļoti tālredzīgs, materiālas problēmas viņam parasti neeksistē. Lielu uzmanību veltī morāles normām, varbūt tāpēc reizēm nonāk konfliktā ar apkārtējiem. Pārsvarā uzticas pats sev, nevis citiem. Patīk šokēt apkārtējos. Laulības dzīvē Kastanim nepieciešama iejūtība un mīlestība, tomēr pats spēj mīlēt tikai reizi un reti kad ir laimīgs. Kompleksus rada bailes tapt nemīlētam. Visi šie viņa kompleksi parasti izpaužas negaidītās un nesaprotamās situācijās. Kastanis ir ātrs, apdāvināts, precīzs, ar tieksmi uz sapņošanu un filozofiskām pārdomām. Viņa dzīvē liela nozīme ir apkārtnei.

Šajā zīmē dzimuši:
(Ruso, Voltērs, Balzaks)

JASMĪNS

1.maijs - 14.maijs;
3.novembris - 11.novembris.

Jasmīns ir kustīgs, dzīvespriecīgs, lielisks sarunu biedrs. Viņa klātbūtnē garastāvoklis kļūst jautrs, problēmas izzūd. Tieši no Jasmīna gaida situācijas atrisinājumu. Viņš ātri visā pieviļas, jo, lai kā to arī slēptu, savā dziļākā būtībā Jasmīns tomēr ir pesimists. Varbūt tieši tāpēc viņš ir tālredzīgs, piesardzīgs un atturīgs. Jasmīnam nepieciešama rīcības brīvība, viņš nespēj būt saistīts. Viņš nemīl pienākumu, kaut arī atbildības sajūta tam nav sveša. Ja viņam kaut kas jādara pret savu gribu, Jasmīns pēc tam ir drūms un nerunīgs. Laulības dzīve kopā ar viņu nav viegla, jo Jasmīnam raksturīga spēja vienlaicīgi gan pievilkt, gan atgrūst cilvēkus. Daudz labāk Jasmīns satiek ar bērniem, tur viņam pacietības pietiek. Bērni viņa dzīvē rada vislielāko prieku un apmierinātības sajūtu. Jasmīns nav materiālists, tomēr dažkārt cenšas labi nopelnīt. Viņa inteliģenci un enerģiju augstu vērtē priekšniecība.

Šajā zīmē dzimuši:
(Senkēvičs, Freids, Mārtiņš Luters, M.Kirī)

GOBA

10.februāris - 18.februāris;
14.augusts - 23.augusts.

Žuburots, stiprs un ne pārāk slaids koks, bet atstāj solīdu iespaidu. Bez grūtībām piemērojas jebkādiem apstākļiem, bez problēmām pārgulēs kaut vai zem klajas debess. Vispār viņas labā veselība to atļauj. Goba visur jūtas kā mājās un nezina, ko nozīmē kautrība. Viņa ir dinamiska, pārliecinoša un liek ar sevi rēķināties. Viņa mīl pārsteigt, būt uzmanības centrā un tā labad ir gatava uz jebkuru upuri. Ir ātri nokaitināma un nesaprot humoru. Goba nejūt briesmas un nav tālredzīga, tāpēc bieži iekļūst sarežģītās situācijās, tiesa, prot no tām pati izkulties. Neskatoties uz ārējo patstāvību, tomēr ir viegli ietekmējama. Mēdz gadīties, ka kļūst par ieroci kāda rokās. Goba ir ietiepīga, pieder pie cilvēkiem, kam vienmēr taisnība, lēmumus pieņem ātri, ir inteliģenta. Mīlestību uztver kā jūtas ar lielo burtu. Ir jūtīga un sentimentāla, spējīga pieķerties kādam uz visu mūžu.

Šajā zīmē dzimuši:
(Galilejs, Brehts, Edisons, Darvins, Gēte, Prusts)

EGLE

2.janvāris - 11.janvāris;
5.jūlijs - 14.jūlijs.

Egles skaistums ir auksts un skarbs, viņa mīl skaistas dārglietas un klusinātu apgaismojumu telpās, smaržas, mājas viesības un izklaidi vispār. Egle ir kaprīza, un ar viņu ir grūti kontaktēties, tāpēc viņa bieži jūtas vientuļa. Viņu tikpat kā nav iespējams ietekmēt, jo viņai piemīt liela iekšējās brīvības sajūta. Arī pati viņa reti kad izsaka domas, jo nav pārāk runīga. Egle dzīvē spēj sasniegt sevis nosprausto mērķi. Mīlestībā Egle reti kad ir apmierināta. Reizēm viņas mīlestība var būt bezgalīga, bet tikpat labi iespējams, ka viņa būs laulībā neuzticīga. Darbu Egle uztver nopietni ar atbildības sajūtu. Viņa ir ļoti inteliģenta, viņai piemīt analītisks prāts un interese par zinātni. Tomēr Eglei gadās strādāt arī tādās nozarēs, kurām nav nekāda sakara ar viņas interesēm. Ja viņa nonāks izvēles priekšā, tad no dažādiem variantiem izvēlēsies grūtāko. Grūtības - gan savas, gan citu - tā ir viņas specialitāte. Tomēr katrā situācijā Egle saglabās ticību un cerības. Egle dzīvē augstu mērķē, vairāk par sīkām veiksmēm viņu iepriecina liela mēroga uzvaras.

Šajā zīmē dzimuši:
(A.Tolstojs, Žanna `d Arka, Napoleons, Mopasāns)

DIŽSKABĀRDIS

21.decembris

Slaids, interesants koks, kas, sasniedzot lielu vecumu, vēl saglabā savas jauneklības īpašības. Viņam ir veiklas un elegantas kustības. Viņš ir elegants un rūpīgi kopts. Ja atradīs pareizos apstākļus, gūs panākumus jebkurā nozarē. Viņš ir veikls, atjautīgs, vienmēr pilns jaunu ideju. Radot projektus, prot tos arī realizēt. Grūti novirzāms no mērķa, māk labi organizēt savu dzīvi. Ir diezgan savtīgs, kaut gan nav izslēgti arī devīguma periodi. Personīgais budžets ir rūpīgi aprēķināts, mīl taupīt. Lemjot svarīgus jautājumus, izsver visus par un pret, neko neatstāj gadījumam. Lai gan ir lielisks laulātais draugs un ļoti mīl bērnus, tomēr mīlestībā pietrūkst fantāzijas. Viņa nams būs labi iekārtots. Brieduma gados var atgadīties viens vai divi mīlas piedzīvojumi, bet tas tādēļ, ka viņam ir nepieciešams parādīt citiem, ka ir jauns un pilns enerģijas. Dižskābardis ir materiālists, vispirms sasniegs bagātību, un tikai pēc tam domās par laimi.

Šajā zīmē dzimuši:
(Staļins, Pučīni)

CIPRESE

25.janvāris - 3.februāris;
26.jūlijs - 4.augusts.

Cilvēki ar Cipreses zīmi mēdz būt slaidi un lunkani. Viņu augums parasti ir vienkārši un regulāri veidots. Viņas personībai ir stils, tomēr Cipresē ir arī skarbas rakstura līnijas, kaut kas no civilizācijas neizpostītās dabas. Ciprese viegli uztver jebkuru dzīves situāciju un apmierinās ar mazumu. Viņa ir spējīga dzīvot jebkuros apstākļos un justies laimīga. Ciprese ātri kļūst pieaugusi un patstāvīga, viņai nav svarīgi panākumi dzīvē. Ciprese vēlas būt laimīga un cenšas izvairīties no visa, kas varētu radīt problēmas. Kaut arī Ciprese nav sentimentāla, tomēr jūtu siltums tai nav svešs. Viņa mīl sapņot un vairāk dzīvo fantāzijās ne kā reālā dzīvē. Ciprese ir uzticīga savā mīlestībā, draudzībā un atmiņās. Ja jūs piederat pie viņas draugiem, tad nešauboties jebkurā brīdī varat lūgt viņas palīdzību. Cipreses dzīve visbiežāk paiet mierīgi to cilvēku vidū, kurus viņa mīl… ja vien šie cilvēki paliek ar viņu kopā.

Šajā zīmē dzimuši:
(Šūberts, Rūzvelts, Armstrongs)

BĒRZS

23.jūnijs - 24.jūnijs;
12.decembris - 20.decembris.

Bērza dzīvē dzimušie ir lunkana auguma cilvēki. Skatoties uz viņiem rodas, tā saucamā tīrās rasas cilvēka iespaids. Dzīvesveids un raksturs Bērzam ir enerģisks, ar viņu vienmēr ir patīkami sarunāties, jo viņš māk būt diskrēts un atturīgs, kā arī neuzspiež citiem savus uzskatus. Piemīt humora sajūta. Bērzs ir kautrīgs, vienkāršs, nedaudz puritānisks. Bet visas šīs īpašības viņam parādās vieglā, nepiespiestā un elegantā formā. Viņš nekad nemoralizē. Bērzam piemīt mēra sajūta un iejūtīgums. Viņam nesaprotama ir vulgaritāte un ārišķība. Laulības dzīve kopā ar viņu būs patīkama, jo viņš būs teicams partneris.

Šajā zīmē dzimuši:
(Gutenbergs, Mateiko)

ĀBELE

22.decembris - 1.janvāris,
25.jūnijs - 4.jūlijs.

Neliela auguma, simpātiska izskata, uz viņu skatoties, neviļus gribas domāt par mīlestību. Ābele ir diezgan seksuāla un pilna maiguma. Mīlestība viņu interesē vairāk par visu kā teorijā tā arī praksē. Ja Ābele atradīs sev līdzīgu partneri, tad viņu laulība būs idilliska. Ābele būs uzticīga mīlestībā līdz pat sirmam vecumam. Attiecībās ar citiem cilvēkiem Ābele ir nesavtīga, viņa nemāk kalkulēt un ir gatava atdot otram savu pēdējo kreklu. Viņu ir viegli piemānīt. Ābele ir nopietna, kaut arī nedomā par rītdienu un dzīvo no dienas dienā. Viņi ir filozofi ar bagātu iztēli, daudz lasa. Laiku pa laikam Ābeles nevajadzīgi sarežģī savu dzīvi vai arī uzņemas otra problēmas. Varbūt tāpēc, ka viņas ir tik sentimentālas un izpalīdzīgas.

Šajā zīmē dzimuši:
(Rubenss, Ruso, Ž.Sanda)


Raksts tapis sadarbībā ar ehoroskopi.lv