Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:333, Did:0, useCase: 3


Veselības horoskops 2024. gadam

Redakcija
Redakcija

Veselība ir nedroša lieta. Šodien nekas netraucē, bet rīt par sevi atgādina vecās problēmas. No kādām slimībām zodiaka zīmēm vajadzētu uzmanīties 2024. gadā?

Auns

Aunam svarīgi saglabāt imunitāti, īpaši gadalaiku maiņas periodos. Rudenī un pavasarī būsi uzņēmīgāks pret saaukstēšanos, uzmanība jāpievērš elpceļu veselībai. Pāris reizes paskrienot pa ielu bez jakas vai stāvot caurvējā, ir liels risks saslimt ar pneimoniju. Peldēšana un fitness palīdzēs uzturēt ķermeni labā formā. Iekļauj uzturā vairāk gaļas.

Auni pēc dabas ir enerģiski un izturīgi – tāpēc viņiem nav vajadzīgs tāds padoms kā "esiet aktīvāki". Taču tieši šīs īpašības 2024. gadā var izspēlēt nežēlīgu joku: iespējama pārslodze darbā un paaugstināts asinsspiediens. Kas var palīdzēt? Netērēt enerģiju tikai vienai nodarbei, piemēram, darbam, bet atrast kādu hobiju. Pūķa gadā Aunam vajadzētu pievērst uzmanību muskuļu un skeleta sistēmai – viņu nemierīgums un kustīgums var radīt nopietnas traumas.

Vērsis

Lai gan kopumā 2024. gadā par veselību nebūs jāsūdzas, ik pa brīdim par sevi liks manīt iekaisis kakls, hroniska angīna vai nepatīkams stomatīts. Taču pavasaris, kas atnes alerģiju sezonu, būs samērā saudzīgs. Ja tev ir alerģija, tad šogad, lai pasargātu sevi, pietiks, ja pievērsīsi uzmanību gaisa tīrībai mājā un regulāri veiksi mitro uzkopšanu.

Labākais veselības padoms Vērsim būs - neignorēt pat nelielus simptomus. Shēma “miegs paglābs jūs no visām slimībām” vairs nedarbosies - nekavējoties jālūdz padoms ārstam. Īpaši neaizsargāta vieta 2024. gadā būs āda (iespējami iekaisumi un infekcijas). Lai izvairītos no saslimšanas, vairāk laika jāpavada svaigā gaisā, dodot priekšroku aktīvai atpūtai. Taču nevajadzētu aizmirst arī par uzturu – stress var veicināt pārēšanos.

Dvīņi

Ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, kas dažkārt var būt ļoti neparedzami, Dvīņiem vajadzētu būt īpaši uzmanīgiem pret savu imunitāti. Regulāras fiziskās aktivitātes palīdzēs uzturēt ķermeni labā formā. Ziemā pievērsiet uzmanību elpceļu veselībai. Vasaras beigās vai vēl labāk – rudenī, derētu pāris dienas pavadīt pie jūras. Sāļais gaiss ne tikai piepildīs ar pozitīvu enerģiju, bet arī būs labs profilakses līdzeklis. Meklējiet arī citus veidus, kā atpūsties un mazināt stresu.

Sākoties 2024. gadam, nelielas veselības problēmas, kas radušās iepriekšējos gados, var pārvērsties nopietnās, tāpēc derētu savlaicīgi pārbaudīt veselības stāvokli. Pārējā gada daļa būs nemainīgi laba – nekādas acīmredzamas veselības problēmas nav gaidāmas. Šis apstāklis noteikti jāizmanto, īstenojot pārdrošākos plānus, jo spēka noteikti pietiks visam. Sportojiet biežāk, atrodiet jaunu aizraujošu hobiju, kas uzturēs muskuļus tonusā un sniegs spēcīgu enerģijas lādiņu.

Vēzis

Vēžiem vajadzētu pievērst uzmanību kuņģa-zarnu trakta veselībai, īpaši rudenī un pavasarī. Uzturā jāiekļauj vairāk svaigu dārzeņu un augļu. Ar diētām gan labāk neaizrauties. Varat viegli iedzīvoties ēšanas traucējumos un nodarīt sev pāri. Ja nepieciešams zaudēt svaru, labāk uzreiz meklēt palīdzību no speciālista.

Izvairies no pārpūles un nemēģini izlikties par "dzelzs vīru". Var būt problēmas ar miegu, tāpēc pievērs īpašu uzmanību atpūtas režīmam. Vēži bieži vien vairāk domā par citiem, nevis par sevi, tāpēc savu veselību atstāj novārtā. Martā iespējama imunitātes samazināšanās, taču vingrojumi un veselīgs uzturs būs palīgi labas pašsajūtas un veselības saglabāšanai. Decembrī iespējama kādas hroniskas saslimšanas paasināšanās.

Lauva

No janvāra līdz februārim jācenšas samazināt stresa situācijas – pastāv izdegšanas risks un trauksmes pastiprināšanās. Šajos pašos mēnešos iespējamas problēmas ar gremošanu – īsi sakot, gada sākums jāpavada “enerģijas taupīšanas režīmā”. Taču nākamajos mēnešos iepriekšējā enerģija un bezrūpība atgriezīsies savās vietās.
Uguns stihijas spilgtākajiem pārstāvjiem nopietnas veselības problēmas nav gaidāmas. Sezonu maiņa var ietekmēt Lauvas ādu, tāpēc pievērs uzmanību tās mitrināšanai. Regulāri jāveic kosmētiskās procedūras. Lai uzturētu fizisko formu un enerģiju, vingrojiet un ēdiet sabalansētu uzturu. Skaista stāja atstās labu iespaidu uz apkārtējiem un stiprinās tavu autoritāti.

Jaunava

Jaunavām sezonas slimības maksimumu var sasniegt 2024. gada rudens sākumā. Tātad ir pietiekami daudz laika, lai rūpētos par savu imunitāti. Ķermeņa norūdīšana, protams, ir laba, taču nevajadzētu fanātiski skriet pa sniegu vai aplaistīties ar aukstu ūdeni. Ir mazāk nepatīkamas un labvēlīgas prakses: rīta skriešana svaigā gaisā, veselīgs miegs, kā arī regulāra vitamīnu un minerālvielu kompleksa lietošana. Ja no slimības nevar izvairīties, tad kopā ar parasto ārstēšanu nevajadzētu atstāt novārtā tautas līdzekļus – medu, zāļu tējas un citus dabiskos preparātus.

Jaunavas parasti ir uzmanīgas pret visiem savas dzīves aspektiem, taču nez kāpēc aizmirst par veselību. Precīzāk, iemesls ir zināms, un tas ir darbs. Jaunava var ilgstoši ignorēt problēmu, jo viņai vienkārši nav laika slimot.

Svari

2024. gadā kopumā Svaru veselība būs stipra un stabila. Tomēr esi piesardzīgs un nepārslogo sevi, lai neradītu veselības problēmas. Rudenī uzraugi savu elpceļu stāvokli un izvairies no lielas salšanas. Diemžēl tieši šajā periodā būsi uzņēmīgs pret vīrusu slimībām. Aktivitātes brīvā dabā – bez traumām, tikai labs garastāvoklis un spilgti iespaidi.

Neskatoties uz labajām prognozēm, nenāktu par sliktu veikt vispusīgu ķermeņa diagnostiku. Jāpievērš uzmanība dažādiem jaunveidojumiem – dzimumzīmēm, papillomām – un jākonsultējas ar savu ārstu. 2024. gadā onkoloģiskās problēmas skars daudzus cilvēkus, tāpēc vēlams jau laikus pārliecināties, ka nekas neapdraud jūsu veselību.

Skorpions
2024. gada pavasaris var ietekmēt Skorpionus garīgā un emocionālā ziņā. Centies izvairīties no stresa situācijām. Visa gada garumā jārūpējas par savu garīgo veselību. Regulārs psihologa apmeklējums palīdzēs ne tikai izveidot komforta zonu, bet arī stiprināt nervu sistēmu.

Ap februāra vidu Skorpioni var saķert kādu no sezonālajiem vīrusiem. Bet mēs par jums neuztraucamies - jūs vienmēr uzveicat pat visspēcīgākos pretiniekus. Turklāt līdz pavasarim veselība pamazām uzlabosies un enerģija atgriezīsies. Citādi 2024. gads Skorpionam paies bez veselības problēmām. Profilaksei var apmeklēt gastroenterologu, kurš palīdzēs sabalansēt uzturu un norādīs uz iespējamiem gremošanas sistēmas darbības traucējumiem.

Strēlnieks

Strēlniekiem vajadzētu uzmanīt savas locītavas, īpaši aukstajā sezonā. Regulāras fiziskās aktivitātes un silts apģērbs palīdzēs saglabāt kustīgumu. Tomēr nevajadzētu pārāk paļauties uz sportu. Vecās traumas nekur nepazūd un var pat pasliktināties. Tāpēc gada laikā no traumatologa neizdosies izvairīties, ja vien nepiebremzēsi un nebūsi piesardzīgs.
Gada sākumā nebūs problēmu ar tipiskām “ziemas” slimībām. Taču līdz gada vidum iespējami vīrusi – imūnsistēma vājināsies, un organismam būs grūti tiem pretoties. Imunitāte jāstiprina - palīdzēs skriešana, pastaigas svaigā gaisā, vēsa duša, vitamīni, uztura bagātinātāji un pareizs uzturs.

Mežāzis

Mežāžiem 2024. gads saistās ar izmaiņām hormonālajā līmenī, kā arī reproduktīvajā sistēmā. Ja ģimenē plānojas pieaugums, padomājiet gan par mātes, gan bērna veselību un grūtniecības novērošanu, kā arī pēcdzemdību aprūpi veiciet speciālista uzraudzībā.
Var nākties pat vairākas reizes apmeklēt zobārstu. Gada sākumā var apdraudēt emocionāli satricinājumi – tāpēc parūpējies par savu garīgo veselību. Tam palīdzēs elpošanas prakse, meditācija un sports. Bet ar pēdējo nevajadzētu pārspīlēt - pastāv traumu risks. Vasarā, lai cik tas neizklausītos dīvaini, Mežāzis var saaukstēties. Jāpievērš uzmanība temperatūrai ūdens tilpnēs, jo silts gaiss ne vienmēr nozīmē tādu pašu siltu ūdeni peldei.

Ūdensvīrs

Ūdensvīriem vajadzētu parūpēties par savām acīm. Pastāvīgs darbs pie monitora tās pamatīgi ietekmē. Regulāras pārbaudes var atklāt dažas redzes problēmas. Šis gads piemērots to korekcijas operācijām, kā arī iespējamo ar to saistīto slimību ārstēšanai.

Gada sākumā veselība var pievilt – iespējamas problēmas ar mugurkaulu un imūnsistēmu. Tāpēc ievēro standarta ieteikumus: ej uz masāžu 1-2 reizes gadā, pievieno fizisko slodzi un ēd kvalitatīvu pārtiku. Jauni ēšanas paradumi ātri kļūs par rutīnu un neradīs diskomfortu. Līdz gada beigām veselība tikai uzlabosies: problēmas, kas mocīja iepriekš, vairs neliks par sevi manīt.

Zivis

Zivīm jābūt uzmanīgām ar sezonālām alerģijām. Pavasarī pievērsiet uzmanību savu elpceļu stāvoklim un saglabājiet veselīgu ādu paaugstinātas saules aktivitātes apstākļos. Tomēr nevajadzētu eksperimentēt ar dažādām ziedēm un krēmiem. Uzmanīgi izlasiet sastāvdaļas. Negaidiet izsitumus, bet meklējiet palīdzību pie kosmetologa un alergologa.
Labs miegs ir panākumu atslēga. Būtu lietderīgi pārbaudīt sava ķermeņa stāvokli. Iespējams, ka muskuļu procentuālais daudzums ķermenī ir ievērojami zemāks par normu. Regulāri treniņi palīdzēs stiprināt muskuļus un ievērojami uzlabot vispārējo veselību. Galvenais ir izvēlēties sev tīkamu nodarbi un attīstīt ķermeni sev ērtā tempā.