Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Mājas ģenerāltīrīšanas horoskops: kā zodiaka zīmes ievieš tīrību un kārtību

Redakcija
Redakcija

Mājas uzkopšana ir neizbēgams notikums, kurš tomēr ne visiem patīk. Vai esi kādreiz aizdomājies - kāpēc daži no radiniekiem nemitīgi izmētā lietas pa visu dzīvokli, bet citi, gluži pretēji, visu pedantiski noliek savās vietās? Vai kāpēc taviem draugiem patīk veikt ģenerāltīrīšanu, kamēr tevi nomāc izredzes rāpot pa dzīvokli ar lupatu? Dažiem ir skaidra sistēma un ieplānots laiks, bet citi to dara tīri intuitīvi. Kāds ir apsēsts ar efektivitāti, savukārt kādam ir pietiekami vienkārši novākt redzamos netīrumus.

Kā apliecina astrologi, attieksmi pret tīrību un kārtību lielā mērā nosaka mūsu zodiaka zīme. Kāds tīrīšanas stils tad raksturīgs katrai zodiaka zīmei?

Auns

Aunam patīk būt aktīvam gan fiziski, gan garīgi. Viņš dzīvo rosīgu, aizņemtu dzīvi, tāpēc laika tērēšana mājas uzkopšanai nav domāta viņam. Viņam jāiekārto savs miteklis tā, lai katrai lietai tajā būtu noteikta vieta, un pie tā jāpieturas.

Ja Auns dzīvo kopā ar lielu saimi un bez lielās uzkopšanas reizēm neiztikt, Auns būs tas, kurš vadīs darbus. Izņēmums: gadījums, kad Aunam ir noskaņojums pamācīt citus ar savu piemēru. Tad tikai vajag skatīties un mācīties, jo Auns to paveiks perfekti.

Vērsis

Vērsim patīk kolekcionēt, tāpēc viņa mājas ātri vien piepildās ar dažādiem nieciņiem. Pirms ķerties pie lielās uzkopšanas, derētu šos krājumus sagrupēt: saglabāt visvērtīgākos un izmest vai izdalīt tiem, kam tie varētu noderēt tos, kuriem esat mazāk pieķēries.

Vērsis mēdz kārtīgi saplānot gaidāmo tīrīšanu un rūpīgi tai sagatavoties. Tīra rūpīgi, neaizmirstot arī par pārtraukumiem, kuru laikā par smago un nesavtīgo darbu apbalvo sevi ar kādu kārumu vai našķi. Pēc iespējas ātrāk mēģina tikt galā ar nepatīkamiem pienākumiem, piemēram, izlietnes tīrīšanu un pāriet pie patīkamākiem - piemēram, aizkaru nomaiņas, sveču aizdegšanas, kompozīcijas gatavošanas istabas rotāšanai.

Dvīņi

Dvīņiem piemīt tendence savā dzīves telpā pieļaut jucekli. Uzsākot tīrīšanu, viņi no parastā haosa rada vēl lielāku haosu, kurā nezina, kur kas atrodas un ko ar to visu darīt. Viņi riņķos pa māju, katrā telpā iesākot vairākus darbus. Iesākuši slaucīt putekļus, viņi var pārmesties uz augu laistīšanu vai logu mazgāšanu, daudzi iesāktie procesi var palikt nepabeigti. Rezultāts - uzkopšana it kā sākusies, taču to, vai tika pabeigta, ir ļoti grūti pateikt.

Turklāt citi mājas iemītnieki nekad nevar zināt, kurā brīdī izies koridorā un atradīs tur izkrāmētus antresolus un laimīgu Dvīni, kurš ar sajūsmu apskāvis savas bērnu dienu ragaviņas. Citreiz viņi var pamosties trijos naktī un sajust, ka iebrukuši ienaidnieki un izmanto ķīmiskos ieročus (nē, patiesībā Dvīņi vannas istabā tīra sienas). Toties Dvīņi nekad un nevienu nespiež pievienoties viņu varoņdarbiem: Es radīju haosu - es viņu pieveikšu! Kaut kad nākamajā nedēļā, labi? Tagad nav laika. Jā, tieši šajā minūtē vairs nav.

Vēzis

Vēzis mīl savu "ligzdu" un cenšas padarīt to pēc iespējas ērtāku un mājīgāku. Tāpēc viņa māja vienmēr ir tīra un kārtīga, gandrīz katru nedēļas nogali ātri, efektīvi, pamatīgi un nevainojami (kā konkursa "Pasaules labākais tīrītājs" uzvarētājs) tiek veikta ģenerālā tīrīšana. Tīrīšanas procesā Vēzim izdodas sakārtot arī savas domas. Māja, kas mirdz un laistās, šīs zīmes pārstāvjiem ir tāda pati ģimenes laimes sastāvdaļa, kā labi pabaroti radinieki un glīti saģērbti bērni.

Vēzis ir sentimentāls un jūtīgs, tāpēc viņam piemīt tendence paturēt priekšmetus, kuriem ir emocionāla vērtība. Vajadzētu mājās atstāt tikai tās lietas, kas sagādā vislielāko prieku.

Lauva

Lauvas nams ir vieta, kur viņš izrāda savu statusu un sasniegumus. Viņš lepojas ar to, kur pabijis un cik pakāpies pa karjeras kāpnēm, tāpēc uz sienām ir daudz dažādu goda rakstu, diplomu un suvenīru.

Mitekli Lauva tīra ar prieku. Pārsteidzoši, ka karaliskās Lauvas var būt ļoti rūpīgas un pamatīgas apkopējas? Viņš vienkārši ir tā iemīlējies sevī, ka tajā pašā laikā ir iemīlējis visu, kas viņam pieder, ieskaitot pasaules labāko sūkli pasaules labākās dakšiņas nomazgāšanai.

Pirms tīrīšanas uzsākšanas Lauva palūkosies apkārt un novērtēs, vai telpā ir pietiekami daudz skatītāju. Kad būs nonācis uzmanības centrā, sāks tīrīt ļoti aktīvi, vētraini un izteiksmīgi. Sagaidījis kritiķu uzslavu, svinīgi iznesīs atkritumus un saņems ovācijas.. Problēma ir tā, ka viņiem bieži vienkārši nav noskaņojuma šādām aktivitātēm, bet, kad sāk tīrīt, to dara no visas sirds. Lauva ir estēts, viņš tīra gan savā, gan sabiedrības labā, jo sagaida, ka cilvēki apbrīnos viņa ideālo un mirdzošo tīrību un kārtību savās mājās.

Jaunava

Jaunava tīra maniakāli: katra tīrīšana automātiski pārvēršas par ģenerālo - it kā tikai taisījās noņemt traukus no galda un notīrīt drupačas, kā - bāc! – jau atrodas uz kāpnītēm, pilna apņēmības nežēlīgi iznīcināt vientuļas mušas atstāto pleķīti uz griestiem.

Katra uzkopšana ir globāla, pacietīga un secīga. Galu galā kārtība mājā ir tas pats, kas kārtība dzīvē un galvā. Turklāt atrašanās nesakoptā miteklī, tai skaitā ciemos, rada Jaunavām fizisku diskomfortu. Tāpēc labāk neiet uz mājām pie Jaunavām bez liekas vajadzības - ir iespēja iegūt mazvērtības kompleksu. Nu, vai vismaz paņemiet līdzi saulesbrilles: grīdas tur tā spīd un laistās, ka var apžilbt acis un sabojāt tīkleni.

Svari

Svari ir lieli estēti un labprāt gan ienes skaistumu savās mājās, gan to uztur. Ikdienas uzkopšana ir izplatīta nodarbe, jo nepienācīgs izskats (lai vai kam tāds būtu) bojā Svaru garastāvokli. Ar īpašu entuziasmu Svari ķeras pie ģenerāltīrīšanas tad, ja jāuzņem viesi. Tā ir lielākā motivācija.

Svari uzkopj meditatīvi, izmantojot tīrīšanu kā terapiju: viņu planētas sakārtošana palīdz vismaz uz kādu laiku sakārtot savu iekšējo pasauli un beidzot pārtraukt svārstīties šurpu turpu. Dažkārt Svari var padarīt savu dzīves telpu tik skaistu, ka tā zaudē funkcionalitāti. Viņu mājās var būt pārāk daudz mākslas priekšmetu vai rotaslietu. Tāpēc, ja vēlaties iegādāties vēl kādu nieciņu, pārliecinieties, ka tam atradīsies vieta.

Skorpions

Tāpat kā pret visu viņu dzīvē, arī pret tīrīšanu Skorpions izturas ar drūmu apņēmību. Kad iekšējā balss stingri pavēl: "Celies un ej!", viņš ķeras pie darba. Viņš to uztver nopietni un atbildīgi, tāpēc koncentrējas uz uzdevumu un ar īpašu dedzību un mērķtiecību to izpilda. Iesāktais darbs nekad netiks pamests pusceļā, bet tiks pabeigts rūpīgi un ar izcilu rezultātu. Pēc šīs uzkopšanas pat negribēsies uzvārīt kafiju, lai šajā saltajā svaigumā neienestu kafijas dvaku.

Skorpioni ir ļoti jūtīgi pret emocijām, un to atspoguļo viņu mājas vide. Ja Skorpions vairs nepriecājas par kādu lietu, viņš viegli no tās atbrīvosies.

Strēlnieks

Strēlniekam ir priekšzīmīgs miteklis, un nevis tāpēc, ka tualete ir saimnieces seja, bet gan tāpēc, ka dzīvošana nekārtībā ir necieņa pret sevi, un to Strēlnieks neatļaujas nekad. Reizēm gan viņš var nepamanīt acīmredzamas lietas. Piemēram, kvalitatīvi iztīrot visu dzīvokli, var aizmirst par pārpildīto atkritumu tvertni. Tas ir Strēlnieka stils, kad steidzoties pie nākamā uzdevuma, nepievērš uzmanību sīkumiem.

Tīrīšanu viņš veiks pats, lai gan dziļi sirdī to nevar ciest. Tikpat ļoti Strēlnieks nevar ciest, ka viņu komandē. Viņa māja vienmēr spīd un laistās, un pats Strēlnieks pamatoti nes ideālā saimnieka vai saimnieces titulu. Taču šis ir tieši tas gadījums, kad tīrīšana izraisa nepatīkamas emocijas, taču viņš nekad nepiekristu to neveikt. Strēlnieks to dara paciešoties.

Mežāzis

Mežāži nerīko lielo tīrīšanu, jo Mežāžiem nav ko tīrīt un uzkopt: pēc lietošanas viņi noliek katru lietu vietā, tāpēc nekārtība viņu mājā vienkārši nerodas. Mežāži tāpat rīkojas ar putekļiem un netīrumiem: ja pamana - sakopj. Mežāzis ir visorganizētākais un pragmatiskākais no visām zodiaka zīmēm. Katram priekšmetam viņu mājās ir noteikts mērķis un vieta. Mežāžiem nav jāuztraucas par nekārtību.

Ja Mežāži dzīvo lielā saimē, tādu kārtību, protams, neizdodas uzturēt. Tad viņi tīrīšanā iesaista visus mājsaimniecības locekļus. Vispirms Mežāzis izveido darāmo darbiņu sarakstu, un pēc tam sarunu un bartera piedāvājumu ceļā deleģē šos uzdevumus visiem mājsaimniecības locekļiem. Mežāzim jādara tikai tas, kas viņam vairāk vai mazāk patīk, visu citu darbu veic pārējā ģimene.

Ūdensvīrs

Ūdensvīrs ir radošs cilvēks un nereti izvēlas ignorēt jucekli, kas viņu ieskauj. Bieži vien tāda jucekļa nemaz nav - viņš cenšas salikt lietas savās vietās, lai vēlāk ar tām būtu mazāk problēmu. Uzkops tikai tad, kad radīsies tāda vēlme. Tīrīt tāpēc, ka ir netīrs – Ūdensvīram tā būtu pārāk banāla pieeja. Viņš pieradis visu darīt oriģinālā un radošā veidā, tāpēc tīrīšanai izvēlētajā laikā būs sava stratēģija un taktika.

Viņiem nepatīk tā vienkārši tīrīt - viņi izturas pret to kā pret "piespiedu ļaunu". Tomēr Ūdensvīri vienmēr uzkopj perfekti un izcili. Vienkārši viņu "izcili" variē no "šeit mums ir sterili un dzīvojamā istabā jūs varat veikt smadzeņu operācijas" līdz "es vēl neesmu pielipis pie grīdas, tātad ir tīrs" - atkarībā no apstākļiem. Ūdensvīrs var nepamanīt atkritumu kaudzi. Tā vietā viņš pamanīs lapas no interesantām grāmatām, vecas kasetes ar lielisku mūziku un dažādus neparastus krāmus, kas iedvesmos radīt kolāžu.

Zivis

Zivis ir ļoti sentimentālas, tāpēc viņām ir grūti šķirties no lietām, pat ja tās ir bezjēdzīgas. Sāciet ar mazumiņu un pamazām atbrīvojieties no jucekļa savās mājās. Dažas lietas varat ielikt kastē ar uzrakstītu datumu, un, ja neesat tām pieskārušās līdz norādītā laika beigām, varat droši tās atdot kādam citam.

Māju Zivis uzkopj ar mīlestību. Viņas noslaucīs katru nieciņu, paturēs to rokās, atcerēdamās, no kurienes tas nācis; sakārtos visu pēc Fen - šui, atbilstoši jaunākajām interjera tendencēm un pašu skaistuma izjūtai. Desmit reizes lēnām apstaigās savus valdījumus, ar maigumu iztaisnojot, izlīdzinot un sakārtojot. Līdz brīdim, kad pienāks laiks mazgāt grīdas un uzkopt meditācijas troņa telpu, Zivis būs nogurušas līdz stāvoklim "krītu no kājām" un netīrāko darbu deleģēs kādam tuviniekam.