Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Labākie Latvijas biškopji saņems „Riga Food 2015” medaļas

Redakcija
Redakcija

lzstādē “Riga Food 2015” Ķīpsalā tiks apbalvoti konkursa “Latvijas atzītākais medus 2015” laureāti. Tos noteiks 29. augustā Vispārējos Latvijas piena, maizes un medus svētkos Jelgavā.

„Kaut arī laiks ir vēss un lietains, medus ievākums būs pietiekamā daudzumā. Šogad vasara ir aizkavējusies, dažviet pat vēl zied ievas, un bites spēj ievākt medu. Tūlīt arī sāksies viršu laiks! Kopumā pieprasījums pēc medus saglabājies iepriekšējo gadu līmenī, un viss pavasara medus jau ir izpārdots,” norāda Latvijas Biškopības biedrības (LBB) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze un piemetina: „Biškopjus aicinu piedalīties konkursā un nodot savu medu vērtēšanai vietējam patērētājam, savukārt ikvienu medus cienītāju aicinu uz Jelgavu, lai kopīgi noskaidrotu šī gada atzītāko medu.”

Titula „Latvijas atzītākais medus 2015” ieguvējs tiks noteikts Vispārējos Latvijas piena, maizes un medus svētkos, kad medus tiks nodots degustēšanai, izgaršošanai un vērtēšanai. Par žūrijas locekli var kļūt ikviens interesents, kurš pēc visu paraugu degustācijas nobalsos par, viņaprāt, labāko un gardāko medu. Plānots, ka degustētāju lomā varētu iejusties aptuveni 1000 svētku apmeklētāju.