Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:407, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Pikantais sīpolķopsis — lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm 15.11.2019 11:16

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Īpaši lieliem gardēžiem varu ieteikt to uzlikt uz brokastu maizītes. Bet, ja esat saaukstējies vai saķēris klepu, noteikti vāriet sīpolķopsi, jo tās būs daudz veselīgākas un, galvenais — dabīgas zāles, kas ātri vien palīdzēs tikt uz kājām. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

FRĪ kartupeļi cepeškrāsnī 12.10.2019 20:43

Šī recepte patiks tiem, kas cenšas izvairīties no treknas pārtikas lietošanas uzturā. Cepeškrāsnī gatavoti FRĪ garšos itin visiem, bet sevišķi tos novērtēs bērni. Kartupelīši izdodas gardi un kraukšķīgi, bet galvenais- tiek gatavoti bez taukvielām.

Pikantais sakņu sautējums 04.10.2019 21:24

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Zaļās pupiņas ar ķiplokiem un sieru 16.09.2019 09:39

Šādi pagatavotas zaļās pupiņas ir lieliska vakariņu uzkoda vai piedeva pie gaļas ēdieniem. Pupiņām pievienotie ķiploki padara tās nedaudz pikantas, bet siers piešķir izsmalcinātākas garšas nianses. Ja gatavosiet pupiņas īsāku brīdi, tās būs burvīgi kraukšķīgas, savukārt mazliet ilgāk gatavotas kļūs maigi mīkstas.

Siltie kvinojas salāti 26.08.2019 09:18

Siltie kvinojas salāti ir ne tikai bagāti vitamīniem un vērtīgām uzturvielām, bet arī lieliski noder steidzīgajiem ātri pagatavojamai ēdienreizei vai līdzņemšanai sātīgām pusdienām. Labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā.

Kraukšķīgie Briseles kāposti citrusaugļu mērcē 20.08.2019 09:13

Lai Briseles kāposti būtu garšīgi, svarīgi gatavot tos svaigus, nevis saldētus, un nepārvārīt – tiem jābūt vēl kraukšķīgiem un saglabājušiem savu zaļo krāsu.

Tomātu pankūkas 04.08.2019 11:38

Gardas un sātīgas no tomātiem un zirņu miltiem ceptas pankūkas.

Kraukšķīgais puķkāpostu lapu gardums 27.07.2019 11:21

Šādi pagatavotas puķkāpostu lapas garšo līdzīgi čipsiem, taču ir tūkstoškārt veselīgākas un, saprotams, uzturvielām bagātākas. Gardums, kas jānovērtē. Un iemesls neizmest puķkāpostu lapas atkritumos.

Grila pannā cepti dārzeņi 20.07.2019 16:05

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

Dārzeņu salāti ar vasaras garšu 09.07.2019 08:40

Burvīgi, vasaras krāsām bagāti, gardi un kraukšķīgi salāti ikdienai un svētkiem. Baudiet!

Recepti iesaka Līga Elmere

Tradicionālie un vegānu pīrādziņi Līgo galdam 19.06.2019 16:43

Tuvojas vasaras gaidītākie svētki, un līgotājus nodarbina daudzi jautājumi, piemēram, kur svinēt, ar ko kopā svinēt un ko celt svinību galdā! Pīrādziņi ir viens no tiem gardumiem, kuru izvēlēsies katrs līgotājs – vai tas būs speķa, biezpiena vai vegāniskais pīrādziņš. Pīrādziņi vienmēr būs nekļūdīga izvēle. Turklāt ierastos speķa pīrādziņus var pielāgot arī vegānu interesēm, piemēram, aizstāt ar pīrādziņiem, kas pildīti ar sēnēm vai ķirbi. Izklausās taču gardi, vai ne!

Neparastie gardēžu salāti 17.06.2019 09:11

Tiešām neparasti, taču ļoti garšīgi salāti, kuros apvienojas tik dažādas nianses, veidojot savā starpā īstu garšu mozaīku. Sulīgi tomātiņi, kraukšķīgs puķkāposts, krēmīgs siers, riekstaini šampinjoni un pikanti lociņi.... Prieks ne tikai vēderam, bet arī acīm.

Auzu pārslu putra ar kviešu klijām 03.05.2019 07:49

Viena no veselīgākajām brokastu putrām ir auzu pārslu putra ar kviešu klijām. Klijas uzlabo gandrīz visus organismā notiekošos apmaiņas procesus, regulē nervu sistēmas darbību, uzlabo izskatu, attīra organismu no toksīniem un šlakvielām, uzlabo redzi, pasargā no liekā svara rašanās un uzlabo organisma aizsargspējas kopumā. Vārdu sakot, produkts, kas nepelnīti maz tiek izmanots, bet kura vērtību varētu svērt zeltā.

“Chili sin carne” – sarkanās pupiņas bez gaļas 20.03.2019 08:04

Tiem, kas atteikušies lietot uzturā gaļu, noteikti noderēs Chili sin carne recepte- gards un barojošs ēdiens. Savukārt tie, kas uzturā lieto gaļu, šādi pagatavotas pupiņas var izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem.

Cepti saldie bulgāru pipari ar ķiplokiem 13.02.2019 08:24

Dažāda veida uzkodas no dārzeņiem ir ļoti iecienītas Bulgārijā. Tās ir ātri pagatavojamas un atšķiras ar to, ka ļoti ātri liek strādāt mūsu garšas kārpiņām. Piemēram, cepti saldie pipari ar ķiplokiem un pētersīļiem, pasniegti kopā ar labu vīnu, ir burvīgs starteris pamatēdienam, kā arī lieliska piedeva grilējumiem. Tīri no estētiskā viedokļa raugoties, piparus labāk izvēlēties garenākas formas.

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem 08.02.2019 08:25

Rezultāts ir neticami garšīgs. Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese, un nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens.

Tomātu un saulespuķu dīgstu salāti 20.01.2019 09:05

Svaigiem salātiem būtu jābūt ikvienas ēdienkartes ikdienas sastāvdaļai. Tie nodrošina organismu ar vitamīniem un citām vērtīgām uzturvielām, sniedz enerģiju un turklāt vēl priecē ar košām dabas krāsām.

Spinātu un granātābolu salāti 03.12.2018 08:09

Spinātu un granātābola salāti ir bagātīgs vitamīnu un vērtīgu minerālvielu avots, un lielisks papildinājums jūsu pamata ēdienreizem. Salātu nedaudz pikantā saldskābā garša un spinātu lapiņu kraukšķīgums radīs patiesu prieka un pavasara sajūtu arī gada aukstajos mēnešos.

Veselīgā burkānu krēmzupa ar ingveru 02.12.2018 13:42

Veselīga un ļoti garšīga zupa, kas ļoti noderēs imunitātes spēcināšanai pavasarī.

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 06.11.2018 07:40

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Svaigie salāti ar ciedru riekstiem 25.10.2018 09:00

Vienkārši, bet interesanti salāti, kuru neparastās garšas noslēpums meklējams avokado un ciedru riekstu savienojumā. Tie būs lieliska piedeva pamatēdienam vai vieglas un veselīgas vakariņas.

Kartupeļu un tomātu sacepums 23.10.2018 09:04

Kartupeļu un tomātu sacepums - gards un satur tikai 1100 kkal

Svaigie dažādu lapu un tomātu salāti 12.10.2018 09:05

Svaigie lapu un dārzeņu salāti ir lieliska piedeva praktiski jebkuram pamatēdienam. Tie brīnišķīgi papildina kartupeļu ēdienus, dažādas gaļas, sacepumus un biezputras, bet kopā ar sieru, riekstiem vai sēkliņām baudāmi arī kā atsevišķs ēdiens vai starteris pirms nopietnāka lanča.

Svaigie rukolas un tomātu salāti 08.10.2018 08:28

Šādus salātus var gatavot visu gadu. Tie ir svaigi un kraukšķīgi, labi sader ar grauzdētu bageti un karpačio, kaut gan, pateicoties saldskābajai mērcītei, lieliski garšo arī tāpat. Turklāt salātiem pievienotās rukolas lapiņas ir ne vien garšīgs, bet arī veselīgs produkts, kura sastāvā ir A, C, E, K un B grupas vitamīni, kā arī cinks, magnijs, dzelzs, nātrijs un daudas citas vērtīgas vielas.

Brokastīs kraukšķīgās avokado un tomātu galetes 06.09.2018 08:27

Šādas brokastis ir ātri pagatavojamas, veselīgas un bagātas ar vitamīniem un mikroelementiem, kas cilvēkam tik ļoti nepieciešami. Uzsāciet savu dienu veselīgi un jums nekad netrūks ne spēka, ne enerģijas.
Avokado maizītēm ņemiet tikai tādu, kas ir gatavs un mīksts, bet tomātiņus- tikai mazos. Tie ir maigāki, saldāki un veido labāku garšu kompozīciju.

Brokastīs - kvinoja 20.08.2018 09:00

Kvinoja ir Dienvidamerikā augošs graudaugs (bezglutēna produkts), kas bagāts ar proteīniem, dzelzi, kalciju, dažādiem vitamīniem, minerāliem un šķiedrvielām. Turklāt tā satur visas deviņas cilvēkam svarīgās aminoskābes. Tieši tāpēc kvinoja ir viens no lieliskākajiem produktiem veģetāriešu virtuvē. Taču arī visiem citiem nekaitētu sākt dienu ar kārtīgu proteīnu devu.

Kvinoja labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā. Turklāt tās pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra.

Gardās cūku pupas senlatviešu gaumē 28.07.2018 12:59

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Ratatujs - viens no gardākajiem franču dārzeņu sautējumiem 16.07.2018 17:09

Tradicionālajos franču ēdienos tiek izmantots ļoti daudz dārzeņu, kurus visbiežāk gatavo dažādos sautējumos. Viens no gardākajiem ir ratatujs (ratatouille), kas nu jau aizceļojis tālu aiz Francijas robežām un tiek gatavots daudzās pasaules valstīs.

Lielie Kurzemes kartupeļu salāti 13.07.2018 10:19

Pirmo reizi šādus salātus ēdu pie draudzenes Kurzemē – viņas ģimenē tos tradicionāli gatavojot uz katriem Jāņiem. Tos nevajag ēst vienus pašus – šie salāti jābauda kopā ar alu, ar ķimeņu sieru, grilētiem dārzeņiem, un arīdzan otrā rītā pēc kārtīgas līgošanas. Galvenais, visa jābūt daudz – lielai bļodai, piepildītai ar kartupeļu kubiņiem: lai visiem jāņabērniem pietiktu, daudz sīpolu: tā, lai kož kaklā, un daudz diļļu, kā latvieši iecienījuši.

Provansas salāti 10.06.2018 09:31

Riekstaino jēra zālītes salātu, rūgteno rosē salātu un kraukšķīgo endīvijas salātu maisījums sevišķi labi garšo papildināts ar ķiploku. Tas lieliski sader kopā ar kazas sieru, kraukšķīgu bageti un jēra gaļas ēdieniem.

Spinātu, nātru un balandu pudiņš 03.06.2018 10:34

Savvaļā augošo augu lapiņas var izmantot ne tikai salātu pagatavošanai, bet arī siltajiem ēdieniem. Piedāvājam garšīgu pudiņu no spinātiem, nātrēm un balandām.

Grilēta kukurūza brīvdienu piknikam 18.05.2018 14:12

Šī ir recepte, par kuru vienkāršāku atrast būs grūti. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai dažas kukurūzas vālītes, sāls un pavisam nedaudz sviesta. Minimums pūļu un maksimums baudas, jo grilēta kukurūza ir ēdiens, kas vēl ilgi paliek atmiņā. To var baudīt vienu pašu vai pasniegt kā piedevu uz oglēm ceptiem vai grilētiem gaļas ēdieniem.

Un atcerieties- lai grilētu, nav jāgaida vasara. To itin labi var darīt arī ziemā uz elektriskā grila.

Brokastīs BIO auzu pārslu biezputra 15.05.2018 08:38

Vispareizākais ir sākt dienu ar brokastu putru un viena novērtīgākajām, bez šaubām, ir auzu putra, kas ir net ikai garšīga, bet arī veselīga. Vēl jo vairāk tāpēc, ka no bioloģiski audzētām auzu pārslām gatavota. Lietojot šādu biezputru katru dienu, jūs pamazām savedīsiet savu organismu kārtībā bez jebkādām sintētiskajām zālēm. Jo patiesais spēks ir dabā un tās produktos. Tāpēc ēdīsim veslīgu pārtiku un būsim veseli.

Basmati rīsi indiešu gaumē 11.04.2018 08:03

Basmati rīsi ir unikāla rīsu šķirne ar burvīgu aromātu, kas saglabājas arī pēc to novārīšanas. Turklāt apvienojumā ar pareizajām garšvielām, tie ne tikai pārvēršas kārdinošā gardumā, bet arī priecē acis ar savu saulaino izskatu: kurkuma rīsiem piešķir dzelteno krāsu, kardamons- rūgtenas notis, bet žāvētie augļi- nelielu saldmi.

Pikantie kabači un briseles kāposti cepeškrāsnī 06.02.2018 15:11

Piedevām, ko pasniedz pie gaļas ēdieniem, ne vienmēr jābūt rīsiem, griķiem vai kartupeļiem. Ikvienu gaļu lieliski papildinās cepeškrāsnī cepti brokoļi un kabači, kur asumiņam pievienots čili pipars.

Četras salātu receptes notievēšanai 06.11.2017 12:19

Nomest dažus kilogramus nemaz nav grūti, ja lietojat uzturā dārzeņus, kas bagāti ar pektīnvielām, organiskajām skābēm, vitamīniem un mikroelementiem.

Piparmētru ievārījums. 2 interesantas recpetes 10.07.2017 10:40

Aromātisks, gards un atsvaidzinošs- tāds ir piparmētru ievārījums, kas lieti noderēs ziemas mēnešos. Varēsiet to pievienot tējai, desertu un mērcīšu pagatavošanai.

Skābētas nātres ar burkāniem un āboliem 09.05.2016 18:32

Skābēt var ne tikai kāpostus, bet arī nātres. Tikai atcerieties, ka tās nevajadzētu lasīt lielceļu tuvumā vai vietās, kur ir dzīva auto kustība. Ja vēlaties iegūt ne tikai veselībai nekaitīgu, bet arī vērtīgu un ārstniecisku produktu, nātres lasiet tālu no pilsētām- laukos, dārzos un pļavās. Turklāt varat tās ne tikai skābēt, bet arī sasaldēt- tad jums ziemā vienmēr būs lieliska piedeva jūsu ēdieniem.

Pieneņu lapu, gurķu un redīsu salāti 06.05.2016 09:50

Burvīgi pavasara salāti, kas pilni ar dabas spēku un "dzīvības eliksīru", kas sevišķi lielā daudzumā sastopams pieneņu lapās. Turklāt jaunās pieneņu lapiņas it nemaz nav rūgtas, tāpēc es tās pievienoju salātiem bez mērcēšanas. Taču jūs, drošības labad, varat tās kādas minūtes 30 paturēt viegli sālītā ūdenī.

Zaļie pavasara salāti 14.04.2016 19:06

Aiz loga pavasaris un tas nozīmē- laiks uzņemt vitamīnus. Pagatavojiet zaļos pavasara salātus dzīvespriekam un veselībai.

Nākamā lapa