Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0



Auzu pārslu cepumi ar Muscovado

Redakcija
Redakcija

Gaišais Muscovado cukurs lieliski iederas cepumos, neuzbāzīgi, bet pārliecinoši bagātinot ierasto garšu. Muscovado cukurā saglabāto minerālvielu un mikroelementu dēļ tā garša atšķiras no parastā cukura. Tumšais Muscovado - izteiktāk, gaišais - mērenāk.

Nepieciešams

125 g Dansukker gaišā Muscovado cukura,
100 g auzu pārslu,
100 g saldā krējuma,
30 g mīksta sviesta,
140 g kviešu miltu,
1 olas dzeltenums,
1 tējarote rīvētas citrona miziņas,
1 tējkarote cepamā pulvera.

Milti darba virsmai,
1 olas dzeltenums apsmērēšanai,
Dansukker Baltās cukura pērlītes vai sadrupināti rieksti pārkaisīšanai.

Pagatavošana

1. Bļodā samaisa cukuru un auzu pārslas, pielej krējumu, izmaisa, pārklāj ar foliju un ļauj uzbriest.

2. Samaisa sviestu ar olas dzeltenumu, citrona miziņu. Iemaisa pārslās.

3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā uz sagatavoto auzu pārslu maisījumu, iemīca mīklu . Ļauj uzbriest vēl pusstundu.

4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

5. Virsmu apkaisa ar miltiem un mīklu izrullē ~ 2 mm biezumā. Izspiež dažādu formu cepumiņus, liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru.

6. Olas dzeltenumu samaisa ar nedaudz ūdens, ar šo maisījumu pārsmērē cepumus, pēc vēlēšanās pārkaisa ar cukura pērlītēm vai sasmalcinātiem riekstiem.

7. Cepumus cep cepeškrāsnī 10 – 12 minūtes.