Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 0



Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Nepieciešams:

500 g jēra gaļas bez kaula,
1 liels sīpols,
3 ķiploka daiviņas,
1/2 glāze sarkanvīna,
3 ēdamkarotes saulē kaltētu tomātu,
200 g saldētu zaļo zirnīšu,
2 ēdamkarotes tomātu mērces,
1/2 glāze saldā krējuma,
1/2 saekanās parikas,
1/2 sarkanā čili pipara pāksts,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Jēra gaļu sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa ar sāli un kopā ar sasmalcinātu sīpolu pannā ātri apbrūnina.

2. Tad gaļu un sīpolus pārliek sautējamā traukā vai pīlē, pievieno sasmalcinātu ķiploku, kaltētos tomātus, strēmelītēs sagrieztu papriku, čili piparu un maltus melnos piparus. Visu pārlej ar karstu ūdeni un uz vidējas liesmas sautē.

3. Kad gaļa pusmīksta, samazina liesmu un sautējumam pielej vīnu.

3. Kad gaļa izsautējusies mīksta, katliņā liek zaļos zirnīšus, tomātu mērci, krējumu un uz mazas liesmas sautē vēl 10 minūtes.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma