Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0


Ceptu persiku un Parmas šķiņķa salāti

Redakcija
Redakcija

Pasaulē slavenākais pavārs Džeimijs Olivers lieliski pārzina dažādu tautu tradicionālos ēdienus. Piemēram, Austrālijā, kur Džeimijs ir atvēris savu "Fifteen" zīmola restorānu, iecienīta maltīte ir ceptu persiku un Parmas šķiņķa salāti. Maltīte ir sevišķi viegli pagatavojama un paredzēta sešām personām. Izmēģini arī tu šo Džemija recepti!

Nepieciešams:

6 persiki
Olīveļļa
2 x 125 g mocarelas siera bumbiņas
12 šķēles Parmas šķiņķa
1 citrons
Jūras sāls
Svaigi malti melnie pipari
100 g rukolas
Pāris zariņu svaigu piparmētru

Pagatavošana:

1. Uzsildi cepeškrāsni aptuveni stundu pirms sāc cepšanu. Kad temperatūra ir sasniegusi 180 līdz 200 grādu, vari sākt cepšanu.

2. Sagriez uz pusēm persikus, izņem kauliņus un tad noliec tos ar nogriezto pusi uz augšu uz cepamās pannas. Apslaki ar eļļu, ieliec krāsnī un cep 20 minūtes vai kamēr apcepušies un lipīgi. Lai persiki būtu vienmērīgi izcepušies, vairākkārtīgi apgrozi pannu.

3. Uzliec divas persiku pusītes uz katra servējamā šķīvja. Pa virsu katrai no tiem liec mocarellas sieru un šķēli Parmas šķiņķa.

4. Iespied citrona sulu burkā un pievieno trīs reizes vairāk eļļas, pieber sāli un piparus un labi sakrati.

5. Ieliec rukolu un piparmētru lapiņas bļodā, apslaki ar citrona sulas un eļļas mērci, tad uzkaisi lapiņas uz persikiem. Pasniedz nekavējoties.

Labu apetīti!

Sākot no svētdienas, 17. janvāra, plkst. 12.00 kanālā "FOX Life" skaties raidījumu "Džeimija virtuve: Austrālija" - tas būs stāsts, kā Džeimijs iedvesmo jauniešus no nelabvēlīgas vides noticēt saviem spēkiem un izmantot iespēju apgūt pavāra arodu restorānā "Fifteen", kas tapis sadarbībā ar tāda paša nosaukuma labdarības fondu.