Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli

Drukāt

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli

Nepieciešams:

Desertam:
6 - 8 sķēles rudzu maizes,
250 ml saldā krējuma,
1/2 tējkarote vaniļas cukura,
cukurs pēc garšas.

Ķīselim:
200 ml (1 glāze) dzērveņu,
1 litrs ūdens,
3 ēdamkarotes kartupeļu cietes, kas izšķīdināta pusglāzē auksta ūdens,
cukurs pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Vispirms uzvāra ķīseli: katlā ieber noskalotas, tīras dzērvenes, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Kad ūdens sācis vārīties, pēc garšas peivieno cukuru, pavāra vēl 10 minūtes, tad pielej aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Pēc cietes pievienošanas, nepārtraukti maisot (lai nerastos kunkuļi), ķīseli uzvāra, tad katlu noņem no plīts un ķīseli atdzesē.

2. Rudzu maizi uz pannas apgrauzdē un samaļ gaļas mašīnā.

3. Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo stingrā masā.

4. Maizi sajauc ar putukrējumu viendabīgā masā.

5. Desertu liek saldēdiena trauciņos un pārlej ar dzērveņu ķīseli.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,