Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Plūmju drumstalkūka - izcils gardums 12.08.2018 18:36

Šī vienkārši pagatavojamā kūka garšo izcili: maigo vaniļas garšu papildina skābenas,sulīgas plūmes un riekstu drumstalas.

Pašcepta saldskābā maize ar sēkliņām 09.08.2018 09:56

Maizītei ir patīkama saldskāba garša un to, protams, var piekost pie zupām vai ēst brokastīs ar sieru vai pastēti, taču var arī baudīt vienu pašu, tikai uzsmērējot plānu kārtiņu sviesta - tik garda tā ir!

Mājās gatavoti eklēri 19.07.2018 17:30

Protams, ka labum labie un gardum gardie tie jau gatavi ir nopērkami neskaitāmajās beķerejās, kūkotavās un konditorejās, bet ticiet man, ka mājās pašu gatavotiem eklēriem ir pavisam cits nozīmīgums, garša un smeķis, bez tam to pagatavošana nav nemaz tik piņķerīga, kā sākotnēji liekas, jo aizņem vien nieka pusstundu. Ir vērts pamēģināt!

Tortes formā cepta maizīte 12.07.2018 10:48

Ja nav speciālas formas, maizīti var cept arī tortes formā. Tas nekādi neiespaidos ne garšu, ne aromātu. Maizīte jebkurā gadījumā būs lieliska pati par sevi, bet varat, protams, to baudīt kopā ar garšaugu sviestu, sieru vai medu.

Lai nebūtu visas sastāvdaļas jāsver, izmantosim krūzīti ar 250 ml tilpumu- gan ātrāk, gan ērtāk. Ja maizīti vēlies cept regulāri, tad nedaudz ierauga labāk katru reizi atlikt burciņā, kuru aizvākotā veidā droši var uzglabāt ledusskapī vienu nedēļu

Pašceptas gardās sēklu maizītes 09.07.2018 10:34

Lieki teikt, ka šādās maizītēs ir milzīgs daudzums dažādu uzturam vērtīgu vitamīnu un minerālvielu. Tās brīnišķīgi piestāv dažādām dārzeņu, sevišķi ķirbju un burkānu, biezzupām, kā arī izmantojamas kā veselīgas brokastu maizītes lieliskam un enerģijas pilnam dienas sākumam.

Zemeņu keksi ar putukrējumu 03.07.2018 20:24

Vasarīgs gardums ar maigu putukrējumu, svaigām zemenēm un balto šokolādi.

Kārtainie pīrāgi ar ievārījumu 02.07.2018 17:44

Kārtējo reizi ‘’Mārtiņa Beķerejā’’ pērkot kārtainās ābolkūkas, prātā ienāca doma – un kāpēc es mājās tās nevaru izcept pati? Dalīšos ar bezgala vienkāršu recepti, kuras gatavošanā šoreiz izmantoju ķirbju un kuragas ievārījumu, taču cepiens tikpat labi garšo ar ābolu, ābolu/ apelsīnu un citiem ievārījumiem, bez tam aukstā ziemas dienā cepeškrāsnī gatavoti ēdieni gan iesilda, gan tīkami iesmaržo virtuvi, vēršot mājas atmosfēru daudz jaukāku un priecīgāku.

Jāņu pīrādziņi ar žāvētu gaļu 23.06.2018 12:45

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

SIMITS jeb gardie turku klinģerīši ar sezamu 21.06.2018 08:33

Simits ir bagātīgi ar sezama sēklām noklāts turku klinģeris- nizsakāmi gards un kraukšķīgs. Ikviens, kas to kaut reizi būs nogaršojis, vēlēsies, lai viņa ēdienkartē tas iegūtu pastāvīgu vietu. Tā notika arī ar mani. Tāpēc kārtējo reizi viesojoties Turcijā, beidzot palūdzu šī klinģera recepti. Un te nu tā ir- nu jau pārbaudīta un atzinīgi novērtēta.

Plūmju un krēmsiera kūka 14.06.2018 20:44

Ļoti garšīga kūka no maigas krēmsiera mīklas.

Saldo ķiršu drumstalkūka 07.06.2018 22:35

Salda, garšīga un kārdinoša- tāda ir vasaras drumstaliņkūka ar saldajiem ķiršiem.

Pīrāgs Krokodils 19.05.2018 10:44

Katru maltīti var pārvēsrst svētkos, bet katrus svētkus padarīt neaizmirstamus, ja vien piedomājat pie sīkumiem. Piemēram, pie tā, kā interesanti pasniegt ēdienu un noformēt galdu. Lūk, viens piemērs- pīrāgs krokodila formā, kura pagatavošana nebūt nav sarežģīta.

Siera un nātru pīrāgs no kārtainās mīklas 16.05.2018 21:11

Gards pīrāgs ar pavasarīgām garšas notīm noteikti iederēsies gan tavā ikdienā, gan dārza ballītēs. Turklāt tas aicina ne tikai uz kopīgu maltīti, bet arī draudzīgām sarunām vasarīgā gaisotnē.

Gardie franču dupsīši 25.04.2018 08:36

Katru reizi, kad pārbraucu mājās no kāda ceļojuma, manā ceļasomā atrodas arī interesantas attiecīgās valsts receptes. Šoreiz gardas maizītes ar amizantu nosaukumu no franču virtuves.

Virtuļi ar ievārījumu un bērnības garšu 17.04.2018 13:48

Vēl tagad atceros, kā bērnībā smaržoja visa māja, kad mamma vārīja virtuļus, bet mēs, bērni, ar nepacietību gaidījām, kad tie būs gatavi, lai nogaršotu. Šie bērnības aromāti nekur nav pazuduši, tikai tagad par tiem vairāk priecājas mani bērni. Mīkstie, ar saldu ievārījumu pildītie un pufīgie virtuļi ir īsts gardums ikvienam kāram zobam, vai tas būtu liels vai mazs.

Tradicionālā ābolu plātsmaize 04.04.2018 17:17

Lai arī pavasaris, kā zināms, nav ražas laiks, taču Latvijā āboli ir cauru gadu – ja ne kokos, tad noteikti vismaz pagrabos, veikalos un tirgos, tāpēc visās sezonās var tīkami iesmaržināt virtuvi un pacienāt mīļos ar gardām ābolu plātsmaizēm.

8 saldu kārumu receptes Lieldienām 30.03.2018 23:05

Ziemassvētku galda sagatavošana ir līksma nodarbe, taču Lieldienu gardumu gatavošana ir vēl jautrāka. Šeit apkopotas vairākas konditorejas izstrādājumu receptes, kuras iepriecinās ikvienu. Apsieniet priekšautu, atrotiet piedurknes un ļaujiet vaļu radošajam garam.

Gardās biezpiena un ābolu bumbiņas 28.02.2018 08:20

Gards kārums rudenīgās noskaņās, kas lieliski garšos gan siltā, gan aukstā veidā. Pirms pasniegšanas bumbiņas pārkaisiet ar pūdercukuru un baudiet kopā ar svaigu augļu salātiem, saldējumu vai ievārījumu.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 27.01.2018 10:13

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem.

Ātri pagatavojamās kūkas. 3 gardas receptes 05.01.2018 12:22

Ātrās kūkas ikdienai un svētku galdam. To pagatavošana neprasa daudz laika, taču rada svētku sajūtu tavā mājā.

Viegli pagatavojama piparkūku mīkla 15.12.2017 13:09

Tieši tikko pagatavotu piparkūku smarža ir tā, kas ievieš mājās Ziemassvētku sajūtu. Dažādu smaržu un garšu salikumi, no kuriem sastāv mīkla, ir apbrīnojami. Lieliska un viegli pagatavojama piparkūku mīklas recepte, kas piemērota kā mazākajiem, tā lielākajiem ģimenes pārstāvjiem Mīklas pagatavošana var izvērsties par mīļu, radošu un vienkārši lielisku pasākumu, tāpēc piedāvājam ielūkoties burvīgas piparkūku mīklas un glazūru receptēs, ar kurām ir padalījusies profesionāle, Lage Ko galvenā konditore, Nadežda Lukjančuka.

Ātri pagatavojamā Adventes biezpiena kūka 10.12.2017 17:55

Garda, ātri pagatavojama biezpiena kūka. Atkarībā no garšas kaprīzēm un maciņa biezuma tai ir neskaitāmas variāciju iespējas.

Pirmās Adventes kūka 03.12.2017 14:10

Padariet pirmās Adventes svētdienas vakaru īpašu savai ģimenei ar speciāli šai dienai izceptu kūku, kas rotāta ar riekstiem, marmelādi un saldētām dzērvenēm. Cepiet to veidnē, kuras vidū ir caurums, tad varēsiet kūkas viducī ievietot un aidedzināt pirmo Adventes svecīti.

Ātrais šokolādes deserts 01.12.2017 16:47

Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām.

Mazkaloriju spinātu un rudzu miltu mafini 30.10.2017 13:11

Garšas ziņā ne sliktāki par tiem mafiniem, kas cepti ar eļļu, sviestu un kviešu miltiem, taču diētiski, daudz veselīgāki un ar zemāku kaloriju saturu.

Cepumu torte RUDENS GARDUMS 04.09.2017 13:16

Šī ir manas vīramātes recepte, taču ko līdzīgu sendienās gatavojām arī manās bērnības mājās. Tortes pagatavošana ir tik vienkārša, ka to spēj paveikt pat bērns, taču tās lieliskā garša pārsteidz pat izsmalcinātāko gardēdi, bez tam to var „būvēt” tik augstu un platu, cik vien sirds kāro. Var variēt ar visiem iespējamiem ievārījumiem vai citādiem pildījumiem, vien jāatceras, ka veiksmīgāku garšas rezultātu dod pāreja no skābākā uz saldāko.

Apgāztā 1.septembra ābolu kūka 31.08.2017 10:49

Ātri, lēti, vienkārši un garšīgi! Lielisks cienasts 1. septembra svētku vakaram

Brīvdienu kanēļmaizītes 16.03.2017 12:08

Tā smaržoja brīvdienas manās bērnības mājās, un ar lielu prieku savas vecmāmiņas recepti izmantoju vēl joprojām. Bez tam, ja nu pavisam nekārojas pašiem gatavot rauga mīklu, tad to labu labo var nopirkt kulinārijās un beķerejās.

Aveņu krēmsiera kapkeiki 28.02.2017 10:44

Receptes autore: Signe Meirāne

Kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas 24.02.2017 11:28

Mūsu senču gardums- kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas pēc formas patiešām nedaudz atgādina cūku austiņas. Taču galvenais nav izskats, bet gan neparastā garša, kas ne ar ko citu nav salīdzināma- maiga, nedaudz citronīga un vienkārši perfekta, tā vēlreiz atgādina par latviskās virtuves neatkārtojamo burvību un prasmi vienkāršas lietas pārvērst brīnumā.

Biezpiena- smilšu mīklas cepumi 14.02.2017 10:58

Droši vien katrs no mums ir kādreiz nobaudījis smilšu mīklas cepumus, kas paši kūst mutē. Bet vai esat pagaršojuši biezpiena- smilšu miklas cepumus? Tie ir vēl garšīgāki!

Rīsu kēksiņi 04.02.2017 15:37

Oriģināli, ātri pagatavojami un ļoti gardi kēksiņi, kuros rīsi itin nemaz nav jūtami.

Ziemassvētku kūkas un cepumi 20.12.2016 10:14

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Vaniļas virtuļi 07.12.2016 16:53

Brokastis tieši tāpēc ir brokastis, lai no rīta sevi tā labi palutinātu ar kaut ko garšīgu. Tu pamosties, bet tevi jau gada vakar vakarā vai no rīta pagatavotie virtuļi- vai nav jauki!? Turklāt to gatavošanai nepieciešamas tikai 10 minūtes- pavisam nedaudz laika, lai diena būtu saldu sajūtu pilna un izdevusies.

Rauga pončiki jeb virtuļi ar biezpienu 05.09.2016 13:12

Pagatavot šādus biezpiena virtuļus var samērā ātri, viegli un, pats galvenais,- vienkārši. Rezultāts jūs tiešām iepriecinās.

Saldais pīrāgs ar zemenēm, kanēli un mandelēm 15.08.2016 12:27

Lielisks gardums, ar ko palutināt savu ģimeni un draugus.

Spinātu mafini 02.08.2016 12:56

Mafiniem neierasta krāsa, tomēr tik ļoti dzīvesprieku un prieku veicinoša. Tā rosina ne tikai domāt par pavasari un sulīgo zaļumu, bet izjust un izbaudīt to visā pilnībā.

Zemeņu un rabarberu plātsmaize 16.06.2016 16:24

Latvijā audzētu rabarberu un zemeņu laiks nav pārāk ilgs, tāpēc tas noteikti intensīvi jāizmanto ne tikai ēdot šos labumus svaigā veidā, bet arī lai palutinātu sevi un savus mīļos ar kādu gardu kārumu, kas nobaudāms tikai šajā sezonā.

Gardais rabarberu pīrāgs 11.06.2016 16:08

Rabarberu laiks klāt! Rabarberi ir vieni no pirmajiem mūsu dārza vitamīniem, kurus ieteicams lietot uzturā līdz Jāņu laikam. Tāpēc nekavējies un izmanto šo laiku lietderīgi, gatavojot gardus rabarberu pīrāgus, desertus un citus labumus.

Nākamā lapa