Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0


Neparasts brīvdienu kliņģeris

Šis ir neparasti garšīgs kliņģeris, kura receptes autore ir kāda gudra un saimnieciska sieviete, kas cep dažādus garšīgus konditorejas izstrādājumu, ko veikalos nopirkt nav iespējams.

Nepieciešams

Mīklai
200 g. izkausēta sviesta;
4 ēdamk. cukura;
4 olas;
1 paciņa sausā rauga vai 1/2 paciņa slapjā rauga;
1 glāze silta piena;
1/2 tējk. samalta kardamona;
šķipsniņa sāls;
milti pēc vajadzības.

Pildījumam
250 g. sviesta;
200 g. cukura;
paciņa vaniļas cukura;
rozīnes, žāvētas aprikozes, plūmes, rieksti pēc izvēles (var dažādi kombinēt)

Pagatavošana

Visas nepieciešamās sastāvdaļas samīca viendabīgā masā, mīklu sadala trīs daļās. Katru daļu izrullē, piepilda ar jūsu izvēlētu pildījumu, malas aizspiež ciet. Visas trīs piepildītās strēmeles sapin bizē, no sapītās bizes izveido kliņģera formu un liek cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā cepties.

Lai jums labi garšo!