Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Trešās Adventes kūka

Redakcija
Redakcija

Padariet trešās Adventes svētdienas vakaru īpašu savai ģimenei ar speciāli šai dienai izceptu kūku, kas rotāta ar riekstiem, marmelādi un saldētām dzērvenēm. Cepiet to veidnē, kuras vidū ir caurums, tad varēsiet kūkas viducī ievietot un aizdedzināt pirmo Adventes svecīti.

Nepieciešams:

30 g miltu,
60 g smalkā cukura,
85 g sviesta,
3 lielas olas,
140 g tumšās šokolādes,
medus pārsmērēšanai,
saldētas dzērvenes, marmelādes konfektes un dažādi rieksti (pēc jūsu vēlēšanās) dekorēšanai,
pūdercukurs pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

1. Šokolādi adala gabaliņos kopā un sviestu liek karstumizturīgā trauciņā, kuru ievieto karsta ūdens peldē un maisa, līdz šokolāde un sviests izkusuši.

2. Trauciņu ar izkusušo sviestu un šokolādi izņem no ūdens peldes un atstāj uz 10 minūtēm nedaudz atdzist.

3. Olām dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus pievieno padzisušajai šokolādes un sviesta masai, piesijā miltus un visu kārtīgi samaisa.

4. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus (puto, līdz parādās pirmās putas), tad pa vienai ēdamkarotei pievieno cukuru un turpina putot, līdz sāk veidoties stingras putas.

5. Saputotos olu baltumus iemaisa šokolādes masā. Masu ielej sagatvotā un ar sviestu iesmērētā veidnē, kuras vidū ir caurums. Cep līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25-30 minūtes.

6. Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un, neizņemot no veidnes, atdzesē. Atdzisušai kūkai nedaudz nolīdzina ar nazi virspusi, pārsmērē ar šķidru medu (tas nepieciešams, lai augļi un rieksti labāk pieliptu kūkas virsmai) un izdekorē ar riekstiem un saldētām dzērvenēm. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Ieskaties! Noderīgi!

111 kūkas no 1 mīklas /Izdevis Apgāds Zvaigzne ABC/

Burvīgas plātsmaizes, gardas augļu kūkas, kārdinoši kēksiņi, neatvairāmi mafini un bagātīgas tortes – 111 kārumu pamatā ir viena mīkla, no kuras jūs varēsiet pagatavot visdažādākos konditorejas brīnumus. Pamatmīkla tiek variēta ar papildu sastāvdaļām, neparastiem putukrējuma vai krēma pildījumiem, ar augļiem, ogām, riekstiem vai mandelēm, tādēļ visas 111 receptēs aprakstītās kūkas garšas ziņā ir ļoti daudzveidīgas.

Bet visjaukāk ir apzināties, ka mīkla vienmēr izdosies, tādēļ var pilnībā koncentrēties tikai uz tortu un kūciņu pildījumu un noformējumu. Labs rezultāts ir garantēts!