Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 0



Ļoti garšīgs svētku kliņģeris

Šis ir neparasti garšīgs kliņģeris, kura recepti man pastāstīja kāda gudra un saimnieciska sieviete, kas cep dažādus garšīgus konditorejas izstrādājumu, ko veikalos noteikti nopirkt nav iespējams. Tā kā augusts un septembris ir dažādu svinību laiks, piedāvāju arī jums pamēģināt šo kliņģeri, piemēram, iepriecinot savus bērnus pirmajā skolas dienā.

Nepieciešams

Mīklai
200 g. izkausēts sviesta;
4 ēdamk. cukura;
4 olas;
1 paciņa sausā rauga vai 1/2 paciņa slapjā rauga;
1 glāze silta piena;
1/2 tējk. samalta kardamona;
šķipsniņa sāls;
milti pēc vajadzības.

Pildījumam
250 g. sviesta;
200 g. cukura;
paciņa vaniļas cukura;
rozīnes, žāvētas aprikozes, plūmes, rieksti pēc izvēles (var dažādi kombinēt)

Pagatavošana

Visas nepieciešamās sastāvdaļas samīca viendabīgā masā, mīklu sadala trīs daļās. Katru daļu izrullē, piepilda ar jūsu izvēlētu pildījumu, malas aizspiež ciet. Visas trīs piepildītās strēmeles sapin bizē, no sapītās bizes izveido kliņģera formu un liek cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā cepties.

Lai jums labi garšo!

     [+] [-]

, 2010-11-18 10:42, pirms 9 gadiem
Ko darit ar sviestu un cukuru kas domats pildijumam?