Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0



Saulainā pavasara kafijas pauze

Šīs smalkmaizīšu receptes ir īpaši piemērotas pavasara un vasaras kafijas pauzēm uz balkona, terases vai dārzā. Protams, tās var izmantot arī visa gada garumā. Pasniedziet ar kafiju, tēju, sulu vai pienu pēc izvēles.

Cepumi ar ievārījumu
Apm. 35 gab.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Mīklai
200 g sviesta vai margarīna
30 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 g miltu
1 olas dzeltenums

Pildījumam
200 g aveņu
50 ml ūdens
150 g Dansukker Ievārījuma cukura

Dekorēšanai
30 g Dansukker pūdercukura
Pāris piles ūdens

Pagatavošana:

1. Katliņā ieber avenes, ielej ūdeni un vāra 1 minūti. Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Ļauj atdzist.

2. Samaisa mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.

3. Ņem trešdaļu mīklas un izveido no tās 35 bumbiņas. Kārto tās uz paplātes, kurā ieklāts pergamenta papīrs. Saplacina bumbiņas un katrai vidū ieliek nedaudz ievārījuma.

4. Pārējo mīklas masu, izmantojot konditorejas uzgali, izspiež ap cepumu malām. Cep cepumus cepeškrāsns vidū 175°C apmēram 7 minūtes.

5. Sajauc pūdercukuru ar ūdeni un uzsmērē glazūru uz cepumiem.

Cepumi Viens-divi-trīs
Apm. 45 gab.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Mīklai
3 olas
125 g Dansukker brūnā niedru cukura
360 g miltu
60 g kartupeļu cietes
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
15 g cepamā pulvera

Glazūrai
Olas baltums

Dekorēšanai
Dansukker baltais smalkais cukurs vai
Dansukker Tumšais Muscovado cukurs vai
Dansukker Baltās cukura pērlītes

Pagatavošana:

1. Puto olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un iemaisa saputotajās olās. Mīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga.

2. Paplātē, kas izklāta ar pergamenta papīru, izrullē mīklu joslās apmēram pirksta garumā. Pārkaisa ar izvēlēto dekorēšanas cukuru.

3. Cep cepumus cepeškrāsns vidū 175°C apmēram 12 minūtes, līdz tie kļūst sausi un kraukšķīgi. Sagriež gabalos.

Šie mazie, sausie cepumiņi labi garšo ar augļu zupām vai citiem šķidriem desertiem. Dekorēšanai izvēlētais cukurs noteiks cepumu izskatu.

Kanēļa pīnes
Apm. 20 gab.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Mīklai
225 g nesālīta sviesta
225 g miltu
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 ml saldā krējuma

Pildījumam
200 g lazdu riekstu
150 g Dansukker Muscovado cukura
1 olas baltums
10 ml ūdens
15 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā

Pagatavošana:

1. Sajauc sviestu, miltus un vaniļas cukuru rīvmaizei līdzīgā masā. Pievieno krējumu un ātri izmaisa. Veido mīklu.

2. Ieliek mīksto mīklu plastmasas maisiņā un ievieto ledusskapī uz vismaz 2 stundām (labāk uz visu nakti).

3. Gatavo pildījumu: samaļ riekstus. Samaisa tos ar cukuru, olas baltumu un ūdeni viendabīgā masā. Pievieno sviestu.

4. Uz pergamenta papīra izrullē mīklu kvadrātiņos apm. 20 x 20 cm lielumā. Pārklāj ar pildījumu. Izmantojot papīru, pārloka kvadrātiņus uz pusēm.

5. Izgriež no mīklas1cm biezas strēmeles. Savij tās pāris reizes un tad noliek uz paplātes, kas izklāta ar pergamenta papīru.

6. Cep cepeškrāsns vidū 225°C apmēram 7 minūtes. Ļauj atdzist uz paplātes.

Klasiska recepte, kas ir populāra visos laikos.

Mandeļu īrisu cepumi
Apm. 30 gab.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Mīklai
200 g sviesta vai margarīna
75 g Dansukker baltā smalkā cukura
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
275 g miltu

Mandeļu īrisu garnējums
30 g mandeļu vai sezama sēklu
50 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
15 g miltu
30 ml putukrējuma

Pagatavošana:

1. Samaisa mīklas sastāvdaļas. No mīklas izveido 30 vienādas bumbiņas un ieliek cepumu formiņās. Katrā bumbiņā izveido iedobīti.

2. Mandeles noloba, nomizo un sakapā. Katliņā samaisa visas garnējuma sastāvdaļas un uzkarsē. Ar karoti ieliek pildījumu cepumu iedobītēs.

3. Cep cepeškrāsns vidū 200°C apmēram 12 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm.

Rozīņu cepumi
Apm. 45 gab.

Nepieciešamās sastāvdaļas

275 g miltu
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 g cepamā pulvera
75 g rozīņu
150 g sviesta vai margarīna
50 ml saldā krējuma

Pārkaisīšanai
150-200 g Dansukker baltā smalkā cukura

Pagatavošana:

Sajauc sausās sastāvdaļas ar rozīnēm. Taukvielas sagriež mazos gabaliņos un iemaisa miltu maisījumā. Pievieno krējumu un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ievieto ledusskapī uz vismaz 1 stundu.

Sadala mīklu divās daļās un no katras daļas izveido rullīti apmēram 3 cm diametrā. Sagriež rullīšus ½ cm biezās ripiņās. Uz pergamenta papīra uzber cukuru, uz tā liek mīklas ripiņas un viegli izrullē apmēram 6 cm diametrā. Apgriež tās otrādi, lai cukurs klātu abas puses. Kārto ripiņas uz pergamenta papīra un cep krāsns vidū 200°C apmēram 7 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm.

Smelies iedvesmu no Dansukker!