Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0



Ar ogām pildīti vareņiki

Redakcija
Redakcija

Īsts gardums, ar kuru var ne tikai panašķoties, bet kārtīgi paēst.

Nepieciešams:

200 g biezpiena,
2 olas,
1/2 glāze (100 ml) cukura,
2 glāzes (apmēram 400 ml) miltu,
1,2 tējkarote sodas,
ogas (der dažādas ogas) pildījumam,
nedaudz sviesta vareņiku pārsmērēšanai.

Pagatavošana:

1. Biezpienu saberž kopā ar olām un cukuru. Pievieno sodu un miltus. Miltu daudzums atkarīgs no biezpiena, tāpēc visus miltus uzreiz neberiet klāt- dariet to pakāpeniski. Samīciet mīkstu mīklu.

2. Mīklu izveltnējiet (ne pārāk plānu), tad būs vieglāk veidot vareņikus.

3. Izspiediet no mīklas ar glāzes palīdzību ripas kā pīrādziņiem.

4. Uz ripām uzlieciet saspiestas vai sablendētas ogas.

5. Pārlokiet ripas uz pusēm un maliņas saspiediet kopā.

6. Uzmanīgi iegremdējiet vareņikus katlā ar vārošu ūdeni (vareņiki pieņemsies apjomā gan platumā, gan augstumā) un vāriet tos 7-8 minūtes.

7. Gatavus vareņikus uzmanīgi izņemiet ar putu karoti no katla un pārrsmērējiet to virsmu ar kausētu sviestu.