Nākamā lapa

Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 17.11.2017 18:49

Tuvojoties Latvijas 96. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 15.11.2017 11:20

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Biešu pankūkas Lāčplēša dienas galdam 11.11.2017 10:18

Valsts svētku mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 10.11.2017 19:00

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem.

Gardais biezpiena tiramisu 05.11.2017 13:49

Gribas savu mīļāko cilvēku pasaulē pārsteigt ar kaut ko mīļu un jauku? Un arī garšīgu! Gardais biezpiena tiramisu būs ideāli piemērots gan kā neparasta dāvana, gan svētku galda rota, gan arī fantastisks kārums.
Kad būsiet to pagatavojuši vienreiz, jūs gribēsiet vēl un vēl. Gardais biezpiena tiramisu kļūs par pastāvīgu jūsu svētku galda ēdienu.

Saldējuma deserts ar melnajiem pipariem un zemenēm 03.11.2017 12:08

Melnie pipari tiek uzskatīti par pasaulē visvairāk lietoto garšvielu. Taču, izrādās, piparus var izmantot neskaitāmos veidos, pat tādos, kādi mums līdz šim vispār nav ienākuši prātā.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 06.10.2017 11:54

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Vasaras ogas ar biskvītiem un karsto šokolādes mērci 13.09.2017 16:26

Vasaras ir jautrības un prieka iemiesojums, it ja apvieno gardās dārza un dabas veltes ar saldu šokolādi un kraukšķīgiem cepumiem.

Saldais šampanietis ar saldējumu un vaniļu 07.09.2017 11:41

Zemeņu laikā - zemenes jebkurā maltītē, arī baudot gardu, nedaudz rotaļīgu dienas noslēguma desertu.

Apgāztā 1.septembra ābolu kūka 31.08.2017 10:49

Ātri, lēti, vienkārši un garšīgi! Lielisks cienasts 1. septembra svētku vakaram

Dažādas garšīgas ogu un augļu marmelādes receptes ziemai 20.08.2017 18:46

Marmelāde no ievārījuma atšķiras ar biezāku konsistenci un ir īpašs gardums ziemā.

Vasaras ogas ar biskvītiem un karsto šokolādes mērci 14.08.2017 11:01

Vasaras ir jautrības un prieka iemiesojums, it ja apvieno gardās dārza un dabas veltes ar saldu šokolādi un kraukšķīgiem cepumiem.

Ananasu un ančo piparu saldējums 31.07.2017 20:00

Paleta ir latīņamerikāņu augļu saldējums, kas bieži tiek gatavots no svaigiem augļiem. No katras receptes sanāks sešas saldējuma porcijas.

Mājās gatavots svaigu persiku saldējums 22.05.2017 12:34

Gardums, no kura nav iespējams atteikties! Turklāt pagatavojams pavisam vienkārši.

Biezpiena krēms ar kanēli 19.05.2017 11:33

Vienkāršs un ātri pagatavojams krēms, kuru pirms pasniegšanas var rotāt ar citrona vai laima šķēlīti.

Ātrais šokolādes deserts 04.05.2017 17:23

Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām.

Ar biezpienu pildītas pankūkas 23.04.2017 20:06

Pankūkas ar biezpiena pildījumu ir ne tikai bērnu, bet arī daudzu pieaugušo iecienīts gardums. Taču, ja iedomājos veikalā nopērkamos pusfabrikātus, apetīte neviļus kaut kur pazūd- ne tur īsta pankūka, ne biezpienu var just. Vārdu sakot, bezgaršīga haltūra. Tāpēc, lai nepiedzīvotu vilšanos, bet izbaudītu katru kumosu, pankūkas jācep un jāpilda pašiem. Pie kam tas ir ļoti vienkārši. Lai jums izdodas!

Aveņu krēma deserts 06.03.2017 13:09

Maigi gaisīgs un kārdinoši salds- gardums, kas iepriecinās ikvienu kārumnieku.

Viens deserts- pieci pasniegšanas veidi 03.03.2017 11:33

Autors: Signe Meirāne

Plūmju cepumu kārtojums 02.03.2017 12:04

Autors: Signe Meirāne

Valentīndienas svētku galds. 6 brīnumainas receptes 13.02.2017 11:59

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai. Šeit sakopotas iedvesmojošas receptes mīlestības pilnām ēdienreizēm kopā ar sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Tās var pagatavot arī jebkurā citā dienā!

Tiramisu vīriešu gaumē 12.02.2017 15:08

Rudens ir laiks, kad daudzi gatavo dažādus uzlējumus un liķierus. Arī mēs pirms mēneša sākām gatavot upeņu liķieri. Kad nu tas mēnesi nostāvējis, šķidrums jānolej un pāri paliek ogas. Kur tās likt? Laukā mest taču žēl- tad radās tiramisu, kas noteikti vairāk garšos vīriešiem- kā nekā kūka ir ar grādiem, tāpēc bērniem to dot nav ieteicams un, ja tā kārtīgi saēdas, arī pie stūres sēsties varbūt labāk nevajag. Taču ballītēm draugu un radu kompānijā šādi pagatavota tiramisu kūka noteikti iederēsies.

Receptes autors: Tavavirtuve.lv

Cepumu torte 28.01.2017 12:06

Pēc ieskatīšanās maciņā kļūst nedaudz skumji, taču kārojas ko saldu un garšīgu? Laiks atcerēties bērnību un pagatavot cepumu torti, bez tam šī recepte ir tik vienkārša, ka tās pagatavošanas procesā droši var iesaistīt arī bērnus, jo te nav nekā asa un karsta.

Makarūna destrukcija (šokolādes muss, šokolādes putas, karamelizētas mandeles, mandarīnu saldējums, smiltsērkšķu gēls) 26.01.2017 11:26

Viens no senākajiem Francijas konjaka namiem Martell, kas lepojas ar 300 gadu vēsturi, piedāvā izmēģināt jaunas garšu buķetes, gatavojot ēdienus, kuru receptēs izmantots konjaks. Receptes sagatavojis restorāna Ferma šefpavārs Māris Astičš, laužot stereotipus, ka konjaku var baudīt tikai dzerot. Iespējams, receptes prasīs nedaudz pacietības pagatavošanas laikā, tomēr rezultāts būs pūļu vērts.

Viegli pagatavojamas gardās kanēļa pankūkas 10.01.2017 11:24

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Piparkūku kārtojums ar rupjmaizes mērci 04.01.2017 11:18

Ziemassvētki ir piparkūku cepšanas un izbaudīšanas laiks. Piedāvājam nedaudz papildinātu variāciju ar svaigām garšas niansēm.

Ziemassvētku kūkas un cepumi 20.12.2016 10:14

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Melnais princis- viena no gardākajām kūkām 15.12.2016 21:41

Ja vēlaties patiešām ko izcili gardu pagatavot, iesaku izmēģināt Melno princi- torti, kas garšos visiem.

Pašgatavotas konfektes - lēti un garšīgi 01.12.2016 10:05

Svētkiem un ikdienai uz kārā zoba var pagatavot krāsainas un bezgala garšīgas konfektes no brokastu pārslām, iesaistot šajā nodarbē visu ģimeni. Ir taču tik jauki būt kopā!

Medus un konjaka mērcē cepti banāni 30.11.2016 13:25

Sācies rudens drēgnums ar vēju, lietu un slapju sniegu, kad vakaros gribas sasildīties ar krūzi siltas tējas vai, varbūt, siltiem ceptiem banāniem konjaka mērcē.
Tiem, kam tomēr prasās kas vēsāks, noderēs saldējuma bumbiņa.

Cepti pildīti āboli (2 receptes) (1) 23.11.2016 09:35

Ir dažādas receptes no āboliem.
Piedāvāju divas no tām, kuras atšķiras un ir ļoti gardas:
1. recepte domāta pieaugušiem cilvēkiem.
2. recepti var pagatavot gan bērni, gan pieaugušie.

Pirmās Adventes kūka 22.11.2016 10:11

Padariet pirmās Adventes svētdienas vakaru īpašu savai ģimenei ar speciāli šai dienai izceptu kūku, kas rotāta ar riekstiem, marmelādi un saldētām dzērvenēm. Cepiet to veidnē, kuras vidū ir caurums, tad varēsiet kūkas viducī ievietot un aidedzināt pirmo Adventes svecīti.

Ķirbju un dzērveņu deserts 21.11.2016 10:23

Šo veselīgo desertu var rotāt ar dzērveņu ogām, citronu šķēlītēm vai riekstiem.

Loreinas Paskālas vaniļas un jogurta pannakota ar granātābolu želeju 15.11.2016 10:44

Novembris ir sarkanās un baltās krāsas laiks. Svētku sajūtu var lieliski papildināt šo krāsu kontrastu izmantojot arī ēdienu pagatavošanā, piemēram, uzmeistarojot baltsarkanu pannakotu ar granātābolu želeju.

Modeles, kulinārijas un televīzijas ekrānu zvaigznes Loreinas Paskālas piedāvātajā receptē brīnišķīgi savijas sarkanā un baltā krāsa. Ja deserts iepatiksies, tad citā reizē dekoram var izmantot mango vai kazenes.

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 11.11.2016 12:41

Šinīs brīvdienās ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Saldā omlete ar ķirbi 01.10.2016 10:26

Ķiršu flambe 21.09.2016 10:58

..

Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci 07.08.2016 09:37

Kad prāts un domas aizklīst bērnības atmiņās un garšās, tad ļoti gribas pagatavot kaut ko no tā, ko brīvdienu galdā cēla mamma vai vecmāmiņa.

Plūmju pastila 05.08.2016 13:50

Šādi pagatavota pastila atgādina kaut ko līdzīgu marmelādei, taču tā ir maigāka un gaisīgāka. Ļoti labi garšo kopā ar auzu cepumiem un sieru. Var uzglabāt ledusskapī, ietītu pārtikas plēvē vai pergamenta papīrā.

Tapiokas pudiņš 15.07.2016 10:25

Tapiokas pudiņš vienlīdz labi garšo kā silts, tā auksts. Tas pasniedzams kopā ar svaigiem augļiem vai ogām, un ir lieliskas brokastis vai launags. Vienīgais, kas jāatceras: izlasīt gatavošanas instrukciju uz iepakojuma, jo var gadīties, ka tapioka jāiemērc uz nakti ūdenī.

Nākamā lapa