Pikantais sakņu sautējums

Drukāt

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Pikantais sakņu sautējums

Nepieciešams:

1/2 puķkāposta,
5 kartupeļi,
4 burkāni,
1 liels sīpols,
3 daiviņas ķiploka,
1 x 3 cm gabaliņš ingvera,
3 ēdamkarotes tomātu biezeņa vai mērces,
sāls pēc garšas,
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:sakapātus ķiplokus

1. Katliņā vai dziļā pannā sakarsētā eļlā liek sasmalcinātu sīpolu un sakapātus ķiplokus. Apcep apmēram 5 minūtes.

2. Tad pievieno ripiņās sagrieztus burkānus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Pieliek tomātu mērci, sāli un piaprus. Pārlej ar ūdeni (tik daudz, lai dārzeņi būtu knapi nosegti) un uz lēnas uguns sautē.

3. Kad burkāni un kartupeļi 20 minūtes sautējušies, pieliek nelielās rozetēs sadalītu puķkāpostu un turpina sautēt, līdz visi dārzeņi gatavi un sautējums nedaudz sabiezējis (apmēram 15 minūtes).

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,