Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Lieldienu kliņģerīši- ligzdiņas

Redakcija
Redakcija

Interesants un garšīgs olu trauciņš- Lieldienu ligzdiņas, kas cepamas svētku priekšvakarā.

Nepieciešams:
250 g miltu;
20 g rauga;
25 g sviesta;
125 ml piena;
1 olas dzeltenums;
50 g cukura;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

1. Izsijātos miltos vidū izveido bedrīti, kurā iedrupina raugu, pieber cukuru un ielej siltu pienu. Mīklu samīca, pārklāj ar dvielīti un noliek siltā vietā uz 15-20 minūtēm uzrūgt.

2. Kad mīkla uzrūgusi, to sadala 10 vienādās daļās. Katru daļu saveļ stienītī un savirpina pīnītē, tad abus pīnītes galus savieno tā, lai izveidotos ligzdiņa.

3. Mīklas ligzdiņas liek uz ietaukotas cepešpannas, pārziež ar sakultu olas dzeltenumu, noliek uz 15 min siltumā uzbriešanai.

4. Kad ligzdiņas uzbriedušas, liek cepeškrāsnī un cep 210 grādu temperatūrā 10-15 min.

5. Gatavās ligzdiņās ievieto vārītas Lieldienu olas.