Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Pikantā gulaša zupa

Pikanta, sātīga un nedaudz tumīga zupa- tieši tāda, kas spēcina un uzlādē ar ugunīgu enerģiju. Turklāt šī ir viena no tām zupām, kas baudāma arī nākamajā dienā, jo tā nevis zaudē savu labo garšu, bet kļūst tikai piesātinātāka.

Nepieciešams:

3 litri karsta ūdens vai buljona,
600 g cūkas vai liellopa šķiņķa,
2 sīpoli,
4 - 6 ķiploka daiviņas,
2 ēdamkarotes kviešu miltu,
4 burkāni,
1 sarkanā paprika,
5 - 6 kartupeļi,
1 sarkanais čili pipars,
4 tējkarotes saldā paprikas pulvera,
3 tējkarotes samaltu ķimeņu,
2 lauru lapas,
malti melnie pipari pēc garšas,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Sīpolu nomizo, sasmalcina un pannā sakarsētā eļļā apcep līdz caurspīdīgai tekstūrai.

2. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, tiem pannā pievieno gabaliņos sagrieztu gaļu. Visu pārkaisa ar sāli, pipariem un divām ēdamkarotēm miltu. Ik pa brīdim apmaisot, gaļu apcep no visām pusēm skaisti brūnu.

3. Apcepto gaļu pārliek katliņā, pārlej ar karstu ūdeni, lauru lapas un liek vārīties.

4. Pannā, kur cepusies gaļa, vēlreiz uzkarsē nedaudz eļļas. Liek iekšā sasmalcinātus ķiplokus, sasmalcinātu čili piparu, uz sakņu rīves sarīvētus burkānus un strēmelītēs sagrieztu sarkano papriku. Dārzeņus pārkaisa ar saldo paprikas pulveri, samaltām ķimenēm un, ik pa brīdim apmaisot, cep, līdz dārzeņi kļuvuši pusmīksti. Tad pievieno zupai.

5. Kad zupa 50 minūtes vārījusies, tai pievieno arī nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus. turpina vārīt vēl 20 minūtes.

6. Gatavu lej šķīvjos vai bļodiņās un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pēc vēlēšanās var pievienot skābu krējumu.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma