Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Ķirbju biezzupa ar garnelēm

Ķirbi mēs nepamatoti sacam par dārzeni, lai gan patiesībā tas ir pasaules lielākā oga - zemeņu, aveņu, vīnogu ''lielā māsa'', ar kuru var pabarot visu ģimeni.

Nepieciešams:

500g ķirbja,
150g garneļu bez čaulām,
1 sīpols,
2 ēdk. eļļas,
700ml dārzeņu buljona,
125g saldā krējuma,
1 čili pipars,
sāls,
cukurs,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Ķirbi nomizo un sagriež kubiņos. Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Katliņā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep sīpolus. Pievieno ķirbi un apcep. Pievieno buljonu, uzliek vāku un vāra apmēram 20 minūtes.

2. Vārītos ķirbjus ar blenderi sastrādā biezenī. Tam pievieno saldo krējumu un uzvāra. Pievieno sāli, cukuru un piparus pēc garšas.

3. Garneles apbrūnina uz pannas kopā ar čili.

4. Zupu lej šķīvjos, virsū liek garneles.

Labu apetīti!