Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Saulainā siltumzupa

Saulainā siltumzupa ir īsti piemērota aukstajam laikam, kad tik ļoti prasās pēc saules, siltuma un vitamīniem. Recepti piedāvā Ance Anna šternberga, kas nupat izdevniecībā "The White Book" laidusi klajā savu pirmo grāmatu "Topi vesels". Tajā atradīsiet ne vien Saulaino siltumzupu, bet arī citas interesantas receptes un padomus veselīgam dzīvesveidam.

Ķirbim noteikti jāatstāj miza, jo tajā ir visvairāk vērtīgo vielu, taču nezināmas izcelsmes vai veikalā pirktam importa ķirbim mizu ieteicams tomēr nogriezt. Zupas garša ir ļoti atkarīga arī 144no paša ķirbja, tāpēc iepriekš ieteicams nogaršot ķirbi vienu pašu, pirms liekat to zupā. Personu skaits šīm proporcijām ir mānīgs, jo citiem šī zupa garšo tik ļoti, ka gatavi izēst visu katlu vienā piegājienā. Ķirbju sēklas ir viens no labākajiem cinku saturošiem augu valsts produktiem. Cinks ir nepieciešams normālai imūnsistēmas funkcionēšanai, šūnu atjaunošanai, jaunu šūnu ģenerēšanai, ādas veselībai, kā vīriešu, tā sieviešu auglībai.

Daudzums:
visai ģimenei

Nepieciešamās sastāvdaļas:
vidēja izmēra ķirbis
6 sīpoli
4 lieli burkāni
dilles
gī sviests
garšvielas – Himalaju rozā sāls, kanēlis, muskatrieksts, koriandrs,
melnie pipari, čili pipari
ūdens pēc nepieciešamības
citrons
ķirbju sēklas

Pagatavošana :

• Ķirbi ar visu mizu sagriež četros gabalos, iztīra sēkliņas.
• Liek ķirbi lielā katlā, ielej nedaudz ūdens, un liek uz uguns sutināties, līdz tas kļūst mīksts.
• Padzesē un sablendē, pēc vēlēšanās atstājot dažus gabaliņus tekstūras dažādībai.
• Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež.
• Gī sviestā apcep sīpolus, pievieno burkānus un cep, līdz burkāni pamīksti.
• Kopējā katlā lej ķirbja biezeni, pievieno saceptos sīpolus un burkānus un garšvielas pēc garšas.
• Ja zupa iznāk par biezu, pievieno ūdeni.
• Pierīvē vesela citrona mizu, zaļumus, apmaisa un uzkarsē.
• Uz pannas apgrauzdē ķirbju sēklas un pievieno zupai, to pasniedzot.