Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:432, Did:0, useCase: 0



Vienkāršā ābolu kūka

Ne vienmēr ir laiks un vēlēšanās mīcīt mīklu, tāpēc reizēm to var aizvietot ar pienā mērcētu baltmaizi - vienā vai divās kārtās, ar āboliem vai biezpienu. Kā sirds kāro.

Nepieciešams:

16 šķēles baltās tostermaizes,
6 āboli,
200g skābā krējuma,
100g cukura,
1 krūze piena,
maltais kanēlis.

Pagatavošana:

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2. Ābolus pārgriež uz pusēm, izņem serdi un sagriež plānās daiviņās.

3. Tostermaizēm nogriež garoziņas.

4. Lēzenā traukā ielej pienu. Katru šķēli iegremdē pienā no vienas puses. Tās kārto traukā ar pienā mērcēto pusi uz augšu.

5. Kad pirmā kārta izlikta, liek virsū pusi no āboliem, pusi no krējuma, pārber ar kanēli un cukuru. Liek nākamo maizes šķēlīšu kārtu.

6. Virspusē liek ābolus, krējumu, pārber ar kanēli un cukuru. Cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

Lieliski garšo ar nedaudz pakusušu vaniļas saldējumu.

Labu apetīti!