Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:432, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Brokastīs gardie franču dupsīši 16.10.2018 08:18

Pārbraucot mājās no kāda ceļojuma, ceļasomā jāatrod arī interesantas attiecīgās valsts receptes. Šoreiz gardas maizītes ar amizantu nosaukumu no franču virtuves.

Sātīgie brokastu salāti ar olu 15.10.2018 09:43

Ļoti interesanti salāti ar Francijas šarmu, kuros zaļo salātu lapiņas katrs var izvēlēties pēc savas garšas un gaumes. Salātlapiņas var miksēt pats vai izmantot jau gatavu maisījumu, kas nopērkams lielveikalos. Sāls šiem salātiem nav nepieciešams, jo tas pilnīgi pietiekamā daudzumā ir klāt pievienotajā desā un sierā.

Gardās biezpiena un ābolu bumbiņas 14.10.2018 08:32

Gards kārums rudenīgās noskaņās, kas lieliski garšos gan siltā, gan aukstā veidā. Pirms pasniegšanas bumbiņas pārkaisiet ar pūdercukuru un baudiet kopā ar svaigu augļu salātiem, saldējumu vai ievārījumu.

Pašcepta saldskābā maize ar sēkliņām 09.10.2018 09:15

Maizītei ir patīkama saldskāba garša un to, protams, var piekost pie zupām vai ēst brokastīs ar sieru vai pastēti, taču var arī baudīt vienu pašu, tikai uzsmērējot plānu kārtiņu sviesta - tik garda tā ir!

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 28.09.2018 08:35

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Brokastīs zaļais biezpiens 23.09.2018 09:07

Biezpienā ir daudz bioloģiski vērtīgu olbaltumu. Tas satur minerālvielas — Ca, P, Fe un Mg. Tajā ir visas neaizstājamās aminoskābes. Ēdīsim biezpienu!

Burkānu plācenīši 21.09.2018 09:11

Brīnišķīga vakariņu recepte, kas sevišķi garda izdosies, ja plācenīšus gatavosi no jaunajiem burkāniem.

Cepeškrāsnī cepta karpa 20.09.2018 18:19

Karpa ir ļoti garda zivs, neskatoties uz palielo asaku daudzumu tajā. Cepeškrāsnī cepta karpa ir īpaši garšīga. Pamēģiniet un sapratīsiet, kāpēc svētku reizēs šī zivs pirmā pazūd no galda.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 16.09.2018 11:02

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Brokastu salāti ar garnelēm 16.09.2018 07:50

Šie ir vieni no mūsu iecienītākajiem salātiem, kas tiek gatavoti ne tikai brokastīs, bet reizēm arī vakariņās. Garšo vienkārši fantastiski! Iesakām pamēģināt arī jums.

Ar biezpienu pildītas pankūkas 11.09.2018 06:25

Pankūkas ar biezpiena pildījumu ir ne tikai bērnu, bet arī daudzu pieaugušo iecienīts gardums. Taču, ja iedomājos veikalā nopērkamos pusfabrikātus, apetīte neviļus kaut kur pazūd- ne tur īsta pankūka, ne biezpienu var just. Vārdu sakot, bezgaršīga haltūra. Tāpēc, lai nepiedzīvotu vilšanos, bet izbaudītu katru kumosu, pankūkas jācep un jāpilda pašiem. Pie kam tas ir ļoti vienkārši. Lai jums izdodas!

Cūkas karbonāde ar pipariem un dižonas sinepēm 03.09.2018 17:44

Šādi pagatavota karbonāde ir vienkārši perfekta: maigi pikanta un sulīga. Vislabāk to gatavot stikla cepeštraukā ar labi pieguļošu vāku- tad rezultāts būs tiešām nevainojams un neparasti gards.

Tiramisu vīriešu gaumē 25.08.2018 17:49

Rudens ir laiks, kad daudzi gatavo dažādus uzlējumus un liķierus. Arī mēs pirms mēneša sākām gatavot upeņu liķieri. Kad nu tas mēnesi nostāvējis, šķidrums jānolej un pāri paliek ogas. Kur tās likt? Laukā mest taču žēl- tad radās tiramisu, kas noteikti vairāk garšos vīriešiem- kā nekā kūka ir ar grādiem, tāpēc bērniem to dot nav ieteicams un, ja tā kārtīgi saēdas, arī pie stūres sēsties varbūt labāk nevajag. Taču ballītēm draugu un radu kompānijā šādi pagatavota tiramisu kūka noteikti iederēsies.

Receptes autors: Tavavirtuve.lv

Neparastās kartupeļu pankūkas 22.08.2018 07:02

Ikviens no mums zina, kā garšo rīvētu kartupeļu pankūkas, bet vai esat kādreiz mēģinājuši tās dažādot, pievienojot mīklai neparastākas sastāvdaļas? Pamēģiniet pievienot banānu, tādējādi iegūstot ļoti neparastu, bet, protams, garšīgu uzkodu.

Tostermaizes franču gaumē 05.08.2018 09:22

Olā un pienā apcepta maize – klasika, kas iederas ikvienā virtuvē. 'Tomēr šo klasiku reizēm der aizstāt ar kaut ko interesantāku. Tāpēc piedāvājam gardas tostermaizes franču gaumē.

Pildīta paprika ar tunci un rīsiem 01.08.2018 22:24

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Cepumu torte 29.07.2018 21:45

Pēc ieskatīšanās maciņā kļūst nedaudz skumji, taču kārojas ko saldu un garšīgu? Laiks atcerēties bērnību un pagatavot cepumu torti, bez tam šī recepte ir tik vienkārša, ka tās pagatavošanas procesā droši var iesaistīt arī bērnus, jo te nav nekā asa un karsta.

Gardās cūku pupas senlatviešu gaumē 28.07.2018 12:59

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Aukstā piena zupa ar rabarberiem 28.07.2018 11:50

Turpinoties karstajam laikam, kas gan var būt tīkamāks par auksto zupu. Ja nu vienīgi- katru dienu cita aukstā zupa. Ļoti garšīga un neierasta saldskābā zupa rodas piena un rabarberu savienojumā .

Klasiskā siera kūka 24.07.2018 16:16

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 23.07.2018 16:19

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Vistas aknu pastēte ar āboliem 23.07.2018 08:08

Maiga, gaisīga un neparasti garšīga pastēte, kurai pikanti saldas notis piešķir āboli.

Auzu pārslu biezputra ar iebiezināto pienu un banāniem 15.07.2018 09:11

Arī vienkāršu auzu pārslu biezputru var pārvērst kārumā, kas var aizstāt kūku, sevišķu prieku sagādājot mazajiem ēdājiem.

Tortes formā cepta maizīte 12.07.2018 10:48

Ja nav speciālas formas, maizīti var cept arī tortes formā. Tas nekādi neiespaidos ne garšu, ne aromātu. Maizīte jebkurā gadījumā būs lieliska pati par sevi, bet varat, protams, to baudīt kopā ar garšaugu sviestu, sieru vai medu.

Lai nebūtu visas sastāvdaļas jāsver, izmantosim krūzīti ar 250 ml tilpumu- gan ātrāk, gan ērtāk. Ja maizīti vēlies cept regulāri, tad nedaudz ierauga labāk katru reizi atlikt burciņā, kuru aizvākotā veidā droši var uzglabāt ledusskapī vienu nedēļu

Kartupeļu un ķirbju plācenīši 11.07.2018 08:43

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

Cepelīni - lietuviešu virtuves gardums 10.07.2018 18:26

Cepelīni ir ļoti garšīgs un sātīgs lietuviešu nacionālais ēdiens, kas gatavots no kartupeļiem un pildīts ar gaļu un garšvielām, dažreiz tos pilda arī ar biezpienu. Pasniedz galdā ar skābu krējumu un kraukšķīgi saceptu bekonu.
Cepelīnu nosaukums radies par godu izgudrotāja Ferdinanda fon Cepelīna dirižabļiem.

Saldā omlete ar ķirbi 10.07.2018 09:26

Kraukšķīgais šašliks piknikam 08.07.2018 17:56

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Gardie biezpiena plācenīši 06.07.2018 08:51

Biezpiena plācenīši ir sātīgs, gards un viegli pagatavojams ēdiens, kas garšo gan lieliem, gan maziem kārumniekiem.

Biezpiena krēms ar kanēli 30.06.2018 10:58

Vienkāršs un ātri pagatavojams krēms, kuru pirms pasniegšanas var rotāt ar citrona vai laima šķēlīti.

Jāņu pīrādziņi ar žāvētu gaļu 23.06.2018 12:45

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Cūkas krūtiņa ar ķiplokiem cepeškrāsnī 21.06.2018 12:25

Gardums, kas vienmēr izdodas un garšo nepārspējami. Turklāt baudāms gan siltā, gan aukstā veidā.

Kvinojas salāti ar mango un piparmētrām 20.06.2018 08:55

Ja vēlies savai ēdienkartei pievienot nedaudz eksotikas, izmēģini kvinojas salātus ar saldu mango un atsvaidzinošu piparmētru.

8 garšīgas klasiskas marinādes. Receptes grilēšanai 17.06.2018 16:15

Piedāvājam 8 garšīgas marinādes receptes, ko izmantot, lai sagatavotu gardus marinētus produktus grilēšanai. Grilēšanai iesakām pamēģināt ne tikai gaļu, bet arī jūras produktus. Tāpat arī izmēģināt gan klasiski ierastās, gan kādas no jaunām un modernām garšu sajūtām.

Mazsālīti gurķīši ar maizi ungāru gaumē 15.06.2018 17:32

Šis ir ļoti neparasts, bet garšīgs mazsālītu gurķīšu pagatavošanas paņēmiens. Pagatavot gurķus pēc šīs ungāru receptes ir ļoti vienkārši, taču jāņem vērā dažas nianses. Gatavi gurķi savas garšas īpašības saglabā aptuveni nedēļu.

Ātrās receptes pašu gatavotam šašlikam 15.06.2018 17:29

Tuvojas Līgo diena un Jāņu nakts, kas ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika.Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs RihardsLeiskinsiesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Plūmju un krēmsiera kūka 14.06.2018 20:44

Ļoti garšīga kūka no maigas krēmsiera mīklas.

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu 13.06.2018 14:15

Turpinās sen gaidītais un sagaidītais grilēšanas laiks, kad garda un vienkārša maltīte pagalmā pagatavojama ne tikai svētkos, bet katru vakaru.

Ķirbju un dzērveņu deserts 11.06.2018 13:34

Šo veselīgo desertu var rotāt ar dzērveņu ogām, citronu šķēlītēm vai riekstiem.

Vasaras zupu karaliene - aukstā zupa. 2. daļa, 4 receptes (2) 10.06.2018 11:49

Vasara un atvaļinājumu laiks ir tas periods, kad stāvēt pie karstas plīts nav īpašas vēlēšanās un patikas. Tāpēc auksto zupu cienītājiem turpinām piedāvāt receptes, kuru pagatavošana neaizņem daudz laika, toties sagādā patiesu baudu vēderam.

Nākamā lapa