Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:432, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Krabju nūjiņu RAFAELO 14.10.2019 09:52

Maiga un garda uzkoda, kas pēc skata atgādina Rafaelo. Šāda uzkoda lieliski grezno jebkuru svētku galdu, turklāt to var variēt, pievienojot savai garšas gaumei atbilstošus produktus un garšvielas.

FRĪ kartupeļi cepeškrāsnī 12.10.2019 20:43

Šī recepte patiks tiem, kas cenšas izvairīties no treknas pārtikas lietošanas uzturā. Cepeškrāsnī gatavoti FRĪ garšos itin visiem, bet sevišķi tos novērtēs bērni. Kartupelīši izdodas gardi un kraukšķīgi, bet galvenais- tiek gatavoti bez taukvielām.

Sarkanā dārzeņu zupa ar cūkas ribiņām 10.10.2019 09:51

Kaut kas līdzīgs borščam un tomēr nav borščs, jo šajā zupā neliekam ne kāpostus, ne pupiņas.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 07.10.2019 08:17

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Sāļā torte Venēcija 01.10.2019 16:32

Ne vienmēr, klājot svētku galdu, uz tā jāliek saldumi. jo reizēm taču tos nemaz nekārojas. Toties kāda sāļā kūka būs īsti vietā un laikā.

Cepts lasis ar sieru un šampinjoniem 30.09.2019 18:30

Šādi pagatavotu zivi var pasniegt gan aukstu, gan karstu un rotāt ar citroniem.

Čauders (biezzupa) ar tīģergarnelēm 24.09.2019 18:50

Nedrīkstam aizmirst arī par Latvijas mazdārziņos atrodamajām veltēm. Kartupeļi, burkāni, sīpoli un ķiploki lieliski spēj sadarboties ar Latvijā salīdzinoši eksotiskajām tīģergarnelēm. Savukārt sarkanā salsa Jūs aizvedīs maģiskā garšas dejā, ko varēsiet nodejot, ēdot šo gardumu. Brīdī, kad rudens jau sāk klaudzināt pie mūsu durvīm, tieši šādas receptes palīdz pārvarēt dvēseles mieles, ko rada nojausma par vasaras nenovēršamajām beigām. Meksikas karstais temperaments palīdzēs vasaru padarīt garāku, tostarp – gardāku,” tā savu recepti komentē „Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 22.09.2019 09:41

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

Ar sēnem un spinātiem pildītas vistas filejas 21.09.2019 15:40

Pildītie vistas filejas rullīši ir gardums, no kura nespēs atteikties neviens. Dažādojiet savu ēdienkarti un pierasto vistas filejas karbonāžu vietā, pārsteidziet savu ģimeni vai draugus ar patiesi izsmalcinātiem gardumiem.

Apelsīnu torte 21.09.2019 10:36

Apbrīnojami garšīga, gaisīga, ziemai un svētku galdam piestāvoša torte ar svaigu apelsīnu aromātu. Gatavo un vienkārši baudi kopā ar tiem, kas tev sirdij mīļi!

Virteņi - latviešu virtuves piemirstais gardums 20.09.2019 09:10

Virteņi ir sens latviešu ēdiens, kurš nu jau daudzās virtuvēs sen aizmirsts. Taču mūsu vecmāmiņas vēl zināja virteņu recepti un arī manā bērnībā uz galda bieži vien kūpēja šis it kā vienkāršais, bet brīnumgardais ēdiens. Iesaku arī jums atcerēties mūsu senču gardumus, kas bieži vien pārspēj pat izcilākos restorānu izgudrojumus.

Kartupeļu un ķirbju plācenīši 18.09.2019 07:56

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

Biezpiena plācenīši 17.09.2019 08:15

Biezpiena plācenīši ir sātīgs, gards un viegli pagatavojams ēdiens, kas garšo gan lieliem, gan maziem kārumniekiem.

Brokastīs gardie franču dupsīši 15.09.2019 09:02

Pārbraucot mājās no kāda ceļojuma, ceļasomā jāatrod arī interesantas attiecīgās valsts receptes. Šoreiz gardas maizītes ar amizantu nosaukumu no franču virtuves.

Kārtainā kūka no kūpinātas vistas, žāvētām plūmēm un šampinjoniem 11.09.2019 09:13

Kūkas var būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Tās pilda reizē divu ēdienu funkcijas - it kā kūka un tajā pat laikā salāti. Ļoti sātīgi un garšīgi. Izmēģiniet arī jūs!

Vaniļas virtuļi 10.09.2019 10:11

Brokastis tieši tāpēc ir brokastis, lai no rīta sevi tā labi palutinātu ar kaut ko garšīgu. Tu pamosties, bet tevi jau gada vakar vakarā vai no rīta pagatavotie virtuļi- vai nav jauki!? Turklāt to gatavošanai nepieciešamas tikai 10 minūtes- pavisam nedaudz laika, lai diena būtu saldu sajūtu pilna un izdevusies.

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu 28.08.2019 13:21

Turpinās sen gaidītais un sagaidītais grilēšanas laiks, kad garda un vienkārša maltīte pagalmā pagatavojama ne tikai svētkos, bet katru vakaru.

Siltie kvinojas salāti 26.08.2019 09:18

Siltie kvinojas salāti ir ne tikai bagāti vitamīniem un vērtīgām uzturvielām, bet arī lieliski noder steidzīgajiem ātri pagatavojamai ēdienreizei vai līdzņemšanai sātīgām pusdienām. Labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā.

Skābeņu aukstā zupa ar paipalu olām 25.08.2019 11:57

Nedaudz citādāka vasaras zupa ar skābenēm. Tās garša ir maigāka, gaisīgāka un krēmīgāka.

Zaļais vasaras smūtijs 22.08.2019 12:31

Pavasarīgi košs, svaigs, veselīgs un, protams, garšīgs. Šādi pagatavots smūtijs neliks nepatikā saviebties, bet, tieši otrādi- baudīt un smaidīt. Jo arī veselīgas lietas var pagatavot tā, lai ir garšīgi.

Cūkgaļas mērce ar burkāniem un kukurūzu 07.08.2019 10:40

Šī ir bagātīga un sātīga mērce, kas noteikti gatavojama no kvalitatīvas cūkgaļas. Papildināta ar kraukšķīgām mazās kukurūzas vālītēm, saldu burkānu, pikantiem sīpoliem, ķiplokiem un svaigu krējumu, mērce iegūst īpaši maigu un reizē viegli pikantu garšu.

Siltie kvinojas salāti 03.08.2019 08:08

Vasara ir īstais brīdis, lai ēdienkarti papildinātu ar veselīgiem produktiem, piemēram, uzsāktu dzert zaļos kokteiļus, pagatavotu ko gardu no kvinojas putraimiem vai ierastajiem ikdienas ēdieniem pievienot kādu eksotiskāku superpārtikas produktu.

Aukstā piena zupa ar rabarberiem 26.07.2019 14:09

Turpinoties karstajam laikam, kas gan var būt tīkamāks par auksto zupu. Ja nu vienīgi- katru dienu cita aukstā zupa. Ļoti garšīga un neierasta saldskābā zupa rodas piena un rabarberu savienojumā .

Pikantais tomātu humuss ar baziliku 21.07.2019 10:44

Ja negaršo vai nepatīk pētersīļi, čili, kumīns, tos var nepievienot. Kā arī noteikti var izmantot vārītus turku zirņus.

Grila pannā cepti dārzeņi 20.07.2019 16:05

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

Ar vistas gaļu pildīti šampinjoni 17.07.2019 08:18

Piedāvājam Tavavirtuve.lv lasītājas Intras Kacaras Tavavirtuve.lv iesūtīto recepti.

Pašgatavotas konfektes - lēti un garšīgi 15.07.2019 16:13

Svētkiem un ikdienai uz kārā zoba var pagatavot krāsainas un bezgala garšīgas konfektes no brokastu pārslām, iesaistot šajā nodarbē visu ģimeni. Ir taču tik jauki būt kopā!

Pašu gatavota cūkas aknu un gaļas pastēte 08.07.2019 11:16

Daži uzskata, ka no cūkas aknām garšīga pastēte nesanāk, taču patiesībā tā nemaz nav. Ja pamēģināsiet pagatavot pastēti pēc šīs receptes, sapratīsiet, ka garda, jo garda uzkoda top pavisam vienkārši.

Pašcepta maize tortes formā 02.07.2019 10:32

Ja nav speciālas formas, maizīti var cept arī tortes formā. Tas nekādi neiespaidos ne garšu, ne aromātu. Maizīte jebkurā gadījumā būs lieliska pati par sevi, bet varat, protams, to baudīt kopā ar garšaugu sviestu, sieru vai medu.

Lai nebūtu visas sastāvdaļas jāsver, izmantosim krūzīti ar 250 ml tilpumu- gan ātrāk, gan ērtāk. Ja maizīti vēlies cept regulāri, tad nedaudz ierauga labāk katru reizi atlikt burciņā, kuru aizvākotā veidā droši var uzglabāt ledusskapī vienu nedēļu

Aukstā melones zupa ar avokado, baziliku un prošuto 01.07.2019 12:53

Svaigums ikvienā karotē! burvīga aukstā zupiņa no veselīgiem produktiem ir viss, kas nepieciešams saulainā un siltā pavasara dienā, kad gribas kaut ko no dabas arī savā šķīvī.

Auzu pārslu biezputra ar iebiezināto pienu un banāniem 29.06.2019 09:56

Arī vienkāršu auzu pārslu biezputru var pārvērst kārumā, kas var aizstāt kūku, sevišķu prieku sagādājot mazajiem ēdājiem.

Ātrās receptes pašu gatavotam šašlikam 23.06.2019 08:26

Tuvojas Līgo diena un Jāņu nakts, kas ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika.Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs RihardsLeiskinsiesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Vasaras zupu karaliene - aukstā zupa. 2. daļa, 4 receptes 18.06.2019 12:30

Vasara un atvaļinājumu laiks ir tas periods, kad stāvēt pie karstas plīts nav īpašas vēlēšanās un patikas. Tāpēc auksto zupu cienītājiem turpinām piedāvāt receptes, kuru pagatavošana neaizņem daudz laika, toties sagādā patiesu baudu vēderam.

Neparastie gardēžu salāti 17.06.2019 09:11

Tiešām neparasti, taču ļoti garšīgi salāti, kuros apvienojas tik dažādas nianses, veidojot savā starpā īstu garšu mozaīku. Sulīgi tomātiņi, kraukšķīgs puķkāposts, krēmīgs siers, riekstaini šampinjoni un pikanti lociņi.... Prieks ne tikai vēderam, bet arī acīm.

Vasaras zupu karaliene - aukstā zupa. 1.daļa - 5 interesantas receptes 15.06.2019 17:33

Vasara ir laiks, kad pelnīto goda vietu uz galda ieņem aukstā zupa. Un pagatavot to var visdažādākajos veidos.

Pikantā aukstā zupa ar savvaļas lakšiem 09.06.2019 14:05

Pamēģiniet pagatavot auksto zupu ar savvaļas ķiploku lakstiem (lakšiem); tā iegūs interesantu un savdabīgi pikantu garšu.

Neparastās kartupeļu pankūkas 09.06.2019 08:04

Ikviens no mums zina, kā garšo rīvētu kartupeļu pankūkas, bet vai esat kādreiz mēģinājuši tās dažādot, pievienojot mīklai neparastākas sastāvdaļas? Pamēģiniet pievienot banānu, tādējādi iegūstot ļoti neparastu, bet, protams, garšīgu uzkodu.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 08.06.2019 18:29

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Brokastīs biezā omlete ar šķiņķi 05.06.2019 08:48

Šī ir īsta brīvdienu rīta omlete, kad var atļauties pasēdēt pie brokastu galda nedaudz ilgāk kā ierasts un izbaudīt mūsu senču garā gatavotu gardu maltīti, kas, starp citu, ir tik sātīga, ka pusdienu reizi droši varēsiet izlaist vai vismaz atlikt uz vēlāku laiku.

Gardais rabarberu pīrāgs 31.05.2019 07:22

Rabarberu laiks klāt! Rabarberi ir vieni no pirmajiem mūsu dārza vitamīniem, kurus ieteicams lietot uzturā līdz Jāņu laikam. Tāpēc nekavējies un izmanto šo laiku lietderīgi, gatavojot gardus rabarberu pīrāgus, desertus un citus labumus.

Nākamā lapa