Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:432, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Otrās Adventes kūka 09.12.2018 16:46

Padariet otrās Adventes svētdienas vakaru īpašu savai ģimenei ar speciāli šai dienai izceptu kūku, kas rotāta ar riekstiem, marmelādi un saldētām dzērvenēm. Cepiet to veidnē, kuras vidū ir caurums, tad varēsiet kūkas viducī ievietot un aizdedzināt pirmo Adventes svecīti.

Saldā omlete ar ķirbi 09.12.2018 09:56

Varavīksnes salāti 08.12.2018 09:33

Gribas kaut ko skaistu? Pagatavojiet varavīksnes salātus! Produkti receptē sarakstīti tādā secībā, kādā izkārtotas kārtas un veidota varavīksne.

Cepeškrāsnī ceptas olas bekona groziņos 07.12.2018 08:08

Garšīgi, neparasti un oriģināli!

Kafijas un valriekstu kūka 29.11.2018 14:56

Kafija un valrieksti- tā ir izcila kombinācija! Pagaršojiet un novērtējiet šo zeltaino gardumu, kas iecienīts jau vairākās paaudzēs.

Mājputnu gaļas pastēte ar jāņogām 25.11.2018 09:35

Garda un nedaudz neparasta pastēte, kurai patīkamu garšu piešķir upenes un jāņogas, kaut gan, protans, varat pamēģināt pagatavot šo gardumu arī ar citām rudens laika skābenajām ogām.

Kartupeļu un ķirbju plācenīši 20.11.2018 09:10

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

Latvijas svētku siļķe kažokā 17.11.2018 21:43

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās. Siļķi kažokā rītdienas galdā labāk pagatavot jau šovakar - rīt tā būs gardāka.

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 11.11.2018 16:30

Šinīs brīvdienās ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Gardie biezpiena plācenīši 11.11.2018 06:13

Biezpiena plācenīši ir sātīgs, gards un viegli pagatavojams ēdiens, kas garšo gan lieliem, gan maziem kārumniekiem.

Enchilada ar gailenēm un biezpienu 07.11.2018 16:45

Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asie dienvidnieku produkti lieliski mijiedarbojas ar Latvijā atrodamajiem labumiem. Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!

Mājās gatavots SUŠI ar lasi un avokado 04.11.2018 07:53

Suši kļuvis par populāru maltīti arī Latvijā. Parasti to bauda restorānos, ēstuvēs vai pasūta ar piegādi uz mājām vai birojiem. Bet kāpēc nepagatavot pašiem? Tas nav grūti. Piedāvājam Tavavirtuve.lv lasītājas Elīzas Ruskas iesūtīto recepti.

Tostermaizes franču gaumē 03.11.2018 10:21

Olā un pienā apcepta maize – klasika, kas iederas ikvienā virtuvē. 'Tomēr šo klasiku reizēm der aizstāt ar kaut ko interesantāku. Tāpēc piedāvājam gardas tostermaizes franču gaumē.

Ar vistas gaļu pildīti šampinjoni 26.10.2018 08:19

Piedāvājam Tavavirtuve.lv lasītājas Intras Kacaras Tavavirtuve.lv iesūtīto recepti.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 20.10.2018 15:52

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

Pica MARGARITA 18.10.2018 22:14

Lai picas vienmēr izdotos labi, ir jātaceras tikai daži galvenie nosacījumi. Vislabākos rezultātus var gūt, ja picu pamatne spagatavošanai izmanto maizes miltus. Var lietot arī nebalinātos kviešu miltus, bet tad mīklas pamatne nebūs tik kraukšķīga.

Brokastīs gardie franču dupsīši 16.10.2018 08:18

Pārbraucot mājās no kāda ceļojuma, ceļasomā jāatrod arī interesantas attiecīgās valsts receptes. Šoreiz gardas maizītes ar amizantu nosaukumu no franču virtuves.

Sātīgie brokastu salāti ar olu 15.10.2018 09:43

Ļoti interesanti salāti ar Francijas šarmu, kuros zaļo salātu lapiņas katrs var izvēlēties pēc savas garšas un gaumes. Salātlapiņas var miksēt pats vai izmantot jau gatavu maisījumu, kas nopērkams lielveikalos. Sāls šiem salātiem nav nepieciešams, jo tas pilnīgi pietiekamā daudzumā ir klāt pievienotajā desā un sierā.

Gardās biezpiena un ābolu bumbiņas 14.10.2018 08:32

Gards kārums rudenīgās noskaņās, kas lieliski garšos gan siltā, gan aukstā veidā. Pirms pasniegšanas bumbiņas pārkaisiet ar pūdercukuru un baudiet kopā ar svaigu augļu salātiem, saldējumu vai ievārījumu.

Pašcepta saldskābā maize ar sēkliņām 09.10.2018 09:15

Maizītei ir patīkama saldskāba garša un to, protams, var piekost pie zupām vai ēst brokastīs ar sieru vai pastēti, taču var arī baudīt vienu pašu, tikai uzsmērējot plānu kārtiņu sviesta - tik garda tā ir!

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 28.09.2018 08:35

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Brokastīs zaļais biezpiens 23.09.2018 09:07

Biezpienā ir daudz bioloģiski vērtīgu olbaltumu. Tas satur minerālvielas — Ca, P, Fe un Mg. Tajā ir visas neaizstājamās aminoskābes. Ēdīsim biezpienu!

Burkānu plācenīši 21.09.2018 09:11

Brīnišķīga vakariņu recepte, kas sevišķi garda izdosies, ja plācenīšus gatavosi no jaunajiem burkāniem.

Cepeškrāsnī cepta karpa 20.09.2018 18:19

Karpa ir ļoti garda zivs, neskatoties uz palielo asaku daudzumu tajā. Cepeškrāsnī cepta karpa ir īpaši garšīga. Pamēģiniet un sapratīsiet, kāpēc svētku reizēs šī zivs pirmā pazūd no galda.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 16.09.2018 11:02

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Brokastu salāti ar garnelēm 16.09.2018 07:50

Šie ir vieni no mūsu iecienītākajiem salātiem, kas tiek gatavoti ne tikai brokastīs, bet reizēm arī vakariņās. Garšo vienkārši fantastiski! Iesakām pamēģināt arī jums.

Ar biezpienu pildītas pankūkas 11.09.2018 06:25

Pankūkas ar biezpiena pildījumu ir ne tikai bērnu, bet arī daudzu pieaugušo iecienīts gardums. Taču, ja iedomājos veikalā nopērkamos pusfabrikātus, apetīte neviļus kaut kur pazūd- ne tur īsta pankūka, ne biezpienu var just. Vārdu sakot, bezgaršīga haltūra. Tāpēc, lai nepiedzīvotu vilšanos, bet izbaudītu katru kumosu, pankūkas jācep un jāpilda pašiem. Pie kam tas ir ļoti vienkārši. Lai jums izdodas!

Cūkas karbonāde ar pipariem un dižonas sinepēm 03.09.2018 17:44

Šādi pagatavota karbonāde ir vienkārši perfekta: maigi pikanta un sulīga. Vislabāk to gatavot stikla cepeštraukā ar labi pieguļošu vāku- tad rezultāts būs tiešām nevainojams un neparasti gards.

Tiramisu vīriešu gaumē 25.08.2018 17:49

Rudens ir laiks, kad daudzi gatavo dažādus uzlējumus un liķierus. Arī mēs pirms mēneša sākām gatavot upeņu liķieri. Kad nu tas mēnesi nostāvējis, šķidrums jānolej un pāri paliek ogas. Kur tās likt? Laukā mest taču žēl- tad radās tiramisu, kas noteikti vairāk garšos vīriešiem- kā nekā kūka ir ar grādiem, tāpēc bērniem to dot nav ieteicams un, ja tā kārtīgi saēdas, arī pie stūres sēsties varbūt labāk nevajag. Taču ballītēm draugu un radu kompānijā šādi pagatavota tiramisu kūka noteikti iederēsies.

Receptes autors: Tavavirtuve.lv

Neparastās kartupeļu pankūkas 22.08.2018 07:02

Ikviens no mums zina, kā garšo rīvētu kartupeļu pankūkas, bet vai esat kādreiz mēģinājuši tās dažādot, pievienojot mīklai neparastākas sastāvdaļas? Pamēģiniet pievienot banānu, tādējādi iegūstot ļoti neparastu, bet, protams, garšīgu uzkodu.

Pildīta paprika ar tunci un rīsiem 01.08.2018 22:24

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Cepumu torte 29.07.2018 21:45

Pēc ieskatīšanās maciņā kļūst nedaudz skumji, taču kārojas ko saldu un garšīgu? Laiks atcerēties bērnību un pagatavot cepumu torti, bez tam šī recepte ir tik vienkārša, ka tās pagatavošanas procesā droši var iesaistīt arī bērnus, jo te nav nekā asa un karsta.

Gardās cūku pupas senlatviešu gaumē 28.07.2018 12:59

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Aukstā piena zupa ar rabarberiem 28.07.2018 11:50

Turpinoties karstajam laikam, kas gan var būt tīkamāks par auksto zupu. Ja nu vienīgi- katru dienu cita aukstā zupa. Ļoti garšīga un neierasta saldskābā zupa rodas piena un rabarberu savienojumā .

Klasiskā siera kūka 24.07.2018 16:16

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 23.07.2018 16:19

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Vistas aknu pastēte ar āboliem 23.07.2018 08:08

Maiga, gaisīga un neparasti garšīga pastēte, kurai pikanti saldas notis piešķir āboli.

Auzu pārslu biezputra ar iebiezināto pienu un banāniem 15.07.2018 09:11

Arī vienkāršu auzu pārslu biezputru var pārvērst kārumā, kas var aizstāt kūku, sevišķu prieku sagādājot mazajiem ēdājiem.

Tortes formā cepta maizīte 12.07.2018 10:48

Ja nav speciālas formas, maizīti var cept arī tortes formā. Tas nekādi neiespaidos ne garšu, ne aromātu. Maizīte jebkurā gadījumā būs lieliska pati par sevi, bet varat, protams, to baudīt kopā ar garšaugu sviestu, sieru vai medu.

Lai nebūtu visas sastāvdaļas jāsver, izmantosim krūzīti ar 250 ml tilpumu- gan ātrāk, gan ērtāk. Ja maizīti vēlies cept regulāri, tad nedaudz ierauga labāk katru reizi atlikt burciņā, kuru aizvākotā veidā droši var uzglabāt ledusskapī vienu nedēļu

Cepelīni - lietuviešu virtuves gardums 10.07.2018 18:26

Cepelīni ir ļoti garšīgs un sātīgs lietuviešu nacionālais ēdiens, kas gatavots no kartupeļiem un pildīts ar gaļu un garšvielām, dažreiz tos pilda arī ar biezpienu. Pasniedz galdā ar skābu krējumu un kraukšķīgi saceptu bekonu.
Cepelīnu nosaukums radies par godu izgudrotāja Ferdinanda fon Cepelīna dirižabļiem.

Nākamā lapa