Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Pie klausītājiem atgriežas izziņas cikls „Dabas akadēmija”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Dabas muzeja izziņas cikls „Dabas akadēmija” 2018. gadā atgriežas ar jaunu un aizraujošu piedāvājumu. Četras reizes tiksimies muzeja ekspozīcijās un četras reizes brauksim dabā, lai kāda muzeja pētnieka vadībā gūtu ieskatu Latvijas augu, sēņu, putnu un kukaiņu daudzveidībā.

Mūsu valsts ievērojamās jubilejas gadā aicinām iepazīt Latvijas dabu zinošo Dabas muzeja pētnieku vadībā, apmeklējot lekcijas muzeja ekspozīcijās un dodoties izbraukumos. Izziņas cikls „Dabas akadēmija” 2018. gadā atgriežas pie klausītājiem ar jaunu un daudzveidīgu programmu, piedāvājot izzināt četras tēmas: „Pavasara augi un sēnes”, „Latvijas kukaiņu pasaule”, „Ūdensaugi un citi ūdenī dzīvojoši organismi” un „Rudens putni”.

No maija līdz oktobrim cikla ietvaros notiks astoņi pasākumi – četras lekcijas muzejā un četri izbraukumi dabā kopā ar mikoloģi Diānu Meieri, entomologiem Jāni Dreimani, Kasparu Ozoliņu un Nikolaju Savenkovu, hidrobioloģi Lauru Grīnbergu un ornitologu Dmitriju Boiko. Lekciju laikā rūpīgāk ieskatīsimies muzeja ekspozīcijās, un tās iecerētas kā sagatavošanās ekskursijām dabā. Savukārt izbraukumos un vieglas intensitātes pārgājienos jau varēs trenēties dažādu augu, sēņu un dzīvnieku sugu saskatīšanā un atpazīšanā, uzzināt par pētniecības metodēm, redzēt pētnieku darbībā, un, protams, uzdot sev interesējošos jautājumus.

Izziņas cikls paredzēts klausītājiem no 15 gadu vecuma, tomēr ekskursijā dabā bez papildus maksas un, vecākiem izvērtējot, aicināti piedalīties arī jaunāki bērni. Dalība visos pasākumos tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Vietu skaits grupā ierobežots, kā arī, iepriekš par to informējot, pasākums var tikt atcelts, ja pieteikušies mazāk kā pieci dalībnieki. Vairāk informācijas par pasākumu norises laikiem un vietām, dalības maksu un cita praktiska informācija muzeja mājas lapā Latvijas Dabas muzejs Latvian Museum of Natural...