Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Aicina uz Arvila Lindes izstādi “Plastikāta garneļu laminētā balss”

Redakcija
Redakcija

No piektdienas, 8.marta, restorānā 'Buržujs'' Berga bazārā, būs apskatāma laikmetīgās mākslas mākslinieka Arvila Lindes jaunākā izstāde “Plastikāta garneļu laminētā balss”.

''Nebeidzamais dzīves cikls- ēd, vai tiec apēsts! Spēcīgie ēd vājos, tā tas vienmēr ir bijis. Nav nekā atkarību raisošāka par medību drudzi un slāpēm pēc VĒL.. taču nedrīkstam aizmirst, ka varas pozīcija kurā esam, nozīmē arī atbildību un pienākumus, tostarp arī pienākumu- ne tikai ēst un patērēt, bet arī dot pasaulei atpakaļ'' - stāsta Arvils Linde.

Izstādes darbi pamatā veidoti no polistirola plāksnēm, kuru struktūra vizuāli atgādina izkaltušus koraļļus, kas reprezentē vienu no visjūtīgākajiem marīnas ekosistēmas elementiem. Konceptuāli polistirola materiāls izvēlēts kā ikonisks vides piesārņojuma piemērs, kas šīs izstādes ietvaros pārvērsts mākslas darbā, vieš cerību, ka pateicoties savai pievienotajai vērtībai tas nenonāks dabā un ainavā, lai mēs varētu turpināt baudīt dabas brīnumus un to sniegtās veltes vēl iespējami ilgā nākotnē.

Mākslinieks turpina, ''izstādes sižeti aicina pētīt mūsos mītošās medību dziņas un “ēd, vai tiec apēsts” spēles azartu un valdzinājumu! Taču tai pat laikā tā pievērš uzmanību dažādu pasauļu sadursmēm un ir kā manifests dziļajām rētām, ko plastikāti un citi naftas blakusprodukti cilvēku darbības rezultātā atstājuši dabisko ūdenstilpņu ekosistēmās''.

Izstādes apmeklējums bezmaksas. Seko mākslinieka daiļradei mājaslapā arvilslinde.com.

Mākslinieks Arvils Linde labi pazīstams Latvijas mākslas un modes pasaulē. Ieguvis maģistra grādu glezniecībā (Latvijas Mākslas akadēmija), kā arī bakalaura un maģistra grādus Modes dizainā (Latvijas Mākslas akadēmija). Pēc vairāku modes kolekciju radīšanas, pēdējos 8 gadus aktīvi darbojas un ieguvis strauju atpazīstamību vizuālās mākslas jomā, pievēršoties ilustrācijai un glezniecībai. Lielākajā daļā mākslinieka izstāžu viņam tuva un klātesoša tēma ir mitoloģija, folklora, tās subjektīva interpretācija, kā arī atsauces maģiskā reālisma glezniecībā, kas savu ietekmi saglabā joprojām. Viņa zīmējumu un gleznu personālizstādes eksponētas ne tikai dažādās galerijās, restorānos un publiskās telpās Rīgā, kā, piemēram, mākslas galerijā Putti, Lidostas Rīga VIP lounge, bet arī dažādās publiskās vietās Latvijā, tai skaitā Ogres mākslas un vēstures muzejā, un citur.