Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Andra Eglīša izstāde “Pāreja”

Redakcija
Redakcija

No 28. maija līdz 3. jūlijam Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerija būs skatāma Andra Eglīša izstāde “Pāreja”.

Jaunākais Andra Eglīša gleznu cikls tapis turpinot interesi par reālā un abstraktā attiecībām. Sižetiski atturīgajos darbos radīts naratīvs, kas liek acīm un prātam apzināties lietu nevienozīmīgumu. Saglabājot sev raksturīgo glezniecisko izteiksmes valodu, Eglītis savos minimālajos gleznojumos piedāvā skatītājam risināt jautājumus, kas saistīti ar pāreju no plaknes uz telpu, priekšmetiskā uz abstrakto un no reālā uz virtuālo.

Andris Eglītis ir studējis glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijā, I. E. Repina Mākslas institūtā Sanktpēterburgā un HISK Ģentē. Aktīvi piedalās izstāžu norisēs kopš 2000. gada, un viņa bagātīgais personālizstāžu klāsts ietver skates Rīgā, Antverpenē, Berlīnē un cituviet. 2013. gādā kļuvis par Purvīša balvas laureātu. 2015. gadā kopā ar Katrīnu Neiburgu pārstāvēja Latviju starptautiskajā Venēcijas biennāle.

Izstāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Kuldīgas novada domes atbalstu.

Andra Eglīša izstādes atklāšana notiks 27. maijā plkst. 18.00 Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā, Pils ielā 2.