Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Brīvdabas muzejā noslēdzies Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus

Redakcija
Redakcija

6. un 7. jūnijā Brīvdabas muzejā jau 45. reizi norisinājās gada lielākie amatniecības svētki – Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus, kas šogad pulcēja vairāk nekā divdesmit astoņus tūkstošus apmeklētāju un dalībnieku.

45. gadu pēc kārtas jūnija pirmajā nedēļas nogalē Brīvdabas muzejā pulcējas tautas lietišķās mākslas studijas un amatnieki no visas Latvijas, kuri divu dienu laikā ar savu gada veikumu iepazīstināja apmeklētājus. Līdztekus amatniecības izstrādājumiem Gadatirgū bija iespējams iegādāties arī vietējo pārtikas preču ražotāju produkciju – mājas sierus, kūpinājumus, vīnu un citus gardumus.

Brīvdabas muzejs pateicas visiem gadatirgus apmeklētājiem un dalībniekiem, kā arī darbiniekiem un dienestiem, kas rūpējās par drošību, kārtību, medicīnisko aprūpi un apmeklētāju ērtībām gadatirgus laikā.

Abās gadatirgus dienās pie Rietumu vārtiem sadarbībā ar uzņēmumu Blue Shock Bike bija pieejama apsargāta bezmaksas velonovietne, kuru kopā izmantoja ap 600 velobraucēju. Pie galvenās ieejas tika novietoti vēl vairāki desmiti divriteņu. Brīvdabas muzejs pateicas par velobraucēju aktivitāti un apliecina, ka arī turpmāk lielajos pasākumos apmeklētājiem tiks nodrošinātas bezmaksas velonovietnes.

6.jūnijā notika Dainas Kraukles „Gadatirgi Latvijā. Rīga” grāmatas atklāšanas svētki. Turpat izstāžu zālē tika atklāta izstāde sadarbībā ar žurnālu Ievas Māja – „Zelta atradumi”. Gan Gadatirgus laikā, gan visu jūniju, ikkatram muzeja viesim būs iespēja muzeja izstāžu zālē apskatīt labāko zelta atradumu darbu izstādi.

46. Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus notiks 2016. gada 4. un 5. jūnijā. Uz tikšanos Brīvdabas muzejā!