Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Mākslinieces Māras Alksnes zīda un rotu izstāde Mākslas galerijā „Durvis”

Redakcija
Redakcija

16. decembrī 12:00 Mākslas galerijā „Durvis” (Brīvības laukumā 21, Tukumā) atklās ekspresīvās mākslinieces Māras Alksnes izstādi „Skatiens zīdā un rotās”. Ieeja - bezmaksas. Izstāde skatāma līdz 2018. gada 25. janvārim.

Mākslinieces Māras Alksnes aizraušanās ir zīda apgleznošana. Pamatā strādājot aukstajā batikā – kontūrbatikā, pludinot krāsas, kuru saskaņu veido vienota kompozīcija. Māksliniecei tuvas ir ekspresīvas, košas krāsas un abstraktas formas: „Mani saista krāsu intensitāte, spēks, gaišs krāsu prieks. Katrā mākslas darbā vispirms vēroju kolorītu, tieši krāsa mani uzrunā vispirms.”

Veidojot darbus, māksliniece iepriekš skices nerada, jo tās ierobežo. Māra ļaujas gala rezultāta pārsteigumam. Dažkārt motīvi transformējas un tie atspoguļojas vairākos darbos. Galarezultātā top šalles, lakati, tērpi un sienu dekori, kuros atspoguļo stilizētus augu motīvus, abstraktu formu ritmus, dekoratīvus rakstus un tēlus. Savukārt Māras veidotās rotas ir izdomu pilnas, katra no tām ir neatkārtojama.

Latvijas Universitātē ieguvusi Vizuālās mākslas un mākslas vēstures pedagoģijas maģistra grādu. Izstāžu darbībā māksliniece ir aktīva no 2010. gada. Izstādījusi ne tikai apgleznotu zīdu un rotas, bet arī filcētus tekstila darbus un pat gleznas. Bijušas vairākas nozīmīgākas personālizstādes. „Zīds un rotas” priecējusi apmeklētājus Rīgā, Engurē un Tukumā. Izstāde „Zīds krāsās” pabijusi Iecavā, Rīgā, Kandavā. Jaunākie mākslinieces darbi tapuši izstādei „Skatiens zīdā un rotās”, kas pagājušajā gadā atklāta Rīgā.

Māras Alksnes izstāde skatāma no 2017. gada 16. decembra līdz 2018. gada 25. janvārim.