Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Rudens sezonā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā ģimenēm ar bērniem trīs radošās darbnīcas un četras ekskursijas

Redakcija
Redakcija

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenēm ar bērniem sestdienās piedāvā brīvo laiku pavadīt radoši izzinošās darbnīcās, kā arī ekskursijās izstādē “Latvijas gadsimts” LNVM pagaidu mājvietā Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

RADOŠĀS DARBNĪCAS
Tās paredzētas ģimenēm ar bērniem no 5 gadu vecuma, taču arī mazākiem brāļiem un māsām tiks izdomātas piemērotas nodarbes.

12. oktobrī plkst. 12.00 nodarbība “Iepazīsim kokus zemnieku sētā”
Ar stāstiem un zīmējumiem no Pētera Krastiņa grāmatas “Andriņi”, no latviešu tautasdziesmām un ticējumiem bērni uzzinās, kurus kokus zemnieki labprāt stādīja māju tuvumā un no kuriem savā sētā izvairījās, un kāpēc. Būs jāvingrinās atpazīt dažādu koku lapas, augļi un sēklas. No rudens krāšņajām lapām tiks darināti interesanti logu dekori, gleznas un zīmējumi.
Darbnīca notiks muzeja trešajā stāvā, ekspozīcijā par latviešu zemnieku tradicionālo dzīvesveidu 19. gadsimtā.

9. novembrī plkst. 12.00 nodarbība “Ordeņu darbnīca”
Tā notiks valsts svētku noskaņā jaunajā izstādē “11 varoņstāsti. Lāčplēša Kara ordenis, tā kavalieri un Lāčplēša diena”. Pirms radošajām izpausmēm bērniem būs iespēja vairāk uzzināt par Lāčplēša dienas nozīmi un tās svinēšanas tradīcijām Latvijā, un kāpēc ir svarīgi šo dienu neaizmirst.
Izstādē būs aplūkojami vairāki Lāčplēša Kara ordeņi un citi augsti apbalvojumi. Bērni tiks rosināti izdomāt savas idejas ordeņu dizainam, tās nodarbības laikā arī varēs īstenot. Savukārt vērīgumu varēs pārbaudīt, liekot puzles ar ordeņu attēliem.

14. decembrī plkst. 12.00 nodarbība “Ziemassvētku darbnīca”
Tā jau tradicionāli notiks 4. stāvā pie muzeja lielās svētku egles, ko radošās darbnīcas laikā kopīgiem spēkiem paredzēts izpušķot. Bērni arī varēs pagatavot skaistus ziemassvētku rotājumus no pavisam vienkāršām dabas veltēm – gada izskaņā parasti sūtām apsveikumus tuviem un tāliem radiem un draugiem, un kas gan var būt jaukāks par paša gatavotu apsveikumu, vēl jo vairāk, ja muzejā darinātu!

EKSKURSIJA “SOLI PA SOLIM LATVIJAS GADSIMTĀ”
Domāta ģimenēm ar sākumskolas vecuma bērniem un notiks 28. septembrī, 26. oktobrī, 20. novembrī un 28. decembrī, sākums plkst. 12.00.

Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, maksa par dalību ģimenei (neatkarīgi no cilvēku skaita) – 4 eiro.