Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas skolu apvienotā skolēnu rokdarbu izstāde ”Laika rats”

Redakcija
Redakcija

No 3. – 28.maijam Liepājas muzeja ekspozīcijas ”Liepāja okupāciju režīmos” telpās, K. Ukstiņa ielā 7/9, ir apskatāma Liepājas skolu apvienotā skolēnu rokdarbu izstāde ”Laika rats”. Darbi radīti 2016./2017.mācību gada mājturības un tehnoloģiju stundās. Izstādei nosaukums izvēlēts apzināti, jo tas sasaucas ar šā gada starptautiskās akcijas ”Muzeju nakts” tēmu, kas notiks 20. maijā.

Skolēnu radošo darbu izstāde kļuvusi par labu tradīciju, kurā tiek izrādīti adījumi, tamborējumi, izšuvumi un pērļojumi, kā arī darbi, kas tapuši kokapstrādes un metālapstrādes tehnikā. Ikkatrs pedagogs ar radošu atbildību strādā, lai mācību process noritētu drošā un atbilstošā vidē, palīdz un veicina, lai skolēnu radītie darbi, balstītos ne tikai senajās tradīcijās, bet arī būtu inovatīvi un mūsdienīgi.

Jānis Rudzītis, Mājturības un tehnoloģiju metodiskās apvienības vadītājs norāda, ka ļoti svarīgi ir saskatīt, pamanīt un ieklausīties jauniešu praktiskajās spējās, teorētiskajās zināšanās un dažādu talantu izpausmēs. Mājturības un tehnoloģiju stundās, skolniekiem paveras unikāla iespēja izgatavot dažāda veida telpiskus priekšmetus, suvenīrus un citas ikdienā noderīgas sadzīves lietas. Darbs ar dažāda veida izejmateriāliem un izejvielām attīsta ikkatra bērna pasaules izzināšanas motoriku. Noteikti, jādod bērniem iespēja izpausties kreatīvi un atbilstoši individuālai pieejai!
Visi pilsētas iedzīvotāji, skolēnu ģimenes un pilsētas viesi ir laipni lūgti vērtēt, priecāties par košumu un radošumu, kuru radījusi mūsu jaunā paaudze savu skolotāju pavadībā. Jauku skatīšanosnovēl Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes mājturības un tehnoloģiju metodiskās apvienības kolektīvs.

25.maijā pl.15:00 notiks izstādes laureātu apbalvošana. Liepājas muzejs būs sarūpējuši dāvanas labākajiem izstādes dalībniekiem. Izstāde skatāma līdz 28.maijam. Ieeja bez maksas.