Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Rīgas Porcelāna muzejā janvārī porcelāna rotājumu darbnīca “Porcelāna ornamenti”

Redakcija
Redakcija

Visu janvāri, no otrdienas līdz sestdienai Rīgas Porcelāna muzejā norisināsies tematiska porcelāna rotājumu darbnīca.

Rīgas Porcelāna muzejs janvārī aicina savām rokām izgatavot ažūrus dekorus un rotas no baltas vai tonētās porcelāna lejmasas vai veidot tos, iespiežot lejmasu īpaši sagatavotās ornamentālās formās. Porcelāna sniegpārslas, dabas vai dzīvnieku tēli, sagataves auskariem, kuloniem, piespraudēm, vai egļu rotājumu komplekti – apmeklētājiem tiks dota iespēja radīt neatkārtojamus svētku suvenīrus dāvināšanai vai rotāšanai!

Ar iepriekš sagatavotu pūslīti, kurā iepildīta lejamā masa, uz ģipša pamatnes varēs vilkt smalkus rakstus, kas pēc nožūšanas un apdedzināšanas 1250 °C, pārtaps skaistos, trauslos porcelāna ornamentos. Vai pēc izvēles ģipša masu varēs iespiest mākslinieču sagatavotās veidnēs. Muzejpedagoģes palīdzēs realizēt jūsu ieceri un parūpēsies par radītā priekšmeta pēcapstrādi.

Darbnīcā ir aicināti piedalīties apmeklētāji sākot no 7 gadu vecuma, individuāli vai grupās, un tā ir pieejama cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Dalības maksa darbnīcā 9,00 EUR.
Obligāta iepriekšējā pieteikšanās pa tālruni +371 26406354 vai e-pastu rpmdarbnica@riga.lv katru dienu no plkst. 11.30 līdz 17.30, izņemot pirmdienas un svētdienas.