Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


V.I.V.A. GLEZNU IZSTĀDE

Redakcija
Redakcija

No 3. maija līdz 31. oktobrim Raiņa muzejā “Jasmuiža”skatāma mākslinieču kopas V.I.V.A. – Vijas Stulpānes, Ilzes Griezānes, Vēsmas Ušpeles un Agras Rītiņas– gleznu izstāde.

“Dažkārt dzīvi vajag uztvert kā spēli – viegli, nepiespiesti un it kā rotaļājoties. Tā mēs mēdzam atrast arī rezultātu: it kā starp citu, bet – pārliecinoši un iedarbīgi. Jauno mākslinieču kopējā sadarbība tiešām ir kā spēle – tajā piedalās spēles vadītājas, un spēlē esam iesaistīti mēs, tie, kas skatāmies, pētām, priecājamies un cenšamies saskatīt viņu darbos tās gleznieciskās kvalitātes un radošās domas spēku, kas mūs saista un mudina atkal no jauna tikties ar viņu radītajām gleznām,” raksta Mag. art. Evija Vasilevska.

Četrinieka kopējās radošās gaitas, dodoties plenēros, aizsākušās ap 2006. gadu. Visas gleznotājas ir no Latgales – Vija dzīvo Preiļu novadā, Kastīrē, audzina piecus dēlus, atrodot laiku arī gleznošanai, ko apguvusi LMA Latgales filiālē. Ilze ikdienā vada Latgales mākslas un amatniecības centra darbu Līvānos, LMA ieguvusi bakalaura grādu glezniecībā. Vēsma dzīvo Maltas novada Garkalnos, studējusi LMA Latgales filiālē, ieguvusi bakalaura grādu glezniecībā. Agras radošais ceļš no 1997. gada cieši saistīts ar pedagoga darbu Rēzeknes mākslas vidusskolā, arī viņa studējusi LMA Latgales filiālē, vēlāk LMA ieguvusi mākslas maģistra grādu.

2016. gada pavasarī gleznotājas piedalījās izstādē “Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā” Rīgā, Sv. Pētera baznīcā. Vēsma Ušpele par savu Latvijas ainavu materializāciju uz audekla bija nominēta galvenajai balvai.

Kopš 2006. gada mākslinieces aktīvi piedalās dažādās grupu izstādēs, ikgadējā Latgales mākslinieku darbu rudens izstādē Latgales kultūrvēstures muzejā, radošos un pieredzes braucienos ārpus Latvijas.