Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Pasākumi lieliem un maziem Latvijas Dabas muzeja 175. jubilejas gadā

Redakcija
Redakcija

Šogad ievērojamu jubileju atzīmēs daudzu Latvijas skolēnu un ģimeņu iemīļotais Dabas muzejs. Svētku gadā apmeklētājiem būs iespēja dažādos veidos piedalīties svinībās – notiks pasākumi, pārvērtības piedzīvos vairākas muzeja ekspozīcijas un vestibils, kā arī tiks atklāti jauni interaktīvi stendi. Latvijas Dabas muzejs ir senākais daudznozaru dabaszinātņu muzejs Baltijā un lielākā dabas bagātību krātuve Latvijā. Tā darbības pamatā ir daudzveidīgs un vērtīgs dabas priekšmetu krājums – vēsturiskais mantojums un jaunākos laikos mērķtiecīgi veidotas kolekcijas. Dabas muzeja pamatkrājums ir Nacionālā muzeju krājuma sastāvdaļa, Latvijas sabiedrības nacionālā bagātība.

Visa gada garumā muzejā notiks dažādi pasākumi un norises, kurās aicināts piedalīties ikviens interesents. Jubilejas gadu atklāsim jau 9. janvārī ar gada dzīvnieka pasludināšanu, un šī zvēra aktivitātēm būs iespēja sekot līdzi arī muzeja sociālo tīklu kontos. Savukārt muzeja krājumu piedāvāsim atklāt interaktīvā veidā muzeja tīmekļa vietnē. Visu gadu katru nedēļu varēs iepazīt kādu interesantu krājuma priekšmetu un uzzināt vairāk par tā izcelsim, kā tas nonācis Dabas muzejā, kāpēc priekšmets ir īpašs un kāda ir tā saglabāšanas nozīme nākamajām paaudzēm. Februārī prezentēsim jauno pastmarku, kas būs piektais un noslēdzošais eksemplārs Latvijas Pasta izdotajā sērijā „Latvijas Dabas muzeja unikālie eksponāti”. Pavasarī atklāšanas svētkus sagaidīs sen lolotā „Lielā Latvijas sēņu grāmata”, kuras autores ir muzeja mikoloģes Inita Dāniele un Diāna Meiere.

Pastāvēšanas 175. jubilejas gadā, Kohēzijas fonda projekta ietvaros, ievērojamas pārvērtības piedzīvos arī vairākas muzeja ekspozīcijas, ēkas fasāde un vestibils. Tiem beidzoties un jauno mācību gadu sagaidot, muzejs būs ērtāk pieejams un patīkamāks apmeklētājiem, un ekspozīcijas būs vēl interesantākas.

Aicinām sekot līdzi jaunumiem muzeja tīmekļa vietnē un, plānojot apmeklējumu, savlaicīgi iepazīties ar aktuālo informāciju.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!